Patronul Romania TV Sebastian Ghita a declarat, intr-un interviu pentru Q Magazine, ca presedintele Traian Basescu este "un om cu multa experienta" care "iubeste oamenii", iar despre premierul Ponta - "unul dintre cei mai buni premieri ai Romaniei. Asta nu inseamna ca nu mai are de facut progrese". Ghita a vorbit si despre candidatura sa din partea USL Prahova la alegerile din decembrie.

"Cred ca Ponta este si va fi unul dintre cei mai buni premieri ai Romaniei. Asta nu inseamna ca nu mai are de facut progrese. Inclusiv la capitolul intelepciune," a spus Ghita despre Ponta. "Nu ma afecteaza relatia cu Victor Ponta. Nu vreau nici sa ma laud cu ea, nici sa o exploatez, nici sa ma incurce aceasta relatie. Sigur, imi doresc sa am aceeasi relatie cu Victor Ponta precum aceea pe care o aveam cand jucam baschet. Sa participi insa la constructia societatii este o obligatie. Cine nu o face este iresponsabil, " a continuat el, fiind intrebat daca s-ar mai fi lansat in politica in cazul in care nu ar fi fost un apropiat al lui Ponta.

In ziua in care Sebastian Ghita a negat pentru Hotnews.ro ca va candida, declarand ca "nu exista aceasta optiune, presedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, confirma pentru agentia Mediafax ca patronul Romania TV va candida pe listele USL intr-un colegiu din Prahova. Intrebat daca partidul i-a propus lui Ghita sa candideze sau el si-a exprimat aceasta dorinta, presedintele PSD Prahova a raspuns: "Propunerea privind candidatura domnului Ghita a venit din partea organizatiei de tineret a PSD Prahova".Mircea Cosma a mai spus pentru Mediafax ca forul de condcere al PSD Prahova a validat inca de acum o saptamana candidatura lui Sebastian Ghita pe colegiul 4, in conditiile in care acest colegiu a fost castigat de PSD in 2008.

"Incepand cu 18 ani mi-am facut un proiect. Am avut in grija peste 5.000 de oameni. Proiectul este simplu: sa-mi vad de viata si sa fac ce-mi place. Imi place sa fac lucruri. Sa am prieteni. Sa fiu implinit cu ceea ce fac. Mi-as dori o tara mai bine condusa. Cu presedinti si prim-ministri mai intelepti. Cu mai multa grija pentru noi si mai putina atentie pentru ei. Vreau o Romanie corecta. Vreau o tara ca o mama buna. Vreau sa iesim din etapa 'Avem o tara: cum o furam?', vreau sa depasim etapa 'Avem o tara: cum o arestam?' si sa ne apucam de etapa 'Avem o tara: cum o construim?'," a spus Ghita referitor la proiectul sau politic.

Despre Traian Basescu: Este presedintele Romaniei, deci ocupa o functie obtinuta cu cele mai multe voturi. Este cel mai inalt functionar roman. Trebuie sa respectam asta. Si dansul trebuie sa ne respecte pe noi. N-am avut contact direct cu presedintele Basescu. Cred ca e un om cu multa experienta si cred ca iubeste oamenii. Imi dau seama ca functia si responsabilitatile il apasa. Cred ca stie foarte bine ce are de facut pentru a-si implini mandatul si pentru a deveni iubit si respectat. Nimanui nu-i strica mai multa intelepciune.