Ziua anti - ACTA. Un protest urias in Piata Universitatii, in pregatire. La 11 februarie 2012, vom fi martorii celui mai mare protest organizat in ultimii 20 de ani in Piata Universitatii, daca macar un sfert dintre cei care si-au anuntat prezenta pe Facebook vor participa la o manifestatie impotriva ACTA. ACTA este o lege cu caracter international care prevede, printre altele, ca providerii de internet pot sa consulte informatiile din calculatorul unei persoane conectate atunci cand exista suspiciuni ca aceasta foloseste sau acceseaza material piratat. Pana marti, 7 februarie, 26.000 de utilizatori Facebook isi anuntasera prezenta la evenimentul public "Bucurestiul spune Nu - ACTA", anunta GreatNews.ro

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Procesele romanilor la CEDO sau cum pierde statul o gramada de bani. Din cauza faptului ca in Romania justitia functioneaza dupa legi proprii, respectiv dupa bunul plac al autoritatilor, metodele prin care se dau sentintele sunt controversate. In plus, fapt care este cel mai penalizat, procesele romanilor dureaza foarte mult. Astfel, romanii isi cauta, iata, din ce in ce mai des, dreptatea la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Pare neverosimil, dar pana si un interlop ca Nutu Camataru (Ion Balint-pe numele lui real), despre care toata Romania stie ca este un infractor periculos si-a descoperit "dreptate" la Strasbourg. In 2010, justitiabilii de la CEDO au hotarat ca statul sa-i plateasca infractorului 3.200 de euro, ca daune morale pentru ca i s-a incalcat dreptul la un proces de durata rezonabila. Integral pe VerticalNews.ro

Razboiul rece dintre Crin Antonescu si Victor Ponta. Pe zi ce trece, tot mai multe lucruri ii despart pe Victor Ponta si Crin Antonescu. Ultimul: premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu. Liderul PSD l-ar sustine, dar nu vrea sa o rupa cu Antonescu. "Niciodata!", i-a retezat Crin Antonescu elanul lui Victor Ponta de a accepta invitatia premierului desemnat la o discutie. Ponta abia apucase sa spuna "Sigur". N-a mai terminat propozitia. A fost brusc intrerupt de tirada lui Antonescu impotriva celui propus de Traian Basescu. Acesta a fost doar unul din momentele de tensiune izbucnite public intre cei doi lideri ai USL pe parcursul zilei de luni, relateaza EVZ.

Iluzionistii romani folosesc trucuri ieftine cumparate de pe Internet. Iluzionismul a explodat in Romania. Tot mai multi asa-zisi magicieni organizeaza spectacole, in general televizate, din care castiga zeci de mii de euro. Ce nu stiu insa spectatorii este ca majoritatea trucurilor folosite de iluzionisti sunt incredibil de ieftine si pot fi realizate de oricine, cu ajutorul unor accesorii cumparate de pe Internet. Oricine poate deveni magician daca e dispus sa cheltuie cateva zeci sau sute de dolari. Pretul variaza in functie de cat de complex arata numarul menit sa opreasca rasuflarea audientei. Comertul cu ustensile si accesorii pentru iluzionism este foarte dezvoltat in Occident si un roman care viseaza la o cariera in domeniu poate cumpara de la trucuri clasice, cu carti de joc, pana la accesorii mai complexe cum ar fi cutia din care dispare asistenta. Continuarea in Romania Libera.

Puscarie pentru deputatul PSD, sef de revolutionari. Acuzat de coruptie, Emilian Cutean (46 de ani), fost deputat PSD si fost secretar de stat pentru problemele revolutionarilor in Guvernul Nastase, isi va petrece urmatorii cinci ani dupa gratii. Decizia este definitiva si a fost luata ieri de magistratii Curtii de Apel Bucuresti. Contactat de "Adevarul" imediat dupa anuntarea sentintei, Cutean era ravasit si resemnat. "Ma asteptam sa fiu condamnat. Cred ca exista o legatura intre prelungirea mandatului lui Daniel Morar la DNA si condamnarea mea. Am inceput sa ma pregatesc. Gata, acum ma duc la parnaie", s-a vaitat Emilian Cutean, anunta Adevarul.

Cuplul "Merkozy" porneste batalia pentru palatul Elysee. Decizia cancelarului german Angela Merkel de a participa la campania electorala a presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, a fost criticata dur de opozitia germana si de socialistii francezi, insa Merkel considera ca in joc este insasi soarta Europei. Relatia dintre Merkel si Sarkozy s-a bazat, la inceput, pe o antipatie reciproca; conform unui zvon aparut in 2007 din Cancelaria Angelei Merkel, seful statului german s-a pregatit pentru prima sa intalnire cu presedintele Frantei vizionand mai multe filme cu Louis de Funes - Sarkozy fiind, dupa parerea oficialilor germani, cel putin la fel de mic si furibund ca si comicul francez, scrie Romania Libera.

Iarna pe ulitele Baraganului. "Domnule, aici e 112, noi avem treaba cu urgentele, nu cu drumurile". DN 2 e inchis de la Bucuresti la Adjud. DN 2A, intre Urziceni si Harsova, ingropat in nameti. Satele, comunele, orasele de pe traseu - la fel ca toate asezarile omenesti de pe toate traseele din sud si sud-est - zac abandonate in zapezi de autoritatile ramase cu gura cascata la guvernul care tocmai schimba tura. La cativa pasi de soseaua principala, vajnica ulita autohtona trosneste sub vuietul viscolului. Crengi inghetate isi numara margelele de sticla, biciunindu-se reciproc. Cainii, care cum a mai scapat, urla a pustiu, peste imensa pustietate alba. Nici un abur nu se mai inalta din vreo gura de om, din vreo teava de esapament, din vreo coama de cal, relateaza Gandul.

Prizonierii iernii. Codul portocaliu emis de meteorologi a fost prelungit de autoritati pana astazi la ora 22.00. In prezent, opt judete din Romania sunt grav afectate de zapada si viscol. 49 de drumuri nationale erau oprite circulatiei ieri, la inchiderea editiei, iar numarul mortilor din cauza gerului a ajuns la 39, potrivit subsecretarului de stat Raed Arafat. Cele mai afectate judete sunt Vrancea, Calarasi, Teleorman, Constanta, Ilfov, Galati si Braila. Zapada cazuta in ultimele zile in Focsani a atins cantitati istorice. Luni, la Statia Meteo a fost anuntat un strat de zapada de 65 de centimetri. In aceste conditii, toate drumurile nationale s-au inchis pana ce codul portocaliu va fi ridicat, iar aprovizionarea cu alimente a magazinelor decurge greoi. Integral in Adevarul.

Razvan Mihai Ungureanu: schimbare in continuitate. Presedintele a surprins aseara nu atat prin numele prim-ministrului desemnat, cat prin noua directie pe care a trasat-o guvernului. Cu toate ca declarase, in momentul de varf al protestelor care ii cereau demisia, ca nu va schimba nimic, de asta data a indicat ca principala sarcina a guvernului "cresterea treptata a nivelului de trai". Nu a facut nici o promisiune precisa si nu s-a angajat la nimic in mod irevocabil, dar a schimbat cu siguranta tonul. Se poate obiecta ca a fost doar o transformare retorica, deoarece nu a indicat nici o modificare in politicile guvernamentale: presedintele a vorbit la fel ca si pana acum de o mai buna utilizare a fondurilor europene, de crearea de intreprinderi mici si mijlocii si de redeschiderea unor exploatari miniere (Rosia Montana?). Continuarea pe Deutsche Welle.

Ceausescu l-a aparat pe Dej dupa moartea lui Stalin. Avand in vedere revoltele din Ungaria si Polonia de dupa moartea lui Stalin si frictiunile din nucleele de conducere din lagarul comunist, Gheorghiu-Dej s-a ingrijit sa-si pazeasca partidul de erezie. In calitate de secretar cu Organizatoricul, Ceausescu era intaia data vataful sau. In primavara anului 1956, el a facut turul organizatiilor de partid din tara, pentru a apara pozitia lui Dej. In perioada 14-25 februarie 1956, lumea comunista s-a imbracat in haine de gala si s-a prezentat la Moscova, la Congresul al XX-lea al PCUS. Nicolae Ceausescu n-a facut parte din delegatia romana, insa cu siguranta a aflat cu lux de amanunte ce s-a intamplat acolo, informeaza Adevarul.