Liberalii au validat ieri candidatura Noricai Nicolai intr-unul din cele doua colegii uninominale pentru Senat din judetul Calarasi. „Va candida pentru un loc de senator in orasul tineretii sale care a si confirmat-o din punct de vedere profesional si politic”, a anuntat vicepresedintele PNL Teodor Melescanu, cu aluzie la scandalul starnit de mapa profesionala invocata de presedintele Traian Basescu in ianuarie pentru a refuza numirea lui Nicolai ca ministru al justitiei.

Pete la dosar: 1987 si 1991

In prezent senator de Cluj, Nicolai si-a cautat un colegiu la Arad si a ajuns in cele din urma sa candideze la Calarasi, judetul in care a activat ca procuror inainte de 1989. De activitatea sa la Calarasi (1983-1991- procuror la Oltenita, 1991-1997 avocat al Baroului Calarasi) sunt legate doua cazuri controversate, consemnate in mapa profesionala scoasa de Basescu din arhive in luna ianuarie.

In primul caz, potrivit documentelor prezentate de Presedintie, in anul 1987, senatorul liberal pe atunci procuror a bagat dupa gratii, o persoana in lipsa unui proces, dupa ce, in prealabil, a acuzat de aceleasi fapte un nevinovat cu acelasi nume. Cazul s-a finalizat cu o sanctiune disciplinara pentru actualul senator liberal.

Integral in EvZ