Invitat in cadrul unei emisiuni electorale de pe TVR1, presedintele Traian Basescu a declarat ca Statul a devenit o povara pentru romani, ca aparatul birocratic este urias si consuma 29% din bugetul statului. Spre comparatie, seful statului spune ca in tarile europene aparatul birocratic consuma doar 12-14% din bugetul statului.

"Daca am reformat agentiile, sanatatea, salarizarea, pensiile, atunci cum ar putea sa ramana nereformata cea mai importanta institutie a statului, Parlamentul?!... Acesta a fost creatia CPUN-ului, a dlui Iliescu, Barladeanu etc. O fi fost bun la vremea aia, dar acum avem nevoie de altceva. Mai putini parlamentari, o institutie supla, cu cetatenii stiind exact cine este responsabil pentru legile proaste. 14 state din UE au Parlament unicameral", a sustinut Traian Basescu.

Seful statului a mai spus ca se intrevede o iesire din criza economica, mai multe sectoare din economie fiind pe crestere. Acesta a dat exemplu cresterea din sectorul industrial, constructii, comertul auto si agriculatura. "Vom avea o scadere economica de sub -8%, ceea ce ne va conduce la reluarea cresterii economice in trimestrul I al anului urmator", a mai declarat presedintele Romaniei.