PNL il sustine pe Bogdan Olteanu pentru un nou mandat de viceguvernator al BNR. Biroul Politic National al PNL a decis ca il va sustine pentru un nou mandat de viceguvernator al BNR pe Bogdan Olteanu. Pentru CA al SRR, liberalii ii vor sustine pe Dan Mihalache si Ducu Bertzi. "Am avut o intalnire cu presedintii de organizatii judetene si am stabilit unde vor avea loc intalnirile regionale pentru campania interna pentru PNL. Am considerat necesar sa avem o campanie interna serioasa. Aceste intalniri au fost stabilite pentru saptamana viitoare pentru zilele de marti, miercuri, joi si vineri. In Biroul Politic am avut cateva teme importante de discutat si lamurit. Am avut persoane care s-au inscris pentru aceste pozitii, avand urmatoarele rezultate: la ASF a fost nominalizat doar Alexe Gavrila. Pentru CA al SRR, cele mai multe voturi le-a intrunit Dan Mihalache si Ducu Bertzi. Pentru functia de viceguvernator al BNR, doar Bogdan Olteanu", a declarat presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

UNPR il impinge in continuare pe Ponta spre Cotroceni. Oprea: Continuam sa strangem semnaturi de sustinere. Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a reiterat ca Victor Ponta trebuie sa ajunga presedintele Romaniei, chiar intr-o sedinta la care a participat si premierul. Totodata, liderul UNPR a anuntat ca progresistii continua sa stranga semnaturi de sustinere pentru candidatura lui Ponta la alegerile prezidentiale. "Presedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea a aratat ca parteneriatul cu PSD este unul corect si ca Primul-ministru Victor Ponta este omul de care Romania are nevoie pentru a depasi o etapa istorica plina de incercari pentru romani si pentru intreaga tara. De asemenea, Gabriel Oprea a subliniat ca Romania are nevoie de Victor Ponta in functia de presedinte si ca UNPR isi continua campania de strangere a un milion de semnaturi pentru sustinerea acestei candidaturi", se arata intr-un comunicat remis de UNPR. Progresistii insista sa stranga un milion de semnaturi pentru a-l determina pe Victor Ponta sa candideze, desi, conform legii, sunt necesare numai 200.000 de semnaturi pentru candidatura la prezidentiale, anuntaAdevarul.

De ce joaca Tariceanu cartea anti-Basescu. Cu o zi inainte de a-si lansa propria platforma politica, seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a iesit la rampa. El a taiat numele presedintelui Traian Basescu de pe lista invitatilor la aniversarea a 150 de ani de la infiintarea Senatului. Pozitionarea lui Tariceanu vine si in conditiile in care el ia in calcul o candidatura ca independent pentru Cotroceni. "Nu vreau sa cream un moment penibil, tinand cont ca presedintele Romaniei a militat constant pentru un Parlament unicameral, deci desfiintarea Senatului", a fost justificarea lui Tariceanu. El a sustinut ca nu a luat decizia de unul singur. "Am discutat acest lucru in Biroul Permanent, a fost un consens in aceasta privinta, ca nu are rost sa facem invitarea presedintelui. In final, sigur ca pentru trimiterea invitatiilor eu am semnat, am pus viza mea pe acea lista", a precizat Tariceanu, informeazaRomania Libera.

Culita Tarata il acuza pe Liviu Dragnea ca i-a cerut sa directioneze 7,4 milioane de lei catre o firma agreata. Culita Tarata, presedintele Consiliului Judetean Neamt, l-a acuzat pe vicepremierul Liviu Dragnea, intr-o interventie de la un post local de televiziune, ca i-ar fi cerut sa incredinteze un contract de 7,4 milioane de lei noi, unei anumite companii. Dragnea i-ar fi cerut astfel sa incalce prevederile legale privind impartirea fondurilor Planului National de Dezvoltare Locala. "Imi spune domnul Dragnea, zice dom'le ca ati gresit, de la birou de la el, ca am gresit cu 93 de lei. Nu-i nimic. O sa platesc eu 93 de lei daca asta e greseala si vine si le spune primarilor dupa aceea, dom'le ca domnul Tarata nu ma asculta. Pai da ce sa ascult? Sa ascult ca imi spusese sa dau la o firma 74 de miliarde. Eu nu-s batut in cuie la Consiliul Judetean si nici el la Ministerul Dezvoltarii", spune Tarata, scrieGandul.

PNL si PDL cer suspendarea liberalizarii pretului la gaze. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, dupa intalnirea cu delegatia comuna a FMI, BM si CE, ca democrat-liberalii si liberalii solicita suspendarea liberalizarii pretului la gaze. "Le-am spus ca noi cerem suspendarea liberalizarii pretului la gaze, in conditiile in care, pe de o parte, nu exista o piata unica a gazelor in Europa, pe de alta parte, exista doar doi furnizori de gaze in Romania - Petrom si Romgaz - si un singur importator - Rusia - de la care importam la pret politic foarte mare, dar mai ales ca acest Guvern nu are nicio strategie vizand dezvoltarea energetica a Romaniei", a declarat Vasile Blaga, citat de Agerpres. De asemenea, democrat-liberalii cer sistarea vanzarilor de actiuni detinute de stat la companiile energetice, anuntaEVZ.

Gelu Visan le raspunde lui Baconschi si Papahagi: Sa coboare cu picioarele pe pamant. Secretarul executiv al PMP, Gelu Visan, le-a transmis lui Teodor Baconschi si lui Adrian Papahagi, care s-au declarat nemultumiti de rezultatul congresului de sambata, sa nu se mai planga prin presa si sa nu mai ameninte ca isi iau jucariile si pleaca acasa. "Atitudinea unora dintre colegii care nu au obtinut posturile pe care le doreau la Congresul PMP este profund dezamagitoare. Adrian Papahagi si Teodor Baconschi trebuie sa inteleaga ca trebuie sa respecte principiul democratiei de partid si ca decizia le-a apartinut colegilor lor si a fost rezultatul impartirii voturilor, pentru ca s-au concurat intre ei. Nu e bine sa se foloseasca de ideea democratiei interne doar atunci cand le serveste interesele lor, iar, atunci cand nu le convine rezultatul, sa se planga prin presa si sa ameninte ca isi iau jucariile si pleaca acasa", le-a transmis Gelui Visan, cel care a renuntat la sefia partidului in favoare Elenei Udrea, anuntaAdevarul.

Berceanu despre Basescu, Udrea si PMP: A zburat puiul cu ata! Destructurarea PMP a inceput din seara europarlamentarelor, nu mai conteaza, daca mai au acum 1,5 %, spune Radu Berceanu, fost lider al PDL. Intr-un interviu pentru Ziare.com, Radu Berceanu ii face un portret amanuntit fostului sau prieten si coleg Traian Basescu: "Basescu e singur. Considera ca echipa e chestia care il ajuta pana la moarte cu toate mijloacele ca sa ajunga undeva si sa faca ceva. Dar nu si invers. (...) Are niste calitati formidabile care au ajutat Romania foarte foarte mult". Totodata, Radu Berceanu explica motivele rupturii dintre Traian Basescu si PDL, dar si planul din momentul crearii PMP: "Cum sa ai tupeul, chiar nesimtirea, sa rupi un partid de pe dreapta si a doua zi sa vorbesti de unificarea dreptei?". Despre Elena Udrea, Radu Berceanu spune ca "a inceput sa se creada Evita Peron", dar "ii lipsesc tot felul de lucruri. De exemplu, cativa ani din CV. Ce s-o fi intamplat in acesti ani?". Integral peZiare.com.