Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Satelor Unite la Bucuresti, este invitatul din aceasta saptamana al emisiunii Pasaport Diplomatic de la Digi24, singura emisiune de televiziune din Romania care promoveaza diplomatia internationala, se precizeaza intr-un comunicat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebat despre situatia din Ucraina, Duane Butcher a notat: " Noi credem ca in Ucraina deosebit de importanta este autodeterminarea, dreptul poporului ucrainean de a-si stabili propriul curs fara amestec din afara. Desi speram ca se va alege calea Europei, a Vestului, credem ca trebuie sa li se permita sa decida singuri, indiferent ce vor alege, fara interventia nimanui."

Situatia politica din Romania preocupa investitorii americani, care cauta in primul rand stabilitate atunci cand cauta noi piete. Stabilitate printre altele si pe planul legislatiei, a modificarii unor legi importante.

"Daca aceste legi pot fi schimbate prea rapid, fara consultari adecvate, investitorii nu vor actiona. Si cred ca in multe cazuri, ceea ce dorim si speram noi - am organizat chiar si seminare, la care au participat multi membri ai Guvernului si ai Parlamentului, pe tema discutarii schimbarilor juridice cu toate partile implicate, pentru a stabili care ar fi toate consecintele legislatiei. Nu toate partile interesate vor fi intotdeauna incantate de o propunere. In cele mai multe cazuri, unii vor fi mai multumiti, altii mai putin multumiti. Insa cand lucrurile sunt discutate in amanunt, investitorii au timp sa planifice, sa prevada si sa ia in calcul consecintele. Chiar daca nu le plac rezultatele, au mai mult timp sa se pregateasca pentru ele, iar investitia nu este afectata. Poate este un lux, lucrurile merg atat de bine in celelalte aspecte ale relatiei bilaterale, insa in prezent cea mai importanta parte a activitatii ambasadei mele este pledarea pentru mai multa transparenta, stabilitate si previzibilitate. Aceste lucruri conteaza mult pentru Romania si vor conta mult in viitor, cand veti incerca sa atrageti investitii interne si externe", a spus Duane Butcher, insarcinatul cu afaceri al ambasadei Statelor Unite la Bucuresti.

Din aceasta sambata emisiunea Pasaport diplomatic va fi difuzata in prime time, de la 22.30, la Digi24.