In conceptia lui Hrebenciuc, o femeie nu trebuie sa faca politica, ci sa stea acasa cu baticul in cap. Fiica cea mica a presedintelui Basescu a povestit intr-o emisiune difuzata de Antena 3, duminica seara, ca Viorel Hrebenciuc a fost deranjat de ambitiile sale politice, unele care il puneau im umbra pe fiul acestuia, Andrei. Elena Basescu pare sa nu-l fi uitat si nici iertat intru totul pe tatal fostului ei iubit, Andrei Viorel Hrebenciuc, cel caruia ii cerea in urma cu cateva luni, intr-o declaratie data pentru Cotidianul, sa-i lase familia in pace. Mezina prezidentiala, l-a atacat pe Hrebenciuc, duminica seara, in emisiunea „Zig-Zag”, realizata de jurnalistul Ion Cristoiu la Antena 3. „In conceptia dansului o femeie nu trebuie sa faca politica, trebuie sa stea acasa cu baticul in cap”, a spus EBA, care a criticat credinta inca existenta in societatea romaneasca, conform careia, femeile trebuie sa ramana la cratita, scrie Cotidianul.

Adrian Severin: “Raportul pe Justitie al UE este facut de catre corupti”. Monica Macovei: “Severin este avocatul anchetatilor PSD in Parlamentul European”. Cel mai spectaculos meci al unei campanii anemice pentru europarlamentare a fost cel dintre Monica Macovei si Adrian Severin, tema de atac fiind coruptia. Numarul unu pe lista PSD pentru Parlamentul European s-a dezlantuit impotriva Bruxelles-ului, pe care il acuza de coruptie si de jocuri murdare, dar si impotriva Monicai Macovei, pe care o declara “un caz patologic”. Pe de alta parte, candidatul numarul 2 al PDL pentru alegerile europarlamentare, Monica Macovei, sustine intr-un interviu pentru Cotidianul de la PSD, Adrian Severin, face lobby la Bruxelles pentru protejarea colegilor de partid suspectati de fapte de coruptie. Fostul ministru al Justitiei vorbeste si despre necesitatea aplicarii unei simulari pe actualele Coduri si raspunde celor care o fac vinovata de blocarea Codului penal din 2004: “O prostie”.

Anastase: PSD si PNL boicoteaza alegerile pentru PE. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat duminica, la Pitesti, ca PSD si PNL boicoteaza alegerile europarlamentare, intrucat si-au lansat candidatii pentru cele prezidentiale si le fac deja campanie, in loc sa vorbeasca despre teme europene. "Aceasta" - a continuat Anastase - "demonstreaza o lipsa de responsabilitate fata de Romania si fata de romani". Presedintele Camerei Deputatilor l-a atacat si pe liderul PNL, Crin Antonescu, cel care a vorbit vineri despre "pipitele" ajunse vedete. "Nu pot sa nu sesizez o degenerare a discursului politic, observata la PNL si, in mod special, la liderul acestui partid. Dincolo de dezamagirea mea personala, pe care o simt cand il aud vorbind pe Crin Antonescu, ca femeie, ca om politic, nu pot sa nu imi exprim solidaritatea cu celelalte femei care aleg cariera politica". La randul lui, prim-vicepresedintele Theodor Stolojan a preluat ideea si a spus ca PD-L nu are cu cine sa intre in dezbateri in aceasta campanie electorala, deoarece nici PSD, nici PNL nu au platforma electorala, scrie Romania Libera.

Partidele reinventeaza luna cadourilor inaintea alegerilor europarlamentare. Absenteismul la votul din 7 iunie pentru Parlamentul European pare a fi o mare problema pentru unele partide politice, care, pe ultima suta, incearca sa sensibilizeze bunavointa electoratului prin oferirea de diverse cadouri. Spre deosebire de campania electorala trecuta, cand darurile au fost date cu mentionarea expeditorului si cu recomandarea ca acesta ar trebui votat, de aceasta data, folosind pretextul mobilizarii la vot a electoratului, partidele impart cam aceleasi lucruri - masini, excursii, telefoane mobile, combine frigorifice si alte bunuri. Campionii pomenilor sunt democrat-liberalii pe care o absenta masiva la vot i-ar defavoriza in cea mai mare masura. Desi in unele cazuri pomenile sunt facute la umbra unor fundatii, alteori lideri precum primarul PD-L-ist de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, alias “Pinalti”, “ies la zar” cu tot felul de oferte, care mai de care mai tentante. Zilele trecute, primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, le promitea romanilor care vor vota la alegerile europarlamentare plimbari gratuite, in perioada 7-11 iunie, cu telescaunul de pe muntele Cozia, din Piatra Neamt. Totodata, cei care vor vota vor avea acces gratuit in strandul din Piatra Neamt, scrie Gardianul.

Buletinele de vot, tiparite de un client politic al PSD. Buletinele de vot pe care romanii isi vor exprima optiunile la alegerile europarlamentare organizate duminica, 7 iunie, costa 587.000 de lei si vor fi tiparite de-o firma aleasa prin negociere directa, nu prin licitatie. Firma selectata pentru a imprima cele 20,5 milioane de buletine de vot este Mega Press Holdings, detinuta de Sorin Penes, cel care se afla si in spatele editurilor Minerva si Aramis, si care publica saptamanalul „Tribuna Invatamantului”. Afacerile lui Penes cu Ministerul Educatiei au fost nominalizate de Emil Boc, pe vremea cand actualul prim-ministru era parlamentar, drept suspecte de coruptie. De numele lui Sorin Penes se leaga un scandal care a plecat de la niste acuzatii formulate in parlament de actualul premier Emil Boc in urma cu sapte ani. La vremea aceea, Boc arata ca editurile lui Penes castigasera suspect de multe licitatii pentru tiparirea de manuale scolare, situatie pentru a carei lamurire cerea inceperea unei anchete, scrie EvZ.

EBA, fugarita de un betiv. Cu o intarziere de o ora si jumatate fata de programul transmis, Elena Basescu a ajuns in parcul Copou echipata cu tenisi, cu walkman-ul la brau, gata sa se intalneasca cu electoratul pentru care echipa ei a pregatit sepci, tricouri, pixuri si calendare. Dupa baia de multime, candidata la europarlamentare s-a indreptat spre teiul lui Mihai Eminescu, la brat cu anticarul Dumitru Grumazescu, unul dintre cei mai mari colectionari ai operei poetului. Intrebata „Cand s-a nascut Mihai Eminescu?” EBA s-a enervat brusc. „Nu am venit la o lectie de istorie sau la un concurs de cultura generala”, a declarat EBA. Spre finalul plimbarii in parc, fata presedintelui a avut parte de o surpriza neplacuta - un tanar beat a vrut cu orice pret sa o ia la rost. Plimbarea Elenei Basescu in parcul Copou s-ar fi sfarsit urat daca politistii nu ar fi intervenit la timp. „Un individ sub influenta bauturilor alcoolice a incercat sa mearga foarte aproape de ea, sa-i puna niste intrebari, avea o atitudine total nepotrivita. Era omul nepotrivit la locul nepotrivit si s-a intervenit, a fost luat de acolo si dus la sectia de politie”, a declarat subinspector Virginia Pralea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, scrie EvZ.