Elena Udrea arunca bomba: "Romania este condusa de cei care detin catusele". Invitata pe platoul emisiunii "Ora de varf", moderata de Ionela Nastase, Elena Udrea a discutat despre situatia de la conducerea Romaniei, declarand ca in acest moment, tara este condusa de cei care detin catusele, referindu-se la institutiile de forta ale statului. Elena Udrea, invitata la emisiunea Ora de Varf, difuzata pe postul Romania TV a analizat situatia actuala a Romaniei in contextul scandalurilor care au izbucnit recent. Parlamentarul roman a calificat drept slaba actuala conducere, comparand-o cu mandatul anterior, detinut de Traian Basescu. De asemenea, invitata Ionelei Nastase a discutat despre statutul serviciilor secrete, afirmand ca acestea s-au transformat dintr-un instrument democratic in principalul pion al statului, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Vanghelie: Dragnea si Firea s-au intalnit cu clanuri interlope. Se incearca o intimidare cu cei din Clanul Sportivilor. Marian Vanghelie, candidat la Primaria Sectorului 5, ii acuza pe presedintele PSD Liviu Dragnea, pe candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, si pe contracandidatul sau, Daniel Florea, ca s-au intalnit cu clanuri de interlopi pentru a intimida electoratul. "Informatiile noastre sunt in felul urmator: ca Dragnea si cu doamna Firea, cu domnul Daniel Florea si domnul Daniel Baluta au avut cateva intalniri o data in Sectorul 5 si o data in Sectorul 4 cu o parte din clanurile din lumea interlopa. Deci sunt cateva clanuri din Sectorul 5 cu care s-au intalnit domnul Dragnea, cu doamna Firea si cu domnul Florea la sediul UNPR. Inteleg ca in Sectorul 4 s-au intalnit cu clanurile de sportivi care-l sprijina pe domnul Baluta", a spus Marian Vanghelie, intr-o conferinta de presa, potrivit news.ro. Vanghelie sustine ca Liviu Dragnea, Gabriela Firea si candidatul PSD la Sectorul 4, Daniel Baluta, s-au intalnit zilele trecute cu cei din Clanul Sportivilor, anuntaAdevarul.

Dilema PSD: Cata putere ii lasa lui Dacian Ciolos? Reducerea atributiilor premierului, prin "retrogradarea" acestuia la statutul de interimar, este tentanta pentru Partidul Social Democrat, pentru ca seful Guvernului nu se va mai putea atinge de legislatia penala. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a pozi￯tionat pe subiectul motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ciolos, dupa ce ideea fusese lansata de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si sustinuta de Victor Ponta. "O motiune de cenzura, daca va fi introdusa, va trebui sa fie decisa politic de PSD. (...) Sigur ca tot ce spune Victor Ponta e extrem de important, dar raspunderea pentru PSD o am eu, nu Ponta", a fost declaratia prin care Dragnea s-a distantat de fostul lider al partidului. Dragnea a mai spus ca a discutat cu copresedintii "ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, dar si cu presedintele UNPR, Valeriu Steriu, si au convenit ca dupa alegerile locale din 5 iunie sa analizeze "care sunt urmarile posibile si motiunea sa fie ultima optiune posibila". PSD nu are majoritate parlamentara fara UNPR, partid care se arata retinut fata de ideea unei motiuni de cenzura, informeazaRomania Libera.

Ponta, atac la Iohannis: "E boier, crede ca i se cuvine tot". Invitat la Romania Tv, Ponta l-a criticat pe Klaus Iohannis exprimand ca s-a folosit de moartea celor de la clubul Colectiv pentru a pune presiune pe fostul executiv Ponta si pentru a instaura un nou guvern "Faptul ca domnul Iohannis a putut sa foloseasca moartea unor oameni nevinovati la colectiv, o tragedie care putea sa se intample si la Sibiu sau altundeva. Mie mi-a aratat ca a fost un om mai rau decat Basescu. Basescu nu s-ar fi folosit de mortea unor oameni ceea ce din punctul meu de vedere, sa fii condus de un om care ar fi in stare sa foloseasca mortii in scop politic mi se pare foarte rau. In calitatea mea de postac sanctionez... Eu trebuia sa pic cu orice ocazie. Faptul ca Raed Arafat e inca in functie e un lucru foarte bun. Iohannis, un om cu o tipologie de grof, de boier. Lui i se convine", a spus Ponta. De asemenea, Victor Ponta l-a criticat pe Catalin Predoiu, candidatul PNL la Primarie: "N-am inteles niciodata ce spune Predoiu. Tipa, urla, jigneste... N-am inteles niciodata ideea lui. Am vazut ca are un singur discurs, nu stiu ce sa fac cu Bucurestiul, dar sa nu iasa Firea la Bucuresti. Dincolo de asta ca vrea cineva o functie, ce vrei sa faci mai departe? Daca sunt maine alegeri parlamentare, eu cred ca stiu si PSD stie ce ae de facut si Tariceanu stie. Lucrul asta m-a ambitionat. M-am vazut nu numai cu membri PSD, ci si cu oameni... Seamana un pic cu 2012 numai ca nu il am pe Crin Antonescu alaturi", scrieEVZ.

Cristian Busoi: Il rog pe Paleologu sa nu se alature celor care dau cu manta in campania lui Catalin Predoiu. Prim-vicepresedintele PNL Cristian Busoi i-a transmis lui Theodor Paleologu ca toate nemultumirile pe care le are fata de campania liberalilor pentru alegerile locale sa le exprime doar in partid, iar in public ar trebui sa se refere si la Gabriela Firea si PSD. "De cate ori vorbeste despre PNL in ultimele saptamani, Toader Paleologu nu face decat sa dea de pamant cu PNL, lucru care in mod cert nu ajuta cu nimic. Daca ar vrea sa fie de ajutor PNL, nu doar sa puna gaz pe foc ca sa apara el mai bine, ar spune ceva si despre PSD si despre candidatul PSD la Primaria Generala, pentru ca, totusi, pana pe 5 iunie, PNL este in campanie", a afirmat Cristian Busoi prin intermediul unui comunicat de presa. Europarlamentarul il invita pe colegul sau sa vorbeasca in partid, "nu in piata publica", despre eventuale probleme din interiorul PNL astfel incat Paleologu sa ajute la rezolvarea problemelor, "si nu sa devina parte a acestor probleme", anuntaAdevarul.