Lazaroiu, despre PDL: Pana nu vor lamuri cum au pierdut voturile nu-i va ajuta sa-si revina nici mama Conventiilor. Sebastian Lazaroiu spune ca democrat-liberalii ar trebui sa justifice pierderea a jumatate de milion de voturi pe care partidul a inregistrat-o din vara pana in decembrie. "Pana cand PDL nu va lamuri in ce gaura neagra au intrat 500.000 de voturi de la alegerile locale pana la parlamentare, adica in doar 6 luni, nu il va ajuta sa isi revina nici mama tuturor Conventiilor organizate la primavara", a scris pe Facebook consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu. "N-am auzit de vreun partid care sa le spuna militantilor ca dupa generale ramanem in opozitie ca e mai bine asa", a mai scris Sebastian Lazaroiu, anunta EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Klaus Iohannis: "Abordarea Guvernului Ponta este luata cu copy-paste de la Guvernul Boc". Klaus Iohannis, primarul Sibiului, critica dur politica dusa de Guvernul USL in ceea ce priveste sectorul bugetar. El sustine ca actualele masuri impuse de noua putere sunt practic preluate cu copy-paste de la fostele guvernari ale PDL. "Am asteptat sa apara o viziune, daca nu revolutionara, macar putin diferita fata de cea de dinainte in domeniul salarizarii bugetarilor si angajarii. Nu vreau sa spun ca e bine sau rau, pot doar sa constat ca abordarea este copy - paste cu ce am avut inainte. Nu se angajeaza, daca pleaca sapte angajam unul, nu se indexeaza salariile, nu se pot da stimulente, tichete. Macar se putea merge pe o alta abordare, respectiv ca statul nu are bani, treaba lui, dar cine are bani - de exemplu municipiul Sibiu - poate sa stimuleze angajatii intr-un cuantum mic, ca doar este vorba de ceva simbolic, sau poate sa angajeze pana la un anumit numar posturi. Ori aceasta abordare este identica cu cea din guvernele Boc si atunci lumea intreaba unde e noutatea?", a explicat primarul Sibiului, scrie Adevarul.

Prefectul de Covasna va fi numit secretar de stat la Ministerul Apararii - surse. Prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, va fi numit, saptamana viitoare, in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Apararii Nationale, potrivit unor surse politice. Surse politice au declarat corespondentului Mediafax ca prefectul Codrin Munteanu va fi numit, saptamana viitoare, in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului Apararii Nationale. Contactat de corespondentul Mediafax, prefectul Codrin Munteanu nu a dorit sa comenteze informatia, spunand doar ca "nu are niciun document in acest sens". Prefectul Munteanu a fost criticat, in ultimele luni, de mai multe ori de liderii UDMR Covasna, care au spus despre el ca "nu a adus in judet nici macar o piuneza sau fonduri pentru administratiile publice locale din judet", insa se ocupa de atacarea simbolurilor si "sentimentelor secuilor din judet", informeaza Romania Libera.

Ponta ii da replica lui Basescu: Eu chiar vreau anticipate, ca sa nu mai intre nimeni de la PDL. Premierul Victor Ponta a comentat astazi, la Iasi, oferta lui Traian Basescu de a demisiona "impreuna cu cei 588 de parlamentari", daca USL doreste alegeri parlamentare anticipate. "Inseamna ca nu demisioneaza. Eu demisionez, si domnul Antonescu demisioneaza. Sa vad cum demisioneaza cei de la PDL si PP-DD. Eu chiar vreau alegeri parlamentare, ca sa nu mai intre nimeni de la PDL, toti astia care au luat locul doi. Traian Basescu a jucat tenis", a declarat premierul, conform realitatea.net. "Sunt convins ca, discutand mai putin inflamat, o sa vedem daca e mai bine ca Romania sa stea 6 luni in campanie anul viitor sau mai putin. Mizez pe ratiune, chiar daca vine un pic mai tarziu". Presedintele PSD a luat peste picior reactia democrat-liberalilor fata de propunerea initiala a USL, de comasare a alegerilor europarlamentare de anul viitor cu cele prezidentiale, ceea ce ar implica devansarea acestora din urma. "Au sarit toti de la PDL ca nu e bine, sa ne zica ei cand e bine", a spus Ponta, ironic, anunta EVZ.

Ce puteri vor avea superbaronii Romaniei. USL vrea impartirea tarii in opt regiuni de dezvoltare, conduse fiecare de un presedinte ales pe plan local si supervizate de un prefect numit de Guvernul de la Bucuresti. Liderii USL incearca sa finalizeze, in acest an, proiectul impartirii administrative a Romaniei in opt regiuni de dezvoltare. Proiectul a fost anuntat de premierul Victor Ponta si de redactarea lui se ocupa Liviu Dragnea, ministrul Administratiei si Dezvoltarii Regionale. Potrivit proiectului, Romania va fi impartita pe baza regiunilor de dezvoltare existente la ora actuala, dar nu au personalitate juridica si nu sunt unitati administrativ-teritoriale. Daca vor capata personalitate juridica, regiunile vor putea atrage mai multe fonduri europene, scrie Adevarul.