​Ministrul Mihai Voicu a facut bisnita cu o vila ANL. Ministrul delegat pentru mediul de afaceri a vandut anul acesta, cu 150.000 de euro, o vila ANL, pe care a cumparat-o in 2007 de la stat, la un pret mult mai mic. Profitul sau net e de 45.000 de euro. "Cel mai cinstit guvern de dupa Revolutie" s-a pricopsit cu inca un ministru "onest". Mihai Voicu chiar este un om care se pricepe la afaceri. El a cumparat in 2007 o vila ANL cu 105.000 de euro si a vandut-o, acum sapte luni, cu 150.000 de euro. Desi intreaga piata imobiliara este intr-un declin crunt, noul ministru al mediului de afaceri a reusit sa faca un profit de 45.000 de euro. Specula facuta de ministrul Mihai Voicu are o reteta simpla: a cumparat ieftin de la stat, la un pret de patru ori mai mic decat cel al pietei din acea perioada, apoi a vandut, anul acesta, la pretul pietei. Daca nu intervenea criza imobiliara, profitul noului ministru putea fi de cateva sute de mii de euro. La inceputul anului 2007, Agentia Nationala pentru Locuinte a construit un cartier de vile pentru demnitari. Cele 134 de case speciale sunt situate in Bucuresti, in Sectorul 6, pe Valea Oltului, nr. 141, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Romanii din Diaspora se mobilieaza pentru dreptul la vot. Citeste scrisoarea lor catre presedintele Comisiei Europene! Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) cere intr-o scrisoare deschisa sprijinul presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru apararea societatii democratice romane aflata in plina criza politica. Pe fondul dorintei Guvernului de a nu lua cetatenii romani cu domiciliul in alte tari in calculul cvorumului pentru referendumul privind demiterea lui Traian Basescu, FADERE considera ca se produce un "abuz fara precedent separand cetatenii romani in doua categorii, a celor care locuiesc permanent pe teritoriul national si celor care temporar sau permanent au domiciuliul in alta tara din Uniunea Europeana". Federatia Asociatiilor de Romani din Europa aduce in scrisoarea adresata lui Barroso o posibila explicatie dorintei Guvernului Romaniei de reactualizare a listelor electorale si de separare a cetatenilor din Diaspora. "In loc sa prezinte o cifra exacta a cetatenilor romani cu drept de vot, (Guvernul Romaniei - n.r.) a declansat un intreg proces prin care doreste, sub pretextul unor proceduri create post-referendum, sa micsoreze numarul cetatenilor romani cu drept de vot care formeaza acest cvorum si sa prezinte Curtii Constitutionale o cifra mult mai mica fata de cea prezentata in momentul organizarii referendumului", se arata in mesaj care va fi trimis in cursul zilei de marti presedintelui Comisiei Europene, anunta Romania Libera.

Primarul Brasovului dezminte ce a spus Ponta: Elodia nu era pe listele electorale. Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, sustine ca a cautat-o pe avocata Elodia Ghinescu pe listele eletorale si ca numele acesteia nu figura in documentele ce ii contin pe romanii cu drept de vot din oras. "Am mai fost intrebat in legatura cu prezenta acestui nume pe listele electorale permanente. Am verificat personal si am vazut ca acest nume nu apare pe listele permanente care au stat la baza referendumului. Persoana (Elodia Ghinescu - n.n.) a fost declarata decedata si a fost radiata de pe listele permanente. La Primaria Brasov chiar functioneaza sistemul prin care persoanele care sunt decedate sunt scoase de pe listele permanente", a declarat pentru gandul primarul George Scripcaru, informeaza Adevarul.

Culisele demisiei lui Ioan Rus din fruntea Ministerului de Interne. Scandalul generat de mini-recensamantul persoanelor cu drept de vot nu este singurul si cel mai important motiv al demisiei lui Ioan Rus din functia de ministru de Interne. In spatele demisiei lui Ioan Rus stau jocuri de culise facute de un coleg al sau din PSD cu acceptul unui important lider USL. Cei doi au facut presiuni pentru inlaturarea fostului ministru de Interne din Guvernul Ponta. Numai ca Ioan Rus le-a dejucat planurile luandu-le-o inainte cu demisia, scrie EVZ.

Un interimat cat mai lung pentru Crin? Dupa o serie de declaratii hilare si doua demisii, Guvernul Ponta renunta la asa-numitul minirecensamant. Dar nu si la actualizarea listelor de alegatori, actualizare care va fi facuta din birou, punand cap la cap bazele de date existente. Or, ministrul demisionar Ioan Rus ne asigura luni ca o astfel de actualizare a fost efectuata inainte de referendum. Intre timp, Crin Antonescu isi numeste pe banda rulanta consilieri prezidentiali. Oficial, explicatiile privind renuntarea la minirecensamant au fost putine si legate de un presupus boicot ce ar afecta activitatea "recenzorilor". In fapt insa, renuntarea vine in contextul a patru elemente deosebit de importante: precizarile de luni ale Curtii Constitutionale, intalnirea pe care premierul Ponta a avut-o cu ambasadorul Mark Gitenstein, avertismentele FMI si ale Comisiei de la Venetia. Intalnirea premierului Victor Ponta cu ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a survenit dupa intrevederea avuta luni de reprezentantul american cu ministrul demisionar Ioan Rus, anunta Romania Libera.