Presedintele PSD, Liviu Dragnea, considera "un exercitiu de forta" perchezitiile efectuate zilele trecute de DNA la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, scrie Agerpres.

El a afirmat, duminica seara, ca acest tip de informatii - ca Guvernul Romaniei este perchezitionat (perchezitiile au vizat birouri ale Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul care se afla in Palatul Victoria n.r.) - nu ne ajuta ca tara, existand o disproportie intre fortele folosite de anchetatori si obiectul cercetarii, acela al unor concursuri de ocupare a functiei de consilier.

'Mie cel putin mi s-a parut o actiune exagerata. A vrut sa fie un semnal de forta probabil, am inteles ca au fost 11, 14 nici nu mai stiu, au fost mai multi ofiteri sa faca perchezitii pentru un concurs... ca sa dea stirea ca Guvernul Romaniei este perchezitionat. Ne ajuta asta ca tara? Adica pe noi ca tara, nu vorbesc despre hrana orgoliului unor sefi de institutii. Nu cred ca ne ajuta ca tara. Pentru ca se poate duce informatia: Guvernul Romaniei a fost perchezitionat. Pana se mai afla de ce a fost perchezitionat...mare problema... totusi intr-o tara europeana sa se intample asa ceva mie mie s-a parut un exercitiu de forta', a spus Liviu Dragnea la Romania TV.

Liderul PSD a adaugat ca peste tot in lume se poarta 'lupte pentru putere', care sunt legitime daca sunt duse in cadrul legii si al Constitutiei si daca se poarta de catre gruparile legitime - partide politice sau oameni politici.

'Dar in ultimii ani in Romania nu s-au indeplinit aceste criterii, adica s-au amestecat tot mai mult institutii si sefi ai unor institutii care au vrut sa acapareze partide, care au vrut sa influenteze partide, care au vrut sa divizeze partide, care au condamnat lideri, cazul meu, pe un dosar politic... nu mai e un secret pentru nimeni, nici pentru cei care nu recunosc', a mai spus Liviu Dragnea.

In cursul zilei de luni, procurori si ofiteri de politie judiciara din cadrul DNA Bucuresti au efectuat perchezitii in patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul, care are sediul principal in Palatul Victoria. Acestea au vizat concursurile pentru ocuparea functiilor de consilier 1 si consilier 2, organizate de catre minister in aceeasi zi.

'In cursul zilei de luni, 31 iulie, mai multi procurori si ofiteri de politie judiciara din cadrul DNA Bucuresti au efectuat perchezitii, in baza unui mandat de perchezitie domiciliara emis de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala, in patru birouri din cadrul Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul, care are sediu principal in Palatul Victoria', se arata intr-un comunicat al Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul.