Producatorii si retailerii vor semna miercuri Codul de Bune Practici. Producatorii si retailerii au incheiat negocierile pe tema Codului de Bune Practici, urmand ca documentul ce va reglementa piata de retail sa fie semnat miercuri, 2 iulie, a declarat joi Dacian Ciolos, ministrul Agriculturii. Codul stabileste, in cele 5 capitole, relatia producator-retailer, respectiv negocierile comerciale, preturile si conditiile de plata, promotii, compensari si litigii, noteaza DailyBusiness.

Peste 500 de milioane de euro pentru canalul Dunare-Bucuresti. Autoritatile anunta finalizarea investitiei in urmatorul cincinal, daca vor gasi surse de finantare, scrie Adevarul. Ministerul Transporturilor vrea sa reia constructia canalului Bucuresti-Dunare, iar pentru finalizarea lucrarilor la acest proiect inceput in 1986 este nevoie de minimum 450 milioane de euro, a declarat, joi, ministrul Ludovic Orban.

Tractorul - Proiect imobiliar de 1,5 miliarde euro. Platforma industriala Tractorul Brasov, cumparata anul trecut de compania Flavus Investitii de la statul roman pentru 77 de milioane de euro, va deveni un santier de 100 de hectare pe care se vor construi birouri, apartamente si hoteluri in valoare de circa 1,5 miliarde de euro, investitie dubla fata de cea anuntata initial, scrie Gandul.

Analistii Erste Bank: Cumparati aur!Pretul aurului ar putea creste pe termen mediu pana la 1.200 de dolari pe uncie, iar pe termen lung pana la 2.300 de dolari, anunta intr-un raport analistii Erste Bank. Mentionam ca pe 26 iunie pretul aurului era cotat pe piata metalelor la 891 de dolari pe uncie, noteaza Cotidianul.

Enel: Vara asta va fi marcata de pene de curent in Bucuresti. Italienii de la Enel, noii proprietari ai Electrica Muntenia Sud, compania care alimenteaza cu energie electrica Bucurestiul, spun ca si vara aceasta va fi marcata de pene de curent, in contextul in care cererea de energie din Capitala a crescut de trei ori in ultimii ani, scrie Ziarul Financiar.

FBI: romanii, in topul infractorilor pe net. Romania ocupa locul cinci in lume la numarul de infractori pe internet, se arata intr-un raport elaborat de FBI, The National White Collar Crime Center si de Bureau of Justice Assistance, din SUA. Astfel, circa 1,5% din totalul celor care comit infractiuni pe internet sunt conat ionali de-ai nostri, se arata in raportul institutiilor americane, remis EVZ de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

Tender intra la cumpararea IMGB-ului sarbesc. Omul de afaceri Ovidiu Tender vrea sa cumpere fabrica IMK 14 Oktobar, cel mai mare producator balcanic de masini grele, scoasa la privatizare de statul sarb. IMK 14 Oktobar se afla in orasul Krusevat, iar principalele produse fabricate sunt utilajele folosite la constructia de drumuri si confectiile metalice grele, anunta Cotidianul.

O noua dotare Chrysler: internet wireless. Chrysler a anuntat ca va lansa ca dotare optionala pe modelele sale sistemul Uconnect. Este vorba despre o serie de servicii multimedia care cuprinde internet wireless, informeaza Automarket.

Radiourile locale, liber la continut. Radiourile regionale sau locale, cu profil tematic, nu mai au obligatia sa realizeze si difuzeze program local, potrivit unei decizii adoptate de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), arata Mediafax, citat de Business Standard.

Israel Land Development va dezvolta 1.500 de apartamente in Pantelimon. Compania israeliana Israel Land Development a obtinut drepturile de constructie pentru un proiect rezidential in cartierul bucurestean Pantelimon, de pe urma caruia estimeaza ca va obtine venituri de circa 270 milioane de euro avand o marja de profit de 31%, scrie Capital.

Peste 4.000 de firme inregistrate in zece zile. Intreprinzatorii au infiintat in primele zece zile ale acestei luni peste 4.000 de companii, in crestere cu aproape 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cele mai multe din acestea fiind in domeniul serviciilor, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), noteaza Ziarul Financiar.

Apartamentele, tot mai scumpe. Decalajul dintre preturile pe metru patrat al locuintelor din cele mai scumpe orase din Romania, Bucuresti si Cluj-Napoca, este mult mai mare decat cel raportat in cazul oraselor din tari precum Italia, Danemarca, Spania si Austria, si ar putea avea loc corectii in urmatorii ani, potrivit unor jucatori din industria bancara. In Bucuresti, pretul apartamentelor pe metru patrat este aproape dublu fata de cel din Cluj-Napoca. Analistii estimeaza ca preturile pe piata rezidentiala vor creste in continuare, dar sunt posibile corectii ale acestora pe anumite zone, precum apartamentele din blocurile vechi, informeaza Curentul.

68.500 $ pentru o vesta de salvare de pe Titanic. O vesta de salvare recuperata de pe Titanic a fost cumprata prin licitatie organizata de casa Christie's pentru suma de 68.500 de dolari. Artefactul, conservat in conditii exceptionale, a fost descoperit in apropiere de Halifax de catre un fermier, in zilele ce au urmat naufragiului celebrului vas, informeaza Capital.

Pagani Zonda Cinque - vandut! Conceputa la cererea concesionarului Pagani din Hong-Kong, aceasta serie ultralimitata de doar cinci exemplare (de unde si numele “cinque”, in italiana) este deja vanduta! Nu e de mirare, tinand cont ca este o versiune omologata a modelului de curse Zonda R. Dotata cu un motor V12 AMG - Mercedes de 678 CP, un sasiu din carbon si titan, o cutie de viteze computerizata si suspensii reglabile, aceasta versiune de top depaseste 350 km/ora si accelereaza de la 0 la 100 km/ora in doar 3,4 secunde, anunta Autonews.