Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, Ionut Vulpescu, a anuntat vineri seara, la Realitatea TV, ca anul acesta va fi alocata suma de 1.250.000 de euro pentru sustinerea presei culturale.

"Am deblocat un proiect de finantare de la stat a presei culturale, am creat un echilibru intre publicatiile care apartin uniunilor de creatori. Uniunea Scriitorilor, in primul rand, are cele mai multe publicatii, cum e si firesc, dar si un echilibru intre presa culturala din uniunile de creatori si asa-numita presa independenta, care nu se afla in uniuni. In acest moment, chiar construim bugetul pe acest an, 1.250.000 de euro vor fi alocati pentru sustinerea presei culturale, an de an, prin lege", a declarat, la Realitatea TV, ministrul Culturii, citat de News.ro.

Ministrul Culturii a subliniat importanta publicatiilor culturale in sensul ca genereaza curente, idei.

"Rolul revistelor culturale este esential, pentru ca marile noastre publicatii au avut un rol istoric. In spatele lor erau adevarate programe culturale, care au generat curente, partide, idei (...) Nu poti sa lasi la indemana pietei, la jocul pietei, doar pe concurenta, sa traiasca reviste care au o mare traditie. De altfel, revistele culturale sunt dintre ultimele teritorii in care se vorbeste corect limba romana", a declarat ministrul Culturii si Identitatii Nationale.

El a mai anuntat: "Se va deschide in curand o noua sesiune pentru sustinerea din 2017. Toate publicatiile culturale pot aplica".

Ionut Vulpescu, in varsta de 40 de ani, a detinut un prim mandat de ministru al Culturii, de 11 luni, in guvernul Victor Ponta.