Monica Macovei si-a exprimat convingerea, in emisiunea "Nasul" (B1 TV), ca referendumul pentru un Parlament unicameral este necesar si ca de el poate profita oricine dintre candidati. Macovei spune ca daca presedintele Basescu vroia sa se foloseasca de acest referendum atunci il punea in turul doi ca sa poata scoate cat mai multi oameni la vot.

"Referendumul face si el parte din reforma statului. O singura Camera inseamna proceduri mai rapide si mai transparente, mai putini parlamentari si mai multa eficienta, o legatura reala a cetateanului cu parlamentarul ales si o administratie redusa", spune europarlamentarul.

Aceasta sustine ca toate institutiile statului trebuie reformate cat mai rapid. "Traian Basescu a inceput aceasta reforma. Spre exemplu, la Justitie, pe mine nici nu ma cunostea bine si mi-a dat mana libera si tot ajutorul cu putinta... Cand propuneam o reforma toate partidele imi sareau in cap fiindca aveau tot felul de interese. Singurul care ma sustinea atunci era Traian Basescu si de aceea eu cred in el si in faptul ca poate duce mai departe reformele incepute. Cand a inceput PSD-ul vreodata vreo reforma? ", se intreaba fostul ministru al Justitiei.

Europarlamantarul mai spune ca nu mai crede in tinerii politicieni care aduc schimbari "fiindca toti nu au facut decat sa continue 'munca' vechilor cadre de partid. Macovei ii critica si pe liderii UDMR ca au pactizat cu PSD-ul si PNL-ul opunandu-se reformelor si spune ca ar dori "ca maghiarii din Romania sa voteze altfel si sa mai voteze si altfel de oameni".

textul se actualizeaza