Ce ministri ar trebui sa plece din actualul guvern. In ultimul timp, tot mai multe voci vorbesc despre o remaniere iminenta in cadrul Guvernului condus de Emil Boc. De-a lungul ultimelor luni, au fost vehiculate mai multe liste cu ministri care urmeaza sa fie remaniati, iar subiectul a devenit si mai acut in contextul miscarilor de strada din ultimele doua saptamani. Deocamdata, singurul care si-a pierdut functia a fost ministrul de Externe, Teodor Baconschi, revocat de premierul Emil Boc din fruntea MAE, in timpul sedintei extraordinare a Parlamentului. Cine ar trebui sa plece, cine ar trebui sa ramana, care sunt ministrii performanti ai actualului guvern si cat de eficienta ar fi o remaniere in momentul de fata? Continuarea in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

ACTA - Tratatul care a divizat lumea. Ce a semnat Romania? Varujan Pambuccian: "Ideea Politiei pe Internet este periculoasa". Semnarea in secret la Tokyo de catre Romania a Tratatului Comercial pentru combaterea Contrafacerilor (ACTA) ridica mari semne de intrebare asupra modului in care s-a negociat acest document si ce repercusiuni va avea el asupra utilizatorilor de Internet daca va fi adoptat de Parlamentul European. "Nu am datele sa ma pot pronunta in acest moment cu privire la intrebarea dumneavoastra, nu am o asemenea informatie", a fost declaratia-surpriza a premierului dupa ce Romania a semnat pe 26 ianuarie la Tokyo, alaturi de alte 21 de state europene, documentul ACTA, relateaza Gandul.

Ponta si Antonescu se plang la Inalta Poarta de la Bruxelles. Ingrijorati de soarta democratiei din Romania, liberalul Crin Antonescu, social-democratul Victor Ponta si conservatorul Daniel Constantin, participa maine la Bruxelles, la o intalnire cu tema "Political abuse and citizens reaction". Pentru a da "greutate" momentului, cei trei copresedinti ai Uniunii Social Liberale (USL) vor fi insotiti de Cristian Parvulescu, liderul Asociatiei "Pro Democratia", Victor Alistar, director executiv al "Transparency International Romania", jurnalistul Razvan Dumitrescu, realizator la Antena3, si Liviu Voinea, directorului organizatiei Grupul de Economie Aplicata (GEA), informeaza EVZ.

Boc, incoltit din toate partile. Daca, in urma cu circa zece zile, spuneau ca nu sustin ideea organizarii de anticipate, maghiarii par sa se fi razgandit, cu gandul la beneficiul de imagine pe care l-ar avea ascultand "vocea strazii". Presiunea UDMR nu este insa singura la care este supus premierul Emil Boc: se inmultesc in PDL vocile care spun ca ar trebui operata o schimbare la varful Guvernului. "In ultima perioada, in cadrul Uniunii s-au formulat opinii pro si contra pe acest subiect (al alegerilor anticipate - n.r.), dar intre timp s-a schimbat situatia. In opinia mea, s-ar mai linisti vocea strazii, in acelasi timp am ajunge la un consens si cu opozitia, reprezentantii lor fiind cei care au lansat ideea alegerilor anticipate", a explicat, duminica, ministrul Laszlo Borbely mecanismul din spatele schimbarii de macaz a UDMR. Anterior, seful Mediului declarase ca oricine doreste sa negocieze cu Uniunea pe tema anticipatelor este asteptat la discutii, scrie Romania Libera.

Boicotul Opozitiei in Parlament. Conducerile PSD si PNL vor lua in discutie astazi ideea unui boicot parlamentar. Anuntul neoficial al acestui boicot a fost facut deja de Victor Ponta, presedintele PSD, si explicat de mai multi lideri ai USL. Mircea Diaconu, senator PNL, a afirmat pentru ziarul "Puterea" ce inseamna boicot: "Nu ne vom prezenta, fizic, la sedinte. Vom lipsi cu desavarsire. Renuntam la facilitati: indemnizatia de parlamentar, masina, secretara si ce mai era". In opinia liderului deputatilor PSD, Mircea Dusa, boicotul poate sa mearga si mai departe: "Eu as propune ca atunci cand au loc lucrari in Parlament, fie in plen, fie la comisii sau birouri permanente, noi sa mergem in semn de protest la Guvern. Nu stiu daca si cu pancarte sau fluiere", informeaza Puterea.ro