Generalul Ion Talpes a declarat la "Nasul" (B1 TV) ca soarta Aliantei PDL-PSD nu este una sigura, in PSD existand mai multi nemultumiti de rezultatul negocierilor. Talpes spune ca miercuri, in sedinta Comitetului Executiv al PSD, au avut loc certuri dure care s-au lasat cu injuraturi si capete in gura. "Un lider mai mic de inaltime i-a dat un cap in gura unui lider mai inalt. Nu pot sa spun insa despre cine e vorba", a declarat Talpes.

Radu Moraru spune pe surse ca ar fi vorba de Marian Vanghelie si Marian Oprisan. Intervenit telefonic in cadrul emisiunii, Vanghelie a negat insa orice altercatie si spune ca se respecta cu Oprisan.

Talpes mai spune ca Alianta PSD-PNL, realizata anterior alegerilor, ar fi functionat foarte bine daca nu exista presiunea oamenilor din teritoriu pentru inceperea negocierilor cu PDL. Liderii pesedisti urmau sa anunte pe 30 decembrie, la ora 21.21 (ora cutremurului din '77), ca tara va fi condusa de Alianta PSD-PNL.

"Mizand pe sondajele manipulate intentionat, care dadeau PSD-ul castigator, liderii PNL si PSD sperau sa-l puna pe Traian Basescu in fata faptului implinit si sa-si impuna premierul", spune Talpes. Intervenit telefonic, Marian Vanghelie a confirmat ca asta a fost desfasurarea lucrurilor si spune ca ora 21.21 a fost aleasa intentionat "pentru a da un mesaj PDL-ului ca urmeaza un cutremur politic pentru ei".

Fostul sef al SIE l-a atacat si pe Adrian Nastase despre care spune ca-si doreste atat de insistent o alianta cu PNL fiindca este "categoric sub controlul lui Patriciu, lucru care nu se poate spune despre Geoana".

Citeste in Radio-TV si:

  • Talpes spune ca ziaristele care-l ataca o fac fiindca sunt niste urate
  • Profilul pietei imobiliare se va schimba radical in 6-7 luni
  • Evitati speculatiile valutare si alegeti plasamentele in moneda nationala. Investiti pe termen lung, pe maturitati de 6-9 luni