Datoria Spaniei va creste anul viitor. Datoria Spaniei va creste mai mult anul viitor, a anuntat guvernul, punand si mai multa presiune pe Madrid, in timp ce tara continua eforturile pentru a taia si mai mult cheltuielile. Ministrul Finantelor, Cristobal Montoro a declarat ca datoria ar putea ajunge la 85,35% din productia economica anul acesta, crescand la 90,55 in 2013. Comentariile sale vin dupa ce mai multe planuri de reducere a costurilor au fost lansate saptamana trecuta. Multi analisti considera ca este doar o chestiune de timp inainte ca Spania sa aiba nevoie de un plan de salvare, anunta BBC.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Proteste impotriva masurilor de austeritate si in Franta. Sute de demonstranti au luat cu asalt strazile Parisului pentru a protesta impotirva raspandirii masurilor de austeritate in Franta si Europa. Scandand "rezistenta, rezistenta", multumile au fost adunate de aproximativ 60 de organizatii, inclusiv de partidul de stanga "Frontul de Stanga" si de partidul Comunist Francez, care se opun tratatului bugetului European. "Astazi este ziua in care poporul francez a lansat o miscare impotriva politicii de austeritate", a declarat presedintele Frontului de Stanga, Jean-Luc Melenchon. Cu cateva ore inainte de protest un oficial al Ministerului de Finante, a descris demonstratia ca fiind o greseala "fundamentala": "Eu cred ca se comite o greseala fundamentala in gandire si ca politica lor slabeste Franta", scrie The Guardian.

Autoritatile americane: omul din spatele filmului anti-islamic a avut mai multe pseudonime. Musulmanii din Orientul Mijlociu revoltati de un film anti-islamic facut in America doresc o condamnare cat mai rapida a omului din spatele filmului, Mark Basseley Youssef care se afla acum incarcerat. Dar el este inchis acum pentru ca a mintit cu privire la identitatea sa nu din cauza filmului. Documentele arata ca Youssef, 55 de ani, a schimbat legal numele sau Nakoula Basseley Nakoula in 2002, dar niciodata nu a anuntat autoritatile federale, care acum folosesc acest lucru ca parte a cazului in incalcarea regulilor de probatiune impotriva lui. Youssef a fost inchis fara posibilitatea de a iesi pe cautiune pana la o viitoare audiere care va avea loc pentru a determina daca au fost incalcati termenii eliberarii conditionate, dupa ce a fost eliberat in 2010 ca urmare a unei condamnari pentru o frauda bancara. Procurorii sustin ca el a folosit mai multe pseudonime si a mintit ofiterii de probatiune ascunzandu-si numele sau real, anunta Haaretz.

Seism cu magnitudinea 7,1 in sud-vestul Columbiei. Un cutremur cu magnitudinea 7,1 a fost inregistrat duminica la ora locala 11:31 (16:31 GMT) in orasul La Vega, din sud-vestul Columbiei, a anuntat Agentia Nationala de Seismologie, scrie AFP. Seismul a avut loc in departamentul Cauca la o adancime de 169 de kilometri, a declarat purtatorul de cuvant al agentiei, precizand ca nu are inca informatii cu privire la victime sau pagubele posibile. La randul sau, Institutul American de Geofizica a anuntat ca a inregistrat un sesim cu magnitudinea 7,4. Cutremurul a carui epicentru a fost localizat la 20 de km est de orasul La Vega si la 326 km nord-este de Quito, Ecuador, la o adancime de 150,4 km. Nu a fost lansata nicio alerta de tsunami.

Rogozin va pedepsi privatizarile ilegale din industria militara. Viceprim-ministrul Dmitri Rogozin a promis duminica ca ii va pedepsi pe cei care au fost implicati in privatizarea ilegala a complexului militar-industrial din Rusia, scrie RiaNovosti. "Am trimis deja documentele cu privire la o serie de parti ale complexului militar-industrial care au fost grosolan privatizate, arogant, ca si cum acesti oameni care au facut asta nu au avut absolut nicio teama". a spus Rogozin, care are responsabilitatea gestionarii acestui sector. "Ei au gandit scheme simple. Dar acum aceste documente sunt la procurori. Ma voi ocupa personal de aceasta problema, astfel incat sa avem o lista cu nume reale", a spus el intr-un inteviu acordat unei televiziuni rusesti. Rogozin a concluzionat afirmand ca de acum vor fi trasate linii rosii pe care nimeni nu va mai avea voie sa le depaseasca in industria aprarii, aviatiei si a celei spatiale. "Directorul unei fabrici nu este propriul lui sef, acesta este un obiect al apararii. Am avut situatii in care directorii fabricilor aflate in sectoarele industriei militare-incluzand industria spatiala- au avut salarii de 5 milioane de ruble (161.290 de mii de dolari) pe luna, in timp ce muncitorii simpli primeau 15-25.000 de mii de ruble", a spus Rogozin.