IT-ul romanesc relanseaza ofensiva asupra SUA. Portdrapelele IT-ului romanesc in SUA se inmultesc, in pofida perioadei dificile pe care o traverseaza economia globala. Dupa Gecad si Softwin, alte doua companii autohtone si-au deschis birouri pe piata nord-americana, scrie Capital. Care e strategia lor?

Grabiti-va daca vreti dobanzi cu doua cifre la depozite! BCR, liderul pietei in functie de active, se pregateste sa taie din dobanzile la credite si depozite, o decizie in acest sens urmand sa fie luata cel mai devreme la sfarsitul acestei luni, declara pentru Business Standard reprezentantii bancii. Daca, pana in aprilie, in piata bancara se ducea o adevarata lupta pentru atragerea economiilor cu randamente uriase, duble sau aproape triple fata de rata inflatiei, bancherii se intrec acum sa taie din randamentele oferite la depozite, reducerea fiind pana in acest moment de maximum 2 puncte procentuale.

Aderam la zona Euro in 2014. Tara noastra isi pastreaza obiectivul de aderare la Zona euro in 2014, potrivit Programului de Convergenta 2008-2011 revizuit, acesta reprezentand, in continuare, obiectivul principal al tarii noastre in aceasta perioada. Aderarea la zona euro atrage cu sine adoptarea monedei europene, care va avea loc efectiv, incepand cu 1 ianuarie 2015, scrie Bursa.

Un antreprenor de 32 de ani face un hotel de 15 mil. euro, gard in gard cu complexul lui Hagi de la Mamaia. Familia Bojan - Felix si Denise - in varsta de 32 de ani, care au dezvoltat si vandut in 2007 pentru 42 mil. euro mallul River Plaza din Ramnicu Valcea, a cumparat un teren de aproape 3.000 de metri patrati in Mamaia, pe care intentioneaza sa dezvolte un hotel cu 150 de camere in urma unei investitii de aproximativ 15 mil. euro. Achizitia terenului, situat in imediata vecinatate a hotelului Iaki, detinut de fostul lider al nationalei de fotbal Gheorghe Hagi, a fost semnata recent, iar hotelul va fi clasificat, cel mai probabil, la patru stele, scrie Ziarul Financiar.

Reabilitarea termica a blocurilor - primele probleme: Preturi prea mici, oferite de "firme fantoma". Reabilitarea termica a cladirilor s-a transformat intr-o cursa in care criteriul pretului risca sa ingroape business-ul, credibilitatea proiectului urmand sa aiba de suferit de pe urma lucrarilor prost executate, avertizeaza specialistii. Companiile din constructii trag un semnal de alarma privind modul in care a inceput programul de reabilitare termica a blocurilor. Potrivit directorului general a Patronatului societatilor in constructii, Adriana Iftime, multe dintre licitatiile care au inceput in toata tara au fost castigate de firme "fantoma" , iar riscurile sunt foarte mari. "Fata de pretul standard, stabilit de primarie, sunt firme care au venit cu oferte cu 20% pana la 50% mai scazute decat valoarea expertizei facute pe blocurile respective", spune Iftime, pentru DailyBusiness.ro.

Cinci companii cer falimentul unei fime a lui Gigi Becali. Cinci companii cer falimentul firmei de constructii Arcom S.A., companie al carei actionar este in proportie de 71% omul de afaceri George Becali, potrivit dosarelor inregistrate la Tribunalul Bucuresti pana in prezent. Prima care a depus dosar pentru deschiderea insolventei Arcom, la Tribunalul Bucuresti, a fost producatorul si transportatorul de beton si beton pompat, Readymix Romania, in data de 27 ianuarie 2009, apoi a urmat in data de 18 februarie 2009, compania de amenajari interioare L&L Prof Construct, scrie Cotidianul.

Trucuri financiare care reduc cheltuielile casei. Virezi salariul, imediat dupa incasare, in contul de economii si cheltuiesti din cardul de credit, rambursand totul in perioada de gratie. Dobanda astfel castigata este doar una dintre solutiile sugerate de bancheri pentru gestionarea bugetului. Daca vrei sa iti cumperi o masina, sa iti schimbi locuinta in viitorul apropiat sau daca banii nu iti mai ajung pentru cheltuielile curente, banca de la care te-ai imprumutat in trecut te poate invata sa depasesti aceste momente, scrie Capital.

Cum iti reduci costurile fara sa concediezi. Intreruperea temporara a activitatii, concediul fara plata, repozitionarea in organizatie sau reconversia, precum si reducerea timpului de lucru sunt cateva dintre masurile la care poate recurge o companie ca sa taie din costuri, evitand, in acelasi timp, concedierile, scrie Business Standard.

Ce ii face fericiti pe romani: masina de lux, plasma si bijuteriile. Un sfert dintre romani (23%) vor sa cumpere produse care apartin marcilor de prestigiu, arata un studiu realizat de compania de cercetare de piata GfK Romania. Aproape jumatate dintre romani (47%) considera ca achizitia celor mai noi produse si dispozitive electronice pentru locuinta contribuie la o viata frumoasa si la succesul personal. Imbracamintea, accesoriile si bijuteriile sunt importante pentru 39% dintre romani, in timp ce la nivel global procentul ajunge la 31%, potrivit unei cercetari realizate anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

9 criterii de siguranta de care trebuie sa tineti cont cand cumparati o masina. Atunci cand va decideti sa achizitionezi un autoturism, primul lucru care trebuie sa va intereseze este siguranta pe care acesta o ofera. Modul in care vehiculul se comporta in situatii de urgenta si felul in care protejeaza pasagerii in eventualitatea unui accident sunt lucruri de care trebuie sa tineti cont. Cand comparati autoturisme, luati in calcul atat sistemele de siguranta incluse in dotarile masinilor cat si rezultatele obtinute de acestea la testele EuroNCAP, scrie StiriAuto.ro.

Noul Grand Bentley: teaser foto-video cu viitorul Arnage. Bentley a prezentat astazi primele detalii vizuale cu viitorul sau model Arnage, prin difuzarea unei imagini cu un detaliu cu partea frontala a limuzinei si un scurt film de prezentare. Dezvoltat si construit la Crewe, in Anglia, noul "Grand Bentley" se vrea a fi "expresia spiritului pur Bentley". Noul Arnage va fi mai mare si mai opulent decat toate predecesoarele sale si promite performante exceptionale, scrie 24auto.ro.