Schimbarea la fata a Guvernului Ponta: Cine se afla pe lista ministrilor care isi fac bagajele. Inceputul anului electoral aduce modificari majore in structura Cabinetului Ponta. In timp ce unii membri ai Executivului ar putea fi remaniati, altii au anuntat deja ca schimba fotoliul de ministru pentru unul de europarlamentar. Anul 2014 a adus, inca de la inceput, schimbari in echipa guvernamentala. Demisia fostului ministru liberal de Interne, Radu Stroe, a fost doar varful aisbergului. Dupa el a urmat ministrul Finantelor si vicepremierul Daniel Chitoiu, care a demisionat sub pretextul ca doreste sa se implice mai activ in formatiune. Prima care a anuntat ca va parasi Guvernul Ponta a fost ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini (PC), care a precizat ca va candida pentru un loc in Parlamentul European. Decizia ca Grapini sa candideze la europarlamentare a fost luata, potrivit presedintelui PC, Daniel Constantin, tocmai datorita activitatii acesteia, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Instanta Suprema dezbate astazi dosarul deputatului PSD Miron Mitrea. Conform noii proceduri penale, dosarul va intra in competenta judecatorului de Camera preliminara, chemat sa decida care acte ale procurorului sunt valabile si in baza caror probe urmeaza a fi solutionat fondul cauzei. Judecat pentru fapte de coruptie in legatura cu renovarea casei mamei sale, Miron Mitrea ceruse la termenul din 28 ianuarie, fara succes, retrimiterea dosarului la DNA. Inalta Curte de Casatie si Justitie dezbate vineri dosarul in care deputatul PSD Miron Mitrea este acuzat de fapte de coruptie in legatura cu renovarea casei mamei sale. La termenul anterior, judecatorii au respins solicitarea lui Mitrea privind retrimiterea dosarului sau la DNA, in vederea refacerii urmaririi penale. Miron Mitrea invoca in cererea sa faptul ca procurorii au incalcat mai multe proceduri privind intocmirea rechizitoriului, contestand si modul in care Parlamentul a incuviintat inceperea urmaririi penale in cazul sau, anuntaEVZ.

Iohannis, despre PMP: Un PDL mai mic. Un vehicul cu care Basescu va actiona in spatiul politic. Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca Partidul Miscarea Populara este "un PDL mai mic" si "un vehicul" care ii va permite presedintelui Traian Basescu sa actioneze "in spatiul politic" dupa plecarea de la Cotroceni, transmite corespondentul Mediafax. Klaus Iohannis a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre intrarea pe scena politica a PMP, el raspunzand ca "Basescu isi cauta un vehicul cu care va actiona in spatiul politic dupa ce va pleca de la Cotroceni". "Este evident ca presedintele Basescu isi cauta un vehicul cu care va actiona in spatiul politic dupa ce va pleca de la Cotroceni. Cum PDL, mai mult sau mai putin pe fata, a refuzat acest lucru, isi cauta altul", a raspuns el. Iohannis a precizat ca "aparent, este o problema sau o pierdere pentru PDL pentru ca acest nou partid, de fapt, nu este un nou partid, este un PDL mai mic", informeazaGandul.

Cati bani fac partidele din Romania. Autoritatea Electorala Permanenta a finalizat si a publicat in Monitorul Oficial rezultatele controalelor efectuate la partidele politice ce activeaza in Romania. Din documente reiese ce venituri a avut la dispozitie, in 2012, fiecare partid in parte, rapoartele fiind realizate pe baza documentelor contabile puse la dispozitie de acestea, in timpul controalelor efectuate de Autoritate la finele lui 2013. Partidul cu cele mai mari venituri era in 2012 Partidul Democrat Liberal, care detinea, potrivit documentelor de la Sediul Central, peste 39 de milioane de lei (aproximativ 8,7 milioane de euro), din care cei mai multi bani provin din donatii (peste 29 de milioane de lei). De asemenea, partidul a incasat aproximativ 7,2 milioane de lei din cotizatiile membrilor si 2,2 milioane de lei ca subventii de la stat, scrieEconomica.net.

Antonescu: Frunzaverde este unul dintre fruntasii partidului. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca Sorin Frunzaverde este unul dintre fruntasii partidului, dar a nu a confirmat nominalizarea sa la conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca viitorul ministru de Interne va fi decis la reuniunea de vineri a partidului si a negat ca la intalnirea de joi cu premierul Victor Ponta ar fi mentionat vreun nume. "Deciziile vor fi luate maine. Deciziile, in masura in care vor privi Guvernul, cel putin una, si anume succesorul domnului Stroe la Ministerul de Interne, vor fi comunicate premierului. Am avut deja, cum ati putut constata, o discutie cu domnia sa, pentru ca va fi plecat maine la Jocurile Olimpice de Iarna, de la Soci, Rusia, si l-am informat, i-am adus la cunostinta cam cum se contureaza lucrurile. Premierul este si, daca vor fi schimbari, va fi pus la curent si vom face toate comentariile", a spus el, anuntaRomania Libera.