Judetele cu cele mai mari cresteri ale numarului de turisti.2016 nu a fost un an bun doar pentru litoralul romanesc, ci si pentru majoritatea judetelor din tara, care au inregistrat cresteri semnificative. Cu toate acestea, in unele judete s-au inregistrat scaderi.Economicaiti spune in ce judete s-au inregistrat cele mai mari cresteri. Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica au crescut cu aproape 11%, in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut, la peste 9,43 milioane. Hotelurile din Bucuresti si judetele Constanta, Brasov, Mures si Cluj au atras cei mai muti turisti. In Bucuresti, spre exemplu, s-au inreigstrat peste 1,61 milioane de sosiri ale turistilor in structuri de primire turistica in primele zece luni din acest an, arata datele publice ale Institutului National de Statistica (INS).

Business reportFoto: Colaj foto

Ford nu renunta la planurile privind mutarea productiei de automobile mici din SUA in Mexic.Ford Motor isi continua planurile privind mutarea productiei de automobile mici din Michigan (SUA) in Mexic, in ciuda recentelor amenintari ale presedintelui ales, Donald Trump, privind impunerea unor tarife companiilor care isi muta activitatea in afara tarii. Ford Motor nu renunta la mutarea productiei modelului Ford Focus din Michigan in Mexic, a afirmat directorul general Mark Fields, si pentru ca clientii americani cer preturi scazute pentru automobilele mici. In Mexic, salariile sunt cu 80% mai scazute decat in SUA, scrie Agerpres. Pretul de pornire pentru modelul Focus este de 16.775 dolari, mai putin de jumatate decat pretul mediu platit de consumatorii americani pentru vehiculele noi, relateazaCapital.

Credit cu sume mici si pe termen scurt, dar cu dobanzi uriase.Daca inainte de 2008 era aproape exclusa o alta varianta decat banca, astazi exista solutii aproape pentru fiecare tip de nevoie financiara. Cand e vorba despre sume reduse, institutiile financiare nebancare (IFN) par sa fie preferate bancilor, mai ales ca dau credite inclusiv restantierilor. Cine are nevoie rapid de o finantare de valoare mica pentru care nu vrea sa ramana indatorat perioade indelungate va avea surpriza unor Dobanzi Anuale Efective (DAE) si de peste 200% la banci. Asa ca, in ciuda proastei reputatii, de "camatari legali", pe care o au unele IFN, populatia are tendinta sa apeleze si la acestea, noteazaRomania Libera.

Volkswagen Passat GTE: Curentul schimbarii. Volkswagen Passat GTE dispune nu numai de un sistem de propulsie puternic, ci si de o tehnologie hibrida performanta, care ii permite rularea exclusiv electrica. Volkswagen pare ca si-a conturat foarte bine strategia pentru viitor si are in plan sa faca uitat cat mai repede cuvantul Dieselgate. Cum poate face asta? Prin schimbarea radicala a gamei sale si introducerea unor modele prietenoase cu mediul. Passat GTE, ultimul venit in familia modelelor cu propulsie de tip plug-in hybrid, este cel mai curat si cel mai eficient model din gama noului Passat. Pachetul tehnologic regasit sub caroseria de limuzina este impresionant, iar asta face ca asteptarile sa fie ridicate, informeazaAuto-Bild.

Cinci producatori de lactate, amendati pentru trucarea unor licitatii. Consiliul Concurentei a sanctionat cinci companii producatoare de lactate cu amenzi in valoare totala de circa 8,6 milioane lei (aproximativ 1,9 milioane euro) pentru trucarea unor licitatii organizate in cadrul Programului Cornul si Laptele, potrivit unui comunicat al institutiei. In urma investigatiei, Consiliul Concurentei a constatat ca pe parcursul licitatiilor organizate in anii 2010 si 2011, la nivelul judetelor Giurgiu, Ialomita si Dolj, cele cinci companii au actionat concertat, in sensul ca, in prima etapa au depus oferte pentru toate loturile scoase la licitatie de autoritatile contractante, iar in etapa a doua, de licitatie electronica, si-au impartit loturile pentru care au licitat, arataEVZ.

Promotii la creditele de consum de Craciun. Trei banci au oferte speciale pentru Sarbatori. De Sarbatori, cele mai cautate sunt creditele de consum. Cele la care nu trebuie sa justifici nimic (decat faptul ca ai capacitatea de a da banii inapoi) sunt si creditele pe care trei banci le promoveaza acum, inainte de Craciun. CEC Bank, Bancpost si Piraeus Bank au oferte speciale de sarbatori pentru persoanele care au nevoie de ceva bani in plus in aceasta iarna. In afara creditelor derulate prin programul Prima Casa, bancile comerciale au vandut in 2016 doar ceva credite de consum, mai ales dupa ce a fost incheiat parteneriatul banci-ANAF. Odata cu reinventarea creditului cu buletinul, populatia a reinceput sa prinda gustul cheltuielilor mici pe credit, potrivitEconomica.

ASF: City Insurance are nevoie de o infuzie de capital de cel putin 180 milioane de lei pentru a respecta Solvency II, plus recuperarea creantelor de la afiliati. City Insurance, al patrulea asigurator RCA anul trecut, nu a respectat planul de redresare aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) in luna iulie, pe baza propunerilor inaintate de societate, iar masurile efectuate pana la 30 septembrie nu au condus la imbunatatirea situatiei financiare a asiguratorului, a transmis institutia la solicitarea Profit.ro. "Raportul de audit (intocmit de Deloitte Romania ￯ n.r.) constata un necesar minim de capitalizare sub regimul de solvabilitate II de 180 milioane de lei, concomitent cu recuperarea creantelor de la personele fizice si juridice afiliate", se mai arata in raspunsul ASF, citat deProfit..