Depasirea termenului de valabilitate si degradarea morala sunt motivele pentru care companiile ajung sa fie nevoite sa isi distruga o parte din stocurile de produse. Printre firmele care apeleaza destul de des la distrugerea stocurilor se numara cele din domeniul alimentar, unde riscul perisabilitatii este foarte mare, afirma Startups.ro

Chocolate Graphics este o afacere care ofera un mijloc de promovare inedit - personalizarea tabletelor de ciocolata prin imprimarea acestora cu diverse mesaje, texte sau fotografii. Spre deosebire de alte procedee asemanatoare, in acest caz imprimarea se face cu tot cu ciocolata, nu cu zahar sau sau coloranti alimentari. Chocolate Graphics este un concept de origine australiana. Sotii Mihaela si Remus Balan, doi antreprenori din Constanta, sunt detinatorii Master Licentei pentru Romania si intentioneaza sa acorde licente de productie si vanzare pentru cinci regiuni din tara. Ei au luat legatura cu reprezentantii Chocolate Graphics South Eastern Europe in octombrie 2006, iar in aprilie 2007 au semnat contractul de Master Licenta, afirma StartUps.ro

Criza financiara globala a lovit nu numai in cheltuielile consumatorilor de bunuri de larg consum cat si in afacerile bordelurilor din Berlin, informeaza Ziarul Financiar. Ca urmare a scaderii drastice a numarului clientilor, Pussy Club s-a adaptat venind cu un pachet propriu de "stimulare": 70 de euro pentru fata, bautura si mancare. Belle Escort, un alt bordel din Berlin, nu s-a confruntat niciodata cu probleme de sapte ani de la legalizarea prostitutiei, dar criza financiara actuala a dus la un declin drastic al clientelei, a declarat matroana institutiei, Isabelle. Isabelle a respins ideea ofertelor speciale, precum cea oferita de Pussy Club, dar a fost de acord cu un lucru: "Avem probleme". "Estimez ca numarul barbatilor care viziteaza acest local a scazut cu 20%", a spus aceasta.

Industria europeana este tot mai afectata de criza economica, dupa cum reiese din datele furnizate de Eurostat, Institutul European de Statistica. Mai exact, productia continua sa scada tot mai mult, atat in zona euro, cat si pe ansamblul intregii UE. Astfel, industria celor 27 de state din Uniunea Europeana a inregistrat, in luna ianuarie, o productie in scadere cu 16,3% fata de perioada similara a anului anterior, afirma Business Standard.

Ministrul economiei din Germania, Karl-Theodor zu Guttenberg a declarat ca poarta discutii cu potentiali investitori in subsidiara Opel a constructorului auto american General Motors (GM). Karl-Theodor zu Guttenberg a infirmat astfel astfel informatiile aparute in media, care spuneau ca nu exista companii "serioase" interesate de constructorul german. "Nu pot decat sa repet: Discutiile sunt purtate cu parteneri mai mult sau mai putin interesati", a declarat Guttenberg intr-o conferinta. Totusi, ministrul a precizat ca interesul investitorilor este strans legat de calitatea planului de salvare a companiei americane GM, care a solicitat un nou ajutor din partea autoritatilor SUA, pentru a putea supravietui, informeaza Capital.

O analiza comparativa a celor doua clasamente a averilor intocmite de „Adevarul“ si „Capital“ demonstreza ca evaluarile publicatiei noastre au fost realiste. Dinu Patriciu, primul clasat in “Adevarul 500 Miliardari” este singurul ramas in clasamentul Forbes. Gigi Becali, pe locul 1 in “Top 300 Capital” a recunoscut ca nu mai are avere. Au de suferit milionarii Romaniei din cauza crizei financiare? Le-au scazut averile de anul trecut pana acum? Aparitia in urma cu cateva zile a topului miliardarilor Forbes a confirmat faptul ca averile romanilor sunt in scadere. Fata de anul trecut, in editia din acest an se mai afla doar un singur roman, respectiv Dinu Patriciu, a carui avere a fost estimata la 1,8 miliarde dolari (1,41 miliarde euro). El are cu 700 milioane dolari mai putin, in scadere de la 2,5 miliarde dolari, in 2008. Ion Tiriac, cel de-al doilea roman aflat in 2008 in acest clasament, nu s-a mai regasit in 2009 printre miliardarii lumii, scrie Adevarul.

Pentru agentiile de turism, Targul de Turism de la finalul acestei saptamani a adus mai multi turisti interesati de vacante decat la editiile anterioare, in special datorita ofertelor de early-booking, adica rezervari din timp. „In anii precedenti, nu existau pachetele de early-booking, care au inceput sa fie cumparate chiar din luna ianuarie, datorita discounturilor foarte mari. Sunt destinatii care in lunile ianuarie, februarie si inceputul lunii martie nu vindeau nimic, iar acum inscrierile au crescut de zece ori pentru aceasta perioada. Speram sa ne situam la nivelul anului trecut, in ceea ce priveste vanzarile”, a declarat pentru Gandul Ciprian Enea, consultant Besttourism, informeaza Gandul.

Seful de la Transporturi, liderul democrat liberalilor din Dolj - Radu Berceanu - vrea o autostrada care sa lege Capitala de Craiova si Calafat. Berceanu a declarat ca anul viitor vor demara procedurile pentru punerea in aplicare a acestui proiect, evaluat la circa 300 de milioane de euro. Banii necesari pentru finantarea lucrarilor la Autostrada Sudului (170 de kilometri) ar urma sa fie acoperiti de la bugetul de stat, din fonduri europene si din imprumuturi externe. Ministrul transporturilor estimeaza ca lucrarile vor dura cel mult pana in 2014, scrie EvZ.

Michelin Romania a intrerupt productia de anvelope a fabricii Silvania din Zalau, incepand de sambata, 21 martie, pana pe 1 aprilie, din cauza reducerii semnificative a comenzilor. In perioada amintita, cei 1.300 de salariati ai unitatii vor intra in somaj tehnic, urmand sa fie remunerati cu 75% din salariu, au declarat surse oficiale din cadrul companiei. Sursele citate nu exclud posibilitatea ca productia de anvelope sa fie oprita din nou la sfarsitul lunii aprilie, scrie Romania Libera.

Investitorii din toata tara se caiesc pentru ca au decis sa investeasca in imobiliare, respectiv in constructia de ansambluri rezidentiale de apartamente. „Cei mai multi dintre dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale de apartamente din Craiova se afla in pragul falimentului. Preturile la apartamentele noi sunt mai mici cu aproximativ 30% fata de anul trecut, iar vanzarile sunt aproape inexistente. Multi dezvoltatori nu mai pot termina ce au inceput sa construiasca, altii au scazut preturile pentru a mai putea pune mana pe ceva lichiditati. Dar clientii se lasa asteptati”, ne-a spus Florin Curcan, agent imobiliar in cadrul agentiei imobiliare CDC Imobiliare. Spre exemplu, intr-un cartier de locuinte de pe langa fabrica Ford, un apartament care se vindea anul trecut cu 80.000 de euro, acum costa 50.000-55.000 de euro, scrie Cotidianul.

Aproximativ jumatate dintre cererile primite de Provident Financial, singura companie care ofera imprumuturi direct la usa clientului, au fost refuzate anul trecut. Aproximativ jumatate din solicitarile de credit pe care le primim sunt respinse in urma analizei bonitatii potentialilor clienti, un nivel similar cu cel de anul trecut”, spun reprezentantii companiei. Compania are un sistem automat de scoring care functioneaza in toate tarile unde este prezenta si care ia in considerare elemente precum starea civila a solicitantului, proprietatile mobile si imobile pe care le detine, varsta si altele. De asemenea, este important daca solicitantul este nou sau a mai luat imprumut de la Provident, scrie Cotidianul.

Tranzactiile la Bursa s-au imputinat simtitor pe masura ce criza financiara s-a adancit, iar valoarea lor a scazut dramatic odata cu picajul preturilor, fapt ce a facut ca brokerii sa incaseze din ce in ce mai slab din comisioane si (unii dintre ei) cel putin, sa-si puna problema supravietuirii. In ultima perioada asistam la un val de inchideri de sedii secundare ale caselor de brokeraj, de disponibilizari in randul agentilor, condimentat cu masuri de reducere a costurilor. La o casa de brokeraj bucuresteana, firma luminoasa, afisata ostentativ in vremurile bune, economiseste acum curentul electric si salveaza niste bani la buget. Alta companie de servicii de intermediere, intinsa pe doua etaje ale unei vile din centrul Capitalei, a decis sa inchirieze parterul. Orice, doar, doar sa reziste pana trece criza, informeaza Bursa.

Deputatul Adrian Gurzau a strans 101 semnaturi de la parlamentari, dublul fata de necesarul stabilit prin lege, pentru demararea unei anchete privind modul de calcul al facturii pentru gazele naturale in kWh. Deputatul Gurzau, care este si vicepresedintele Comisiei de Abuzuri din Camera Deputatilor, ne-a declarat: "Am depus semnaturile la grupul parlamentar PDL, iar aprobarea comisiei de ancheta se va face de catre Biroul Permanent, in cel mai scurt timp. Ma bucur ca mai multi deputati vor sa afle ce se intampla cu pretul gazelor naturale si sa dezbatem cosul de consum, res­pectiv proportia dintre gazele din productia interna si cele de import, avand in vedere ca urmeaza un an greu din punct de vedere economic si trebuie sa ne asiguram ca populatia va avea facturi suportabile", afirma Bursa.