Ponta si Antonescu ameninta PDL cu dosare.Ponta promite ca-l va vizita pe Flutur la Rahova. Victor Ponta si Crin Antonescu au declarat azi la Suceava ca vor redeschide dosarele prim-vicepresedintelui PDL Gheorghe Flutur daca vor ajunge la putere. "Daca ei ne spun ce o sa se intample cand vor castiga alegerile, sa le spunem si noi ce se va intampla cand vom castiga noi. Sa le spunem si noi ca, daca a fost inchis dosarul lui Flutur o data, cred ca se poate redeschide dosarul, asa cum s-a intamplat cu Vantu, pentru ca nu se poate ca oameni care fac abuzuri, care manevreaza banii publici ca pe banii lor de buzunar sau ca pe banii partidului sa-si faca de cap", a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu. La randul sau, colegul lui de co-presedintie a USL, Victor Ponta, si-a manifestat regretul pentru inchiderea dosarului Flutur pe timpul guvernarii PSD. Liderul PSD a spus ca isi doreste sa redevina pentru cateva luni procuror. "Eu ma pregatesc pentru functia de prim-ministru, dar de cate ori vine vorba de Flutur ma gandesc ca poate las pe altcineva prim-ministru cateva luni sa devin din nou procuror", a spus Ponta, conform mediafax.ro. El a mai aratat ca dupa alegerile din 2012 va da dovada de foarte mult simt crestinesc si il va vizita pe Gheorghe Flutur la Rahova, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

USL extinde lista candidatilor comuni. Uniunea Social Liberala isi extinde colaborarea si va merge, in mai multe judete din tara, cu un candidat comun pentru toate functiile, judetele-pilot fiind Suceava si Botosani. Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat duminica, la Suceava, ca USL a decis ca PNL si PSD sa mearga in alegeri "cu adevarat" impreuna. "Sa incercam de sus pana jos, pana la ultima comuna, sa mergem impreuna", a dat Ponta semnalul. Liderul social-democrat a numit Suceava si Botosaniul drept primele judete unde se va implementa aceasta "colaborare totala" si a avertizat restul birourilor USL din tara ca "in fiecare loc unde se va bate PSD cu PNL va avea ceva de castigat PDL". "Trebuie sa intelegeti ca cea mai rea varianta este sa castige cineva de la PDL", a adaugat liderul PSD. Potrivit protocolului USL, cele doua partide semnatare se obligau sa sustina un candidat comun doar la sefia consiliilor judetene si la primariile municipiilor de judet, anunta Adevarul.

Declinul PC: fara candidati si marginalizat in USL. Partidul Conservator ar putea fi lasat in afara USL si risca sa-si piarda si cei mai vizibili membri. Dupa plecarea lui Tudor Ciuhodaru, Piedone renunta la functiile din partid, iar unele voci din PC il banuiesc de "dezertare" la UNPR. Cristian Popescu "Piedone", primarul sectorului 4 al Capitalei si una din cele mai vizibile figuri din PC, s-a revoltat impotriva conducerii partidului. El si-a anuntat demisia din toate functiile detinute in PC si a cerut convocarea unui congres extraordinar la care vrea sa-si depuna candidatura la presedintia partidului. Anuntul sau vine dupa ce un alt nume sonor din partid, Tudor Ciuhodaru, a parasit partidul si exista acum posibilitatea sa candideze la alegerile locale ca reprezentant al puterii. Daca Ciuhodaru a fost un critic vocal al PC, Piedone devine disident pentru ca nu e de acord cu traseul pe care i-l doreste partidul, informeaza Romania Libera.

Un liberal propune demisia colectiva a Opozitiei. Liberalii dezbat zilele acestea ideea unei greve in Parlament, urmata de o demisie in bloc a senatorilor si deputatilor din cadrul Opozitiei. Propunerea facuta de senatorul PNL Cornel Popa a starnit controverse in randul USL. Popa acuza ca majoritatea parlamentara nu mai pastreaza nici macar aparentele democratiei. Parlamentarii PSD nu sunt de acord cu o astfel de masura. In opinia lor, locul parlamentarilor este in bancile Senatului si ale Camerei Deputatilor. Cornel Popa (PNL) ar vrea o demisie colectiva a Opozitiei din Parlament. El spune ca gestul ar fi justificat de faptul ca actuala Putere incalca toate regulile, cutumele si regulamentele Senatului si Camerei Deputatilor. Ideea unei demisii in grup are ecouri diferite printre deputatii si senatorii din grupurile parlamentare ale PNL, PSD si PC - partide care formeaza acum USL. Spre exemplu, nu toti membrii PNL considera ca solutia lui Popa ar fi cea mai potrivita in momentul de fata. Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, spune raspicat ca o astfel de masura nu este "fezabila". "Exista o majoritate care face deja nereguli, ce s-ar intampla daca nu ne-am prezenta deloc?" Raspunsul la intrebarea lui Hasotti este dat de vicele PNL, Victor Dobre, care spune ca oamenii vor crede ca Opozitia "da bir cu fugitii", scrie Puterea.

William Branza: "Votul prin corespondenta, sansa diasporei de a-si face auzita vocea". Forumul Romanilor de Pretutindeni s-a desfasurat vineri la Palatul Parlamentului. Deputatul PDL pentru Diaspora, William Branza, ne vorbeste despre concluziile acestuia si despre problemele romanilor plecati la peste hotare. EVZ: Ce proiecte are statul roman pentru romanii din dispora? William Branza: Prezenta primului ministru, a membrilor Guvernului si a presedintilor de comisii parlamentare pentru romanii din strainatate este o dovada clara ca Diaspora este prioritara pentru noi. In acest cadru s-au desprins si cateva proiecte clare: deschiderea de noi sectii consulare, diminuarea taxelor consulare, cresterea numarului de Lectorate romanesti in vederea promovarii limbii romane, largirea ariei de acoperire a radioului si televiziunii romane si accesul fara restrictii pe piata fortei de munca inainte de expirarea termenului prevazut initial in Tratat (31 decembrie 2013). Prin comisia parlamentara pe care o conduc si in calitate de deputat de diaspora voi intensifica dialogul cu ambasadorii statelor unde avem comunitati insemnate de romani precum si cu autoritatile nationale si locale, pentru a limita micile neplaceri pe care le sesizeaza atat romanii cat si strainii. Integral in EVZ.

Antonescu: Guvernul este condus de un caraghios care trage de la 11 metri pana intra mingea cum facea Nicolae Ceausescu cand vana porci mistreti. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminica, la Suceava, ca Romania este condusa de un premier caraghios care trage la poarta de la 11 metri pana intra mingea cum facea Nicolae Ceausescu cand vana porci mistreti. In cadrul unei intalniri cu membri suceveni ai PNL si PSD, Crin Antonescu a spus ca in Romania avem o economie intr-o situatie foarte grea, nefiind singura tara aflata in criza, dar ca suntem singura tara in care Guvernul este condus de un caraghios. "Guvernul este condus de un caraghios care bate lovituri de la 11 metri pana intra mingea in poarta, cum tragea Ceausescu dupa mistreti, pana cand reuseau sa-i prinda haitasii si care ne spune, in fiecare interventie publica, ne spune mereu ca economia Romaniei merge din ce in ce mai bine, ca s-a facut reforma, ca in Romania e lapte si miere si ca in Romania exista un singur lucru rau: Ponta si cu mine", a spus Antonescu, informeaza Gandul.