Angajatii companiei aeriene British Airways au anuntat vineri ca vor intra din nou in greva, pentru a patra oara in ultimele 13 luni. Aproape 80% dintre angajatii sustinuti de sindicatul "Unite" au votat pentru reluarea grevei, fiind nemultumiti de rezultatele negocierilor de pana acum, informeaza CNN.

"Acum mai mult ca oricand, conducerea companiei British Airways trebuie sa se trezeasca si sa asculte vocea angajatilor sai. Nu vrem ca aceasta disputa sa se rezolve prin litigii, ci prin negocieri constructive. Noi suntem pregatiti," a declarat seful sindicatului "Unite", Len McCluskey.

Compania British Airways sustine ca doar 43% dintre angajatii sai sunt de acord cu o noua greva si ca peste 2.500 de angajati s-au retras deja din sindicat.

"Indemnam sindicatul sa revina la ceea ce am stabilit deja in negocierile anterioare. Le garantam angajatilor nostri cresteri salariale in urmatorii doi ani. Aceasta noua greva demonstreaza ca sindicatul are o relatie disfunctionala cu angajatii pe care ii reprezinta si ca se confrunta cu diviziuni interne profunde. Este timpul ca sindicatul sa puna capat acestei dispute," a declarat purtatorul de cuvant al companiei aeriene.

British Airways se afla in prezent in plin proces de fuziune cu compania aeriana spaniola, Iberia.