​Elena Udrea si povestea unui pictorial controversat. Dan Boerescu, Robert Turcescu si Elena Udrea potolesc controversa starnita de pictorialul din "Tabu". "M-am asteptat ca acest pictorial va declansa multe controverse. Doamna Elena Udrea este o femeie puternica care intotdeauna a starnit controverse. Faptul ca dansa si-a construit o alta imagine pana acum si ne-a aratat o latura mai putin cunoscuta am stiut ca va avea un impact extraordinar", a declarat, pentru EVZ, Dan Silviu Boerescu, director editorial al revistei "Tabu", a carei editie de luna aceasta o are pe Elena Udrea pe coperta si care contine un pictorial cu ministrul Turismului in cinci ipostaze. "Noi, ca popor, suntem misogini, ceea ce se dovedeste si in situatia de fata. Un barbat care realizeaza un pictorial, cum este cazul domnului Radu Mazare, nu a starnit atatea reactii. Este adevarat ca, in cazul domnului Mazare, aparitia din "Playboy" nu a fost neasteptata, nu era foarte departe de imaginea pe care si-a creat-o", sustine Boerescu, care adauga: "asemanator cu cei din tara au reactionat si persoanele din strainatate. Pictorialul a facut valva in afara si a fost citat de "Daily Mail" sau "The Sun". Cred ca Elena Udrea este singurul ministru care a realizat un asemenea pictorial intr-o revista. Recunosc ca si eu am avut idei preconcepute in ceea ce priveste colaborarea cu Elena Udrea. Dupa ce am realizat insa sedinta foto am avut alta parere. Ministrul Turismului a pozat ca un model obisnuit, fara fite si a comunicat excelent cu toata lumea", conchide Boerescu, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Discutiile de la Vila Lac. Basescu: "Tin foarte mult la chestiunea asta. Ca sunt 12, 14 sau 18, trebuie sa treceti la inlocuirea judetelor". Reimpartirea administrativa a tarii este pusa din nou pe agenda PDL de catre Traian Basescu. Stransi la Vila Lac pentru a petrece aniversarea presedintelui, democrat-liberalii au primit noi indicatii din partea sefului statului. Dupa ce a primit urarile de rigoare si a ciocnit un pahar de sampanie cu invitatii sai, Basescu le-a transmis acestora ca trebuie sa impuna in Coalitie inlocuirea judetelor cu noile structuri, tema dezbatuta in ultima perioada: "Tin foarte mult la chestiunea asta. Ca sunt 12, 14 sau 18, trebuie sa treceti la inlocuirea judetelor", le-a spus presedintele pedelistilor adunati ciorchine la una dintre mese. Conform surselor gandul, seful statului a precizat ca intreaga problema a noii structuri teritoriale trebuie transata pana la finalul acestui an si ca nu trebuie ocolita varianta asumarii raspunderii guvernului. Unul dintre argumentele sefului statului pentru regandirea hartii Romaniei a fost, potrivit acelorasi surse, faptul ca doar asa pot fi atrasi bani europeni pentru punerea in practica a unor proiecte regionale de anvergura, anunta Gandul.

Scandal in USL. Ludovic Orban il acuza pe Victor Ponta ca face jocurile puterii. Liberalul Ludovic Orban l-a acuzat pe presedintele PSD Victor Ponta ca prin atitudinea sa a favorizat azi adoptarea in Camera Deputatilor a unei legi propuse de democrat-liberalul Cezar Preda. Ludovic Orban a mai spus ca va cere conducerii PNL sa puna in discutie in sedinta USL comportamentul deputatilor social-democrati. Ludovic Orban a afirmat ca deputatii PDL si cei ai PSD, prin absenta lor de la sedinta de plen a Camerei de azi, i-au facut un cadou presedintelui Basescu de ziu lui, lasand sa treaca modificarile la legea sigurantei initiate de Cezar Preda. "Uitati-va pe tabelele de prezenta si veti vedea cine a lipsit. Deputatii PD si PSD i-au facut un cadou presedintelui Traian Basescu de ziua lui. Nu pot sa nu remarc faptul ca desi ieri au fost alaturi de noi, astazi, in bancile Parlamentului colegii nostri nu au fost prezenti", a spus Orban. Referindu-se la faptul ca nici liderul PSD Victor Ponta nu a fost prezent la sedinta de plen, Orban a spus ca acesta, prin absenta sa, este de acord ca "serviciul de informatii condus de nasul sau de casatorie sa aiba ofiteri care sa efectueze cercetari penale", informeaza EVZ.

Parlamentul devine, de bunavoie, unicameral. Camera Deputatilor a adoptat ieri tacit proiectul lui Cezar Preda (PDL), care ar permite ofiterilor SRI sa devina organe speciale de cercetare penala. Tot ieri, Senatul a adoptat tacit Legea asistentei sociale, prin care sunt restranse drastic ajutoarele sociale. Sunt doar doua cazuri importante dintre sutele existente. Numai in luna octombrie, la Senat au fost constatate 31 de adoptari tacite, iar la Camera Deputatilor, 19. In total, 50 de proiecte de lege, unele dintre ele importante, chiar si in procedura de urgenta, care vor fi adoptate prin votul unei singure Camere. Printre proiectele trecute tacit? Cel care spune ca demnitarii cu mai putin de 3% din actiunile unei firme nu mai trebuie sa declare contractele cu statul de care beneficiaza respectiva firma, initiat de senatorul PNL Emilian Francu. Dar si cel care stabileste ca autoritatile din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei sa ceara aprobarea prealabila a Parlamentului daca este vorba de contracte de achizitie publica cu o valoare mai mare sau egala cu echivalentul a 25 milioane de euro, scrie Romania Libera.

Valeriu Stoica: Alba ca Zapada, "o poveste pentru copii de pana la sapte ani". Povestile cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici nu mai au ce cauta in politica romaneasca. Romania nu mai are nevoie de un nou partid politic de dreapta, are deja PDL-ul,a declarat, joi, la Sibiu, democrat-liberalul Valeriu Stoica. "Eu cred ca viitorul dreptei este mai optimist. Avem sansa ca pe viitor sa construim o mare forta a dreptei si cred ca acest partid e mai bine sa fie PDL, decat un partid nou, despre care nu stim nimic. Mi se pare ca a vorbi despre Alba ca Zapada este o mare naivitate. Alba ca Zapada este o poveste pentru copii de pana la sapte ani. In politica nu mai avem nevoie de Alba ca Zapada si cei sapte pitici, avem nevoie de viziune politica, de curaj", a spus Valeriu Stoica, la dezbaterea organizata de Institutul de Studii Populare si Fundatia ''Hanns Seidel'' cu ocazia lansarii volumului "Noua scoala de gandire a dreptei". Acesta i-a criticat pe cei care vorbesc despre crearea unui partid nou de dreapta, afirmand ca le va fi foarte greu sa faca o noua formatiune, anunta EVZ.