Leonard Orban, comisar european, apare intr-un videoclip electoral al fratelui sau, Ludovic Orban, candidat la Primaria Capitalei.

Comisarul european pentru multilingivsm, Leonard Orban, s-a gandit sa-l ajute in campania electorala pe fratele sau, Ludovic Orban, candidatul PNL pentru Primaria Capitalei.

Fiind perceput ca un tehnocrat, apare intr-un videoclip electoral al lui Ludovic Orban, intr-o incercare de a-i transfera fratelui o parte din capitalul sau de imagine. Comisarii europeni nu au o interdictie explicita in ceea ce priveste implicarea in politica, dar, daca vor sa se implice in campania electorala, trebuie sa aiba acceptul presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Accept pe care Leonard Orban nu l-a solicitat, pentru ca nu-l considera necesar.

Leonard: nu am nevoie de acceptul lui Barroso

Videoclipul este axat pe ideea ca Ludovic Orban are „o viata legata de Bucuresti“, si-a „intemeiat familia in Capitala“ si „alaturi de fratele sau, Leonard Orban, si-a construit o cariera lucrand in slujba cetatenilor“. Cuvintele sunt insotite de imaginea lui Leonard Orban, care nu face niciun fel de declaratie.

Integral in Evenimentul Zilei