Andronic a dat in judecata PNL. Fostul consultant politic al liberalilor, Dan Andronic, a dat in judecata PNL, solicitand plata unei datorii de 160.000 de euro. “Ne-am adresat justitiei pentru o datorie mai veche pe care am reesalonat-o, insa nu am mai primit bani in ultima perioada”, ne-a declarat, ieri, Dan Andronic. El a precizat ca actiunea in instanta vizeaza “niste bani pe care firma i-a cheltuit si nu i-a recuperat de la PNL”. Andronic a sustinut ca, inainte de a ajunge in instanta, a adresat notificari secretariatului general al PNL, condus de Radu Stroe, pentru a obtine o rezolvare pe cale amiabila, dar nu a primit niciun raspuns, scrie EvZ.

Ministrul Apararii cere rabdare si promite bani. Pe parcursul a aproape doua ore de audieri, democrat-liberalul Mihai Stanisoara a dat asigurari deputatilor ca actuala situatie tensionata din Armata este una temporara si ca ea se va remedia cu prilejul primei rectificari bugetare pozitive, cand Ministerul Apararii urmeaza sa fie principalul beneficiar. Sporurile de radiatii si de confidentialitate, a caror acordare a fost suspendata incepand cu luna mai, nu au fost anulate, ci doar "amanate la plata", scrie Romania libera.

Videanu da cu flit Parlamentului din cauza „idioteniilor“. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, refuza sa dea socoteala deputatilor liberali care asteapta de trei luni sa-l intrebe cum a crescut pretul pacurii si cum au fost atribuite contractele de furnizare de gaze in timpul situatiei de urgenta din iarna, motivand ca temele de discutie sunt „prostii”. Liberalii din Comisia de industrii a Camerei Deputatilor au cerut pe 3 februarie a.c. audierea ministrului Adriean Videanu cu scopul de a clarifica unele aspecte ce tin de criza gazelor din iarna trecuta, cand, pe baza decretarii situatiei de urgenta in economie, s-a dat posibilitatea negocierii directe pentru achizitia de combustibili, scrie Cotidianul.

Un referendum imposibil. Mai multe organizatii civice au solicitat presedintelui Traian Basescu sa profite de europarlamentare pentru organizarea unui referendum privind adoptarea mai multor legi anticomuniste. Mai multe organizatii civice, printre care Asociatia 21 Decembrie 1989, Asociatia Fostilor Detinuti Politici, unele sindicate precum cel de la Alro Slatina, Sindicatul "Solidaritatea Siderurgistilor Galati" si organizatii ale romanilor din strainatate ii cer presedintelui Basescu sa ceara organizarea unui referendum o data cu alegerile europene de pe 7 iunie, scrie Romania libera.

Geoana demisioneaza daca pierde, il schimba pe Boc daca invinge. Mircea Geoana anunta ca va renunta la sefia PSD daca va pierde alegerile prezidentiale din toamna acestui an si ca va ramane ulterior la latitudinea partidului daca il va mai dori in frunte. Anuntul a fost facut miercuri in emisiunea „Ora de foc” de la Realitatea TV. Geoana are si planuri si pentru varianta in care va ajunge la Cotroceni: il schimba pe Emil Boc si va oferi PSD functia de premier. „Probabil ca o recalibrare a acestei coalitii sau a altei coalitii trebuie facuta, PSD va trebui sa conduca guvernul”, a spus Geoana, care a lansat in cadrul discutiei cu jurnalistii Adrian Ursu si Cristian Tudor Popescu si un avertisment la adresa pedelistilor: „Cu un partid ca PSD in clipa in care intanzi prea mult coarda, se si rupe coarda”, scrie Cotidianul.

In "Ceva util de facut pentru Elena Udrea", Cristian Ghinea vorbeste despre un sondaj care zice ca Elena Udrea este cel mai popular ministru din Guvern. "Daca asa este, atunci putem inregistra inca o victorie a televiziunii asupra bunului-simt. Cine crede insa ca ne-am ales cu un nou om de stat cu viitor politic se insala. La cum distorsioneaza televiziunile agenda publica, era de asteptat ca un ministru guraliv si agitat, care atrage atentia fara sa aiba mare lucru de facut, sa creasca in sondaje. Dar e un castel pe nisip. Il mai tineti minte pe Dan Matei Agathon? Purtator de cuvant la PSD si ministru al Turismului? Ce mai zbir si vedeta media era! Ce mai facea el ordine pe litoral si cum i se ploconeau hotelierii! Ce mai integra el Romania in niste circuite turistice fabuloase! Mai stiti pe unde este acum? Ultima oara cand am auzit de el prezenta un matinal la OTV. Cam asa se va intampla si cu Elena Udrea, desi, fiind mai telegenica, s-ar putea sa prinda un post TV ceva mai onorabil". Integral in Romania libera.

Robert Turcescu, in "Ape tulburi", il compatimeste pe Emil Boc. "Ce viata o fi aia in care te suna seful de la Cotroceni si-ti comunica, sec, o schimbare de destin politic taman cind simteai si tu cum se tese in jurul Primariei de la Cluj primul moment de tihna binemeritata, iar din umbra scaunului de edil laureat cu premiul destoiniciei apare sentimentul placut al puterii de a conduce feuda in ovatiile multimii? Viata grea si trista, de comis-voiajor travestit in prim-ministru, ratacit in intersectia aglomerata de accidentul politic numit guvernarea PDL-PSD, batind mereu la usa Palatului in cautarea unui sfat si, mai ales, a garantiei ca, dupa ce se termina, va mai fi macar o continuare. Integral in Cotidianul.