Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, a declarat, la Romania TV, ca i-a spus sotiei sale, Gabriela Firea, sa nu intre in comisia Nana pentru ca vor avea ambii de suferit din cauza disputelor politice ce urmau a fi generate. Pandele a spus ca-i va spune in privat lui Traian Basescu ce l-a nemultumit in spusele acestuia legate de familia sa.

"In tineretea mea pe mare, l-am avut ca reper profesional pe comandantul de cursa lunga Traian Basescu. A fost unul dintre cei mai buni comandanti ai flotei romane", a spus Pandele precizand ca nu a fost totusi prieten cu actualul presedinte al Romaniei.

"I-am spus doamnei senator Firea de cand s-a infiintat comisia Nana sa nu accepte sa intre in comisie pentru ca sotul doamnei este primar. Puteam sa fiu primar si in cea mai mica comuna din Romania si tot apareau discutii. Paratrasnetul comisiei de ancheta va fi primarul ca presedinte al comisiei funciare. I-am mai spus ca Legea 18/1991 lasa loc la interpretari. Ea nu a ascultat si a urmat linia partidului. Fiind o persoana cu notorietate, notorietatea ei a fost exploatata si a trebuit sa iasa in fata si a fost paratrasnetul comisiei de ancheta", a spus Pandele referindu-se la propria-i nevasta.