Laura Codruta Kovesi cere, Fiscul promite. ANAF explica de ce statul recupereaza asa putin din hotiile condamnatilor. Procese interminabile de partaj, condamnati fara niciun bun pe numele lor, firme aflate in insolventa sau proasta comunicare dintre instante si Fisc sunt cateva dintre piedicile care incetinesc recuperarea prejudiciilor. Ca replica la valul de critici la care a fost supus Fiscul, inspectorii au facut un top al motivelor pentru care nu a reusit sa recupereze mai mult de 10% din bunurile si banii sechestrati de judecatori. In urma calculelor celor de la ANAF, in 2014, institutia a primit pentru executare silita 2.140 de sen tinte judecatoresti pro nuntate in tot atatea dosare penale. Valoarea totala a prejudiciului este de aproape 2 miliarde de lei, noteaza EVZ.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

Anul in care investitorii relanseaza Delta Dunarii. Investitii noi, hoteluri modernizate si pachete speciale pentru turisti. Asa se prezinta, anul acesta, Delta Dunarii. Investitorii si-au finalizat proiectele si anunta programe pentru toate bugetele. Nu de putine ori, potentialul urias al Deltei a fost subiect de discutie pe la tot felul de mese rotunde, fie in scop oficial, fie "amical". S-au facut promisiuni de investitii, unele s-au materializat, altele nu. Un lucru este sigur, insa: "Niciodata nu va putea si nu va trebui sa existe turism de masa in Delta", spune omul de afaceri Dragos Anastasiu (presedintele grupului Eurolines Romania si TUI TravelCenter), care anul trecut a devenit unul dintre actionarii principali ai complexul hotelier de patru stele Green Village, informeaza Capital.ro.

Replica autoritatilor romane fata de litigiul Electrica-CEZ: "Doua obligatii estentiale, asumate la privatizare, nu au fost respectate" de grupul energetic ceh. Tribunalul Arbitral din Paris a decis ca CEZ nu a respectat doua dintre cele mai importante obligatii pe care si le-a asumat la privatizarea Electrica Oltenia si a obligat grupul ceh la plata unor daune de 5,7 milioane de euro, potrivit Societatii de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE). SAPE este succesoarea in drepturi a companiei de stat Electrica SA, inclusiv in ce priveste litigiile arbitrale. CEZ a anuntat joi ca, in procesul cu SAPE, Curtea Internationala de Arbitraj de pe langa Camera Internationala de Comert din Paris a respins majoritatea pretentiilor formulate de SAPE, scrie Adevarul.ro.

Directorul Loteriei Romane si-a dat demisia. Adrian Manolache si-a dat joi demisia din functia de director general al Loteriei Romane, cererea domniei sale fiind acceptata de ministrul de Finante. Potrivit unor surse apropiate situatiei, Adrian Manolache va ramane in functie pana la data de 8 mai, cand ii va expira preavizul, insa acestea nu ne-au precizat care este motivul demisiei sefului Loteriei. Manolache este director general al Loteriei Romane din primavara anului 2013. In perioada urmatoare, toti sefii Loteriei Romane din 2004-2015, angajati si fosti angajati din Ministerul Finantelor vor fi audiati in dosarul privind desfasurarea fara licenta a jocurilor de noroc de tip slot-machine, relateaza Bursa.ro.

CNADNR plateste 1,3 milioane de lei plus TVA pentru servicii de cadastru. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) plateste 1,3 milioane lei, fara TVA, pentru servicii de cadastru, potrivit unui anunt de atribuire publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul a fost atribuit Asocierii Prometer M&G SRL - Black Light SRL (Prometer M&G SRL - lider de asociere) in data de 8 aprilie 2015. CNADNR a primit opt oferte, din care au fost admise doua, informeaza economica.net.

Primele patru credite "prima masina". Cat au costat masinile si cine sunt tinerii care le-au contractat. FNGCIMM a acordat la sfarsitul lunii martie primele garanti pentru cumpararea de masini noi, valoarea medie a garantiei fiind de peste 23.000 lei, a anuntat astazi institutia. Cum garantia statului acopera 50% din valoarea creditului, iar avansul este de minim 5%, valoarea creditului a fost de circa doua ori mai mare decat a garantiei, asadar in jur de 46.000 de lei, deci circa 10.000 de euro. Primii beneficiari sunt patru tineri din Bucuresti, Arges si Tulcea, care au accesat credite de la Alpha Bank si CEC Bank care lucreaza in domeniile IT, administratie publica, aparare, scrie EVZ.ro.

Jumatate dintre romani vor cheltui, de Paste, ca si in anii trecuti. 11% vor aloca peste 1.000 lei. Aproape jumatate dintre romani vor cheltui la fel ca si in anii trecuti pentru pregatirea Pastelui, arata un studiu IRES potrivit caruia aproape un sfert dintre cei chestionati declara ca vor cheltui intre 501 si 1.000 de lei. Studiul realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie - IRES in perioada 4-6 aprilie arata ca aproape jumatate dintre cei chestionati cred ca pentru pregatirea Pastelui vor cheltui la fel ca si anii trecuti, 4 din 10 respondenti spun ca suma alocata pentru acest an se situeaza intre 100 si 500 de lei, iar aproape un sfert dintre cei chestionati declara ca vor cheltui intre 501 si 1.000 de lei, noteaza Capital.ro.

Prima imagine teaser a viitorului Lexus ES facelift. Lexus va expune versiunea facelift lui ES in cadrul Salonului Auto de la Shanghai, eveniment gata sa-si deschida portile incepand cu 20 aprilie. Din imaginea teser pregatita de producatorul japonez, vedem cum Lexus ES facelift va primi o grila care se incadreaza in noua filozofie de design a marcii plus un set de blocuri optime revizuite. Luminile de zi cu tehnologie LED vin sa completeze modificarile operate de niponi si exista sanse majore sa vedem si o restilizare a proiectoarelor de ceata, scrie Auto-Bild.ro.