Datoria Romaniei creste cu 100 de milioane de lei pe zi. Creditele au achitat pensii si salarii. Alarma. Datoria publica s-a majorat cu 15 miliarde in primele cinci luni ale anului. Banii nu au ajuns in infrastructura, ci in pensii si salarii. In acest ritm, nivelul de 40% din PIB ar putea fi depasit pana in decembrie. Evolutia vine dupa doi ani de scadere continua a nivelului datoriei statului si ar putea avea mai multe cauze, noteaza Capital.

Business reportFoto: Colaj foto

Reprezentanta CE in Romania avertizeaza ca nu vom trece rapid la euro. Leul va mai ramane mult timp moneda noastra nationala, potrivit sefei Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Cristea, a declarat, duminica, la Alba Iulia, ca Romania s-a angajat la indeplinirea unor reforme structurale extrem de importante si nu se va putea vorbi de aderarea tarii noastre la zona euro pana ce aceste reforme nu vor fi indeplinite, relateaza StirileProTv.ro.

Autostrada Sibiu-Pitesti s-a "surpat". Studiul de fezabilitate, esuat, dar platit de CNAIR. Cea mai asteptata autostrada din Romania ramane precum Fata Morgana. Proiectul reinviat de guvernul garantat de Liviu Dragnea a "murit" din nou. Nici de aceasta data nu s-a reusit mai mult decat revizuirea unor hartii care stau la baza constructiei autostrazii Sibiu-Pitesti, scrie Capital.

Executia bugetara: gaura la buget se adanceste. Executia bugetara pe primele sapte luni ale acestui an ilustreaza un tablou dezolant. Veniturile cresc, insa cheltuielile cresc mai rapid. Se majoreaza sumele date pe salarii si pensii, in timp ce incasarile din accize si TVA scad, in ciuda faptului ca avem un motor al consumului turat la maximum, noteaza Adevarul.

Cum au schimbat companiile low-cost industria aviatica. La inceput, au fost ridiculizate pentru scaunele inghesuite. Acest lucru se mai intampla si acum, insa din ce in ce mai multi oameni aleg low-costul atunci cand calatoresc. Iar companiile low-cost din intreaga lume se extind puternic. Continuarea pe Economica.net.

Cand va iesi soarele pentru afacerile de pe litoralul romanesc? Inca putin, si se inchide sezonul. Dupa 15 septembrie, hotelurile si restaurantele de pe litoralul romanesc se vor pregati sa traga obloanele. A fost un an mai bun decat 2016? Vom asista la "incasari" peste asteptari? Integral in Capital.

2017, cel mai slab an pentru deschiderea de malluri din ultimii 13 ani. 2017 este un an al extremelor pe piata imobiliara din Romania. In timp ce pentru spatii logistice si industriale se inregistreaza un record de cereri, dar si de livrari, pe piata de retail lucurile stau fix invers. Anul aceasta vor fi livrate spatii comerciale moderne cu o suprafata totala de doar 70.000 de mp, cea mai mica suprafata din 2004 incoace, arata o analiza a Cushman Wakefield Echinox, citata de Economica.net.