The Guardian va publica maine o carte despre Julian Assange, fondatorul WikiLeaks. Cartea dezvaluie multe aspecte necunoscute: de teama ca este urmarit de serviciile secrete americane, hacker-ul umbla deghizat intr-o batrana si purtand peruca. Cartea prezinta si intelegerea secreta dintr-un hotel din Bruxelles in urma careia cinci mari trusturi de presa au inceput sa publice informatii de pe WikiLeaks, anunta The Guardian.

Scurgerea de informatii catre Assange a starnit in special furia republicanilor care ar fi solicitat punerea sa sub acuzatie de spionaj sau chiar asasinarea.

Fragmente din carte vor fi publicate de maine in The Guardian incepand cu copilaria lui Assange petrecuta in Australia si dezvaluind aspecte ciudate ale personalitatii acestui om care este considerat de fanii sai un Mesia al internetului. Arestat in adolescenta ca hacker, Assange scapa de condamnare fiind prezentat in fata judecatorului drept un copil bun dar cu o soarta trista neavand alt prieten decat calculatorul.

Cartea detaliaza si urmatoarele subiecte: declaratia lui Assange conform careia informatorii americani merita sa fie ucisi, cearta dintre Asssange si reporerul The Guardian Nick Davies sau faptul ca Assange a platit un cunoscut antisemit pentru a reprezenta WikiLeaks in Rusia.