Fostul premier vrea sa scape de imaginea de „nepot al matusii Tamara“. El ameninta cu procese pe cei care ii mai alatura numele de cel al batrinei care a lasat familiei sale o consistenta mostenire.

Adrian Nastase nu vrea sa mai auda de celebra matusa Tamara. Nici de faptul ca este nepotul prin alianta al acesteia si fericitul beneficiar al unei mosteniri apreciabile. Intr-o atentionare adresata ziarului Cotidianul, fostul premier ne comunica, prin intermediul avocatului sau, ca nu este nepotul Tamarei Cernasov si ne ameninta ca, in cazul in care vom mai folosi aceasta expresie, ne va da in judecata, deoarece ii „aduce grave prejudicii de imagine“.

„In legatura cu articolul intitulat «Nepotul matusii Tamara vrea sa se bata cu Zeus», aparut in ziarul Cotidianul, editia din 08.12.2007, si semnat de catre redactorul Dan Duca, va reamintesc ca dl Adrian Nastase nu este nepotul dnei Tamara Cernasov. Inserarea in chiar titlul articolului a acestei sintagme nereale este de natura a demonstra, pe de-o parte, tenta politica pe care autorul incearca a o sugera, iar pe de alta parte, aduce prejudicii de imagine dlui Adrian Nastase. In masura in care, in viitor, vor mai fi publicate astfel de articole, dl deputat Adrian Nastase intelege sa se adreseze instantelor judecatoresti“, se arata in dreptul la replica trimis de avocatul lui Nastase, Bogdan Buricea.

Izbucnit la un an dupa pierderea alegerilor prezidentiale in decembrie 2004, scandalul „mostenirea matusii Tamara“ avea sa zguduie din plin cariera politica a fostului premier Adrian Nastase. In urma acesteia, Nastase pierdea functia de presedinte al Camerei Deputatilor si era izolat in partid.

Totul a pornit de la o batrina in virsta de 97 de ani, care traia intr-un bloc modest din sectorul 1, cu o pensie de patru milioane de lei, dar care avea sa-i lase mostenire nepoatei sale, Dana Nastase, o avere de aproape un milion de euro. O suma adunata la batrinete, atunci cind matusa Tamara Cernasov avea sa descopere, in mod surprinzator, gustul pentru investitii imobiliare, care de care mai profitabile. Nu inainte insa de a-si face un testament prin care o desemna pe nepoata Dana drept mostenitoare. Unica.

Integral in Cotidianul