Dan Voiculescu il avertizeaza pe Traian Basescu: Este momentul sa te opresti. Te vor prinde dosarele din urma. Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, ii transmite presedintelui Traian Basescu "sa se opreasca din a face rau Romaniei", intr-o postare pe blogul personal intitulata "Traiane, te avertizez! Nu mai calomnia Romania". In lupta acerba cu tot ce vezi liber si nesupus in jurul tau, discreditezi o tara intreaga.Te-ai obisnuit sa provoci doar drame si parjol in jurul tau (chiar si la propriu - vezi cazul incendiului din portul Rouen), sa creezi conflict si sa dezbini. Ai provocat revolte, ai dus Romania in criza, ai distrus destine si simboluri nationale", scrie Voiculescu, care ii reaminteste presedintelui de prima suspender din 2007, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Mazare, dupa ce DNA l-a saltat pe Nicusor Constantinescu: "Ba, nenorocitilor, nu suntem de ani de zile fugariti de procuratura? Fugeam de o mie de ori daca ne era frica". La cateva ore dupa ce presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost audiat de procurorii DNA, Radu Mazare a reactionat dur impotriva procurorilor pe care ii acuza ca actioneaza la ordinele sefilor SRI si se comporta ca Securitatea dinainte de 1989. Social-democratul sustine ca generalul Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI conduce de fapt institutia si nu directorul George Maior. "Asa ceva nu imi puteam imagina, atata ticalosie, fara suflet si fara Dumnezeu, nu imi puteam imagina. Nicusor Constantinescu are un diagnostic medical foarte, foarte grav, confirmat de analize medicale facute acum doua saptamani in Germania. Avocatul lui a fost la procuror acum doua zile, i-a aratat rezultatele si i-a spus ca Nicusor Constantinescu urmeaza sa plece in SUA sa faca o interventie chirurgicala. Procurorul a modificat in ordonanta de interdictie de astazi ca Nicu s-a dus la Ambasada Americii sa-si ia viza ca sa fuga", a declarat Mazare pentruGandul.

Vasile Blaga: Nu vad ca un dezastru daca Traian Basescu va sustine alt candidat al Dreptei la prezidentiale. Blaga este aproape sigur ca Traian Basescu nu va sprijini candidatura lui Catalin Predoiu la presedintia Romaniei, dar sustine ca asta nu ar dauna in niciun fel PDL. Intrebat la Gandul Live ce va face daca seful statului isi va exprima sustinerea fata de alt candidat al Dreptei, seful PDL a replicat: "PDL il sustine pe dl Catalin Predoiu. Daca dl presedinte are alta optiune, e problema domniei sale. Nu vad ce rau ne-ar face daca dl presedinte ar avea - si probabil o sa aiba - alta optiune. Nu vad ca un dezastru daca dl presedinte ar avea alta optiune". In acest context, el a admis ca la un moment dat i-a propus lui Theodor Stolojan sa intre el in cursa pentru Cotroceni, dar ca acesta nu a fost interesat. Ne-am gandit la acest lucru si el nu a dorit sa candideze. Doreste sa-si continue cariera europarlamentara", a declarat Blaga, informeazaEVZ.

Boc: Comasarea refendumului cu euroalegerile, legala dar nu si morala. Fostul premier Emil Boc considera ca organizarea referendumului pentru revizuirea Constitutiei odata cu alegerile europarlamentare este legala, dar, nu si morala, pentru ca nu ar trebui sa se suprapuna "peste problematica UE", relateaza Mediafax. "Era de recomandat, si asa spun si normele europene, sa nu se suprapuna alegerile europarlamentare peste alte evenimente politice interne, dar este numai o recomandare a UE. Gandindu-ma insa, cand noua ni s-a anulat decizia de comasarea a alegerilor, Ponta si Antonescu ne-au cerut demisia, iar acum ei fac acelasi lucru. Norma este de recomandare din partea UE, iar Romania nu vrea sa fie in concordanta cu ce este in UE, vrea sa fie mai catolica decat Papa si vrea sa organizeze referendumul. Legal nu poate fi oprit, moral ar putea sa nu fie organizat, pentru ca nu ar trebui sa se suprapuna peste problematica UE", a spus Boc, scrieRomania Libera.

MRU: Dupa europarlamentare, liderii de dreapta vor fi cu spatele la zid. Ceasul al 12 ii va obliga sa-si reconsidere atitudinile. Presedintele partidului Forta Civica a vorbit, la Adevarul Live, despre sansele dreptei de a participa pe o lista comuna la europarlamentare, despre candidatura sa la alegerile prezidentiale, dar si despre ultima mutare a USL pe scena politica: referendumul pentru modificarea Constitutiei. Declaratiile presedintelui partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu: Despre unitatea dreptei:Orice presedinte ar trebuie sa procedeze al fel, sa sanctioneze orice derapaje care ataca stabilitatea statului de drept si independenta justitiei. Opozitia este mica, are suferiunta fragmentarii. Scena politica este ocupata de vocile USL. Integral inAdevarul.