Adriean Videanu a recunoscut joi, la emisunea Nasul de la B1 TV, ca a gresit cand l-a angajat pe Bogdan Ionescu, alias "Syda", logodnicul Elenei Basescu la ministerul Economiei: "Este eroarea mea, presedintele nu are nici o legatura".

Ionescu si-a anuntat in 3 aprilie retragerea din postul de secretar economic III la Ambasada Romaniei la Paris, unde fusese numit de Ministerul Economiei. Ionescu si-a motivat gestul printr-un comunicat de presa, in care sustine ca a fost supus unui "linsaj mediatic".

Anuntul a fost facut si de Ministerul Economiei, care a precizat ca "Bogdan Ionescu a ocupat postul temporar vacant, aferent functiei publice de executie de expert asistent in urma unui concurs organizat in temeiul HG 611/2008 in data 25 februarie 2010 si anuntat conform prevederilor legale in Monitorul Oficial, partea a III-a, nr. 26 din 26.01.2010, in cotidianul Romania Libera din data de 27 ianuarie 2010, precum si pe site-ul MECMA, unde se poate vizualiza si in prezent".

Scandalul a fost declansat dupa ce Libertatea a publicat un articol potrivit caruia Bogdan Ionescu a castigat un concurs, unde a fost singurul concurent.

Referitor la acest aspect, Videanu a explicat ca locul de la minister era vacant dupa ce o persoana plecase in concediu si "probabil" fiind vorba de un post temporar nu au fost alti candidati, motiv pentru care Ionescu a ocupat automat postul.

Adriean Videanu: Cand te bate tatal suporti mai usor, decat atunci cand te bate vecinul

Referitor la criticile formulate recent de presedintele Basescu la adresa PDL, Videanu a declarat ca nu este de acord cu ceea ce a spus presedintele despre "bolsevizarea partidului", explicand ca este vorba de un partid foarte mare de 40% si atunci este foarte importanta structura de conducere. Ministrul Economiei a recunoscut totusi ca "Atunci cand te bate tatal suporti mai usor, decat atunci cand te bate vecinul".

Presedintele Traian Basescu a adus mai multe critici, saptamana trecuta, in emisiunea Nasul (B1 TV) la adresa PDL, sustinand ca s-a facut un pas spre bolsevizarea partidului cand s-a hotarat alegerea celor 4 vicepresedinti pe lista.

"Au ajuns sa faca din conducerea partidului un hibrid cu patru vicepresedinti numiti de presedinte. Mi se pare inadmisibil. Asa o sa avem de-a face cu un presedinte sustinut de o gascuta. Nu are una mare, ca la alte partide, ci e una mai mica. Acest sistem de alegeri duce la bolsevizarea PDL", a declarat Basescu.

Adriean Videanu: Trebuie marita baza de impozitare

Ministrul Economiei a mai declarat joi ca trebuie marita baza de impozitare, motivand: "eu cred ca in momentul de fata proprietatea nu este impozitata suficient si v-o spune un proprietar". "Regula in orice stat civilizat este ca orice venit trebuie impozitat, pentru ca altfel vom majora taxele tot pentru cei care platesc taxele", a continuat Videanu.