Ponta ii ia Transporturile lui Sova pentru a-i da PSD-ul. Premierul isi pregateste succesorul la conducerea partidului: Dan Sova. Aflat in razboi cu vicepremierul Liviu Dragnea, Ponta vrea sa-i sufle acestuia conducerea formatiunii social-democrate. Surse din interiorul PSD sustin ca Dan Sova va fi scos de la conducerea Ministerului Transporturilor si, pe timpul verii, va incepe sa colinde organizatiile judetene ale partidului. Miscarea ar face parte dintr- un plan de impunere a lui Sova, de catre Ponta, la conducerea partidului, dupa alegerile prezidentiale. Liviu Dragnea, care, prin functia de presedinte executiv al PSD, parea cel mai plauzibil succesor al lui Ponta, a pierdut sustinerea sefului sau, dupa ce l-a infruntat in mai multe randuri. Ultima disputa a avut ca tema organizarea alegerilor interne pentru desemnarea prezidentiabilului, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Macovei ii cere procurorului general sa finalizeze ancheta in dosarul Mineriadei din iunie 1990. Europarlamentarul PDL Monica Macovei i-a solicitat, miercuri, procurorului general Tiberiu Nitu sa respecte decizia CEDO din 12 noiembrie 2012, prin care s-a decis ca autoritatile romane, respectiv organele de ancheta penala, nu au facut cercetari reale si rapide care sa conduca la condamnarea vinovatilor de la Mineriada din 13-15 iunie 1990. "Respectarea unei hotarari CEDO inseamna sa faci ce ti s-a imputat ca nu ai facut, iar in acest caz asta inseamna finalizarea anchetei si trimiterea in judecata a celor acuzati. La un an si jumatate de la Decizia CEDO suntem in aceeasi situatie: Parchetul General nu a finalizat anchetele in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990",sustine Monica Macovei, intr-o postare pe blogul personal. Europarlamentarul PDL atrage atentia ca lacunele cercetarii au fost constatate de insesi autoritatile nationale, anuntaAdevarul.

Cum se fura alegerile in Romania. De la lipsa unei legislatii unificate si coerente care sa garanteze aplicarea acelorasi reguli pentru toti, tot timpul, la practici indoielnice care ridica semne de intrebare privind fraudele electorale, raportul este un semnal ingrijorator pentru alegerile prezidentiale din acest an. Think-tank-ul de politici publice Expert Forum a realizat un raport de monitorizare a alegerilor europarlamentare intitulat "Procesele electorale in Romania intre improvizatie si bune practici", care ofera date ingrijoratoare privind practicile electorale din Romania. Septimius Parvu, unul dintre autori, ne-a declarat ca datele continute in raport sunt strict tehnice si nu reprezinta o acuzatie adusa cuiva privind practicile electorale, dar acest lucru face ca informatiile si exemplele oferite sa fie cu atat mai relevante. Astfel, in ceea ce priveste votul pe listele suplimentare, documentul constata "in mod surprinzator, ca judetele care ar putea fi considerate principalele destinatii turistice, Prahova si Constanta, au valori foarte scazute. In acelasi timp se intalnesc valori ridicate in judete precum Olt, Mehedinti, Ilfov, Giurgiu, Salaj si Cluj", informeazaRomania Libera.

Curatenie in PNL Dambovita: 34 de presedinti de organizatii locale demisi pentru rezultate slabe la europarlamentare. 34 de presedinti de organizatii locale au fost demisi din functie in urma analizei rezultatelor de la europarlamentare din judet, informeaza Agerpres. ''Legat de masurile organizatorice luate dupa rezultatele de la alegerile europarlamentare, sunt 34 de presedinti de organizatii locale care si-au pierdut mandatele din cauza neimplicarii in campanie sau a rezultatelor slabe din campanie. Aceste masuri organizatorice nu se opresc aici. Mai mult, in perspectiva relatiei pe care o avem cu PDL si a intentiei de a crea majoritati in consilii locale, consiliul judetean, in conditiile in care vom identifica colegi liberali, si cred ca si PDL va face la fel, consilieri care nu vor vota pentru schimbarea reprezentantilor PSD in aceste consilii locale, nu vom ezita sa ii excludem din organizatie'', a precizat purtatorul de cuvant al PNL Dambovita, Gabriel Cioaca. Din cele 34 de organizatii locale PNL din Dambovita unde au fost demisi presedintii de organizatii singura la nivel de oras este cea de la Fieni, restul fiind din comune, scrieEVZ.

Liberalul Eugen Nicolaescu, despre fuziunea cu PDL: Am deschis discutiile cu Videanu de acum doua luni. Vicepresedintele PNL, Eugen Nicolaescu, a discutat in emisiunea Adevarul Live, cu jurnalista Ioana Lupea, despre fuziunea dintre liberali si PDL, despre candidatul unic al dreptei la alegerile prezidentiale, dar si despre congresul PNL, care va avea loc peste numai 10 zile. Cum merg negocierile cu PDL? Eu plec de la un principiu simplu: cele mai multe defectiuni s-au intamplat pe dreapta scenei politice din '90 incoace. Eu sper ca dreapta sa fie matura dupa 25 de ani. Obiectivul dreptei ar trebui sa fie obiectivul acestei tari. Necesitatea unificarii dreptei nu mai trebuie legitimata, dovedita. Integral inAdevarul.