Metrorex angajeaza 342 de persoane pentru operarea noului tronson Parc Bazilescu - Lac Straulesti.Noul tronson de metrou Parc Bazilescu - Lac Straulesti urmeaza sa fie inaugurat in ultimul trimestru al anului, pentru operarea acestui tronson fiind necesar un personal de 342 de salariati, a declarat pentruEconomica.netconducerea Metrorex. Compania de metrou extinde Magistrala 4 cu 2,1 km, prin construirea a doua statii noi de metrou Laminorului si Straulesti, un depou, un terminal multimodal si o parcare de tip Park & Ride.

Business ReportFoto: Colaj foto

Vanzarile de smartphone-uri au crescut in primul trimestru, dar cota de piata a Apple a scazut.Vanzarile globale de smartphone-uri s-au ridicat la 349 milioane unitati in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 3,9% comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar acestea au reprezentat 78% din numarul total de telefoane mobile vandute in primele trei luni ale acestui an, arata un raport publicat joi de firma de cercetare de piata Gartner, informeazaCapital.

Sistemul de la care industria asteapta salvarea pietei muncii: invatamantul profesional dual - pus in dezbatere publica.Ministerul Educatiei a lansat, joi, in consultare publica, optiunile de formare a elevilor in sistemul profesional-dual pe un concept nou, cu o structura pe trei niveluri de calificare - muncitor calificat, tehnician si tehnician specialist. Masura vine intr-un moment foarte dificil pentru economie din perspectiva capitalului uman: companiile se confrunta cu deficit sever de forta de munca , companiile de recrutare relocheaza mii de angajati din zonele cu investitii slabe catre cele racordate prin infrastructura la economia europeana, iar firmele, indosebi cele cu capital extern, au inceput deja sa construiasca sistemul dual de formare, prin care-si pregatesc forta de munca, informeazaCurs de Guvernare.

Lista completa cu preturile Orange pentru internet fix si televiziune digitala. Versus RCS&RDS, Telekom si UPC.Versus RCS&RDS, Telekom si Orange a lansat servicii fixe, devenind al treilea operator convergent fix-mobil cu acoperire nationala, pozitie de forta in care se mai gasesc RCS & RDS si Telekom. UPC si Vodafone, ceilalti doi giganti telecom retail din piata, raman in ofsaid, oferind azi doar servicii fixe, respectiv doar mobile, anuntaEconomica.net.

Google a patentat un sistem pe baza de adeziv pentru protectia pietonilor.Google a patentat o tehnologie care va lipi, la propriu, pietonii de capota vehiculelor autonome in cazul unui accident. Stratul de "lipici" va fi aplicat in zona frontala a masinii, iar acesta va fi acoperit cu o alta substanta care nu are proprietati adezive. In momentul in care are loc un impact, stratul de material adeziv va deveni activ si va imobiliza pietonul, relateazaAuto-Bild.ro.

CFR organizeaza o licitatie pentru lucrari de reparatii pe tronsonul Caransebes-Timisoara. 2,7 milioane lei, valoarea contractului.Compania Nationala de Cai Ferate 'CFR' organizeaza o licitatie deschisa pentru lucrari de reparatii pe tronsonul Caransebes-Timisoara, intre statiile Jabar si Recas, in vederea cresterii vitezei de circulatie, valoarea totala estimata a contractului fiind de 2,7 milioane lei, fara TVA, se arata intr-un comunicat al companiei, citat deCapital.

Riscul bancar creste la creditele imobiliare ipotecare.Capitalul bancilor de pe piata romaneasca a inceput sa scada de la publicarea Legii 77/2016 a darii in plata si mai ales dupa intrarea acesteia in vigoare, pe 13 mai, ceea ii poate obliga pe actionarii acestora sa aduca fonduri suplimentare, sustine consilierul pe strategie din cadrul Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, citat deRomania Libera.