Conceptul Seat Bocanegra prezentat in luna martie la salonul auto de la Geneva nu parea sa insemne mai mult decat un exercitiu de creativitate. Iata ca prototipuri ale noului hatch Ibiza, cu un stil foarte similar cu cel al conceptului, au fost ochite la teste. Masina poate fi editia Cupra a modelului Ibiza si este asteptata sa soseasca in noiembrie, la salonul auto de la Paris, urmand a ajunge pe piata la inceputul anului viitor.

Potrivit directorului de design Seat, Luc Donckerwolke, reactiile pozitive de la Geneva cu privire la concept au insemnat ca “nu aveam cum sa nu trimitem spre productie Bocanegra”. Acesta a mai declarat ca o multime de elemente ale conceptului, inclusiv trapa, se vor regasi in modelele de serie.

Noul Ibiza Cupra va avea la baza coupe-ul sportiv cu trei usi dezvaluit la inceputul acestei luni, dar va avea o noua bara de protectie, cu guri de aerisire mai largi si tevi de esapament “gemene”. Sub capota se va “ascunde” un propulsor bi-turbo de 1.4 litri pe benzina, care va genera 180 CP. “Mana in mana” cu acesta va fi o cutie de viteze cu sapte rapoarte si dublu ambreaj (dual-clutch).

StiriAuto.ro