PDL nu se topeste dupa "Alba ca Zapada". Democrat-liberalii trateaza cu raceala proiectul politic "Noua Republica". Sebastian Lazaroiu aduce precizari privind noua formatiune si spune ca nu se va face cu sfinti, care se gasesc doar in ceruri. "Noua Republica? Nu am auzit de asa ceva! Abtinerera de la comentarii sau cel mult mici intepaturi ironice. Acestea au fost reactiile liderilor PDL la proiectul politic salutat de Sebastian Lazaroiu. "Alba ca Zapada", considerata o alternativa de dreapta la PDL, a fost intampinata cu raceala de democrat-liberali. Daca pana mai ieri existau lideri PDL care incurajau aceasta miscare, "povestea" cu "Alba ca Zapada" nu mai este citita in partid, dupa ce Sebastian Lazaroiu a fost indepartat din guvernul Boc, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Deputatii au descoperit viata de dupa moarte. La o luna si jumatate dupa ce a decedat, deputatul UDMR Palfi Zoltan "traieste" in scriptele Camerei Deputatilor. Palfi Zoltan, fost deputat UDMR, a murit la 29 august 2011 in urma unei afectiuni mai vechi si a fost inmormantat la 1 septembrie in cimitirul din localitatea clujeana Mihai Viteazu. In prima zi a sesiunii parlamentare, la 5 septembrie, deputatii au tinut un moment de reculegere in memoria colegului lor. Primul care si-a "revenit" a fost deputatul PDL Petru Calian care a cerut Parlamentului sa nu ia act de moartea lui Palfi Zoltan. "As propune sa scoatem de pe ordinea de zi punctul trei, proiect de hotarare privind constatarea incetarii unui mandat de deputat, astfel incat sa vedem si in Comisia de Validare daca exista toate documentele aferente. Va solicit aceasta amanare pana la urmatoarea sedinta", a spus Calian. Integral in Adevarul.

Ei ne injura sistematic, noi tacem malc. Criticile si atacurile lansate in ultima perioada de oficiali si mass-media franceze la adresa romanilor i-au lasat insensibili pe senatorii membri ai grupului interparlamentar de prietenie cu Franta. Un singur senator, democrat-liberalul Radu F. Alexandru, s-a autosuspendat din grup in semn de protest fata de "campania de denigrare a Romaniei" care, in opinia sa, este dusa in Franta. "De la data la care a inceput scandalul se putea actiona. Exista acest grup de prietenie cu Franta, dar care nu s-a intrunit, exista si o Comisie de politica externa la Senat, condusa de un domn foarte sonor (n.r. - senatorul PSD Titus Corlatean), exista o Comisie de politica externa si la Camera... Ce au facut, au facut ceva? Sper ca, totusi, toti parlamentarii sa ia atitudine fata de niste practici inacceptabile", a declarat Radu F. Alexandru pentru Puterea.

Invataturile lui Vadim Tudor catre tineretul sau: "obeza imputita", "tiganca fripturista". Noua generatie din Partidul Romania Mare spune ca domnul presedinte Vadim Tudor le-a spus sa fie economi: "Lasati chefurile si dati banii la partid!". La sediul Organizatiei de Tineret a Partidului Romania Mare (OTRM), filiala sectorului 3 Bucuresti, noul val de PRM-isti inca mai asteapta scuzele presedintelui Corneliu Vadim Tudor, dupa ce Tribunul i-a balacarit la televizor zile in sir. Au explicatii, au discursuri, au solutii si, mai ales, au povestile care demonstreaza balamucul din partid. Tinerii Romaniei Mari au locuri de munca bune, au afaceri, au familii si au timp sa-i dea peste nas "tatucului" din cauza caruia n-au cum sa scoata capul in politica. "Omul-partid", asa cum il vad ei pe Vadim, i-a tras intotdeauna inapoi cand a fost vorba de promovare, relateaza EVZ.

Franta: socialism cu fata populista. Cei doi socialisti care au mai ramas in cursa pentru nominalizare la prezidentiale promit francezilor revenirea asupra reformei pensiilor, impozite pentru bogati, mentinerea programului de 35 de ore de munca pe saptamana. Fostul lider al socialistilor francezi, Francois Hollande, s-a clasat pe primul loc la alegerile primare organizate duminica de Partidul Socialist pentru desemnarea candidatului la prezidentialele din 2012, potrivit rezultatelor anuntate in noaptea de duminica spre luni. Hollande, in varsta de 57 de ani, a obtinut 39% din voturi, devansand-o pe Martine Aubry, in varsta de 61 de ani si actual sef al partidului, care a obtinut 31% din voturi, informeaza Adevarul.

Sef de CJ, pierdut de PNL. Tirle, nedorit de Antonescu pentru un nou mandat, recuperat de PDL: "Banii ii da Puterea, nu Opozitia!". Un fost democrat, convertit la liberalism, si-a anuntat candidatura pe listele PDL la viitoarele alegeri. Actualul presedinte CJ Bihor, Radu Tirle nu si-a dat demisia din PNL, pentru a nu-si pierde functia detinuta in momentul de fata, gestul depunerii adeziunii sale la PDL urmand a avea loc doar inaintea scrutinului la locale de anul viitor. Radu Tirle este membru PNL din martie 2008, dupa ce in octombrie 2007 a fost exclus din PDL, deoarece dorise sa candideze la Parlamentul European pentru un nou mandat, iar organizatia judeteana il sprijinea pe primarul de atunci al Oradei, Petru Filip. Se pare ca in prezent situatia se repeta, liberalii preferand pe altcineva drept candidat la sefia Consiliului Judetean Bihor. Motivul schimbarii taberei? Banii de la bugetul de stat pentru proiectele locale, scrie EVZ