Daniel Constantin, dator vandut lui Voiculescu: vila in Corbeanca si 295.000 de euro. Dator vandut la seful sau, ministrul Agriculturii trebuie sa recupereze de la acesta 60 de milioane de euro. Un teren din Corbeanca este locul in care se intalnesc interesele familiei Voiculescu cu cele ale noului ministru al agriculturii, Daniel Constantin, care acum trebuie sa recupereze 60 de milioane de euro de la firmele sefului sau informal. Actualul ministru si-a cumparat un teren la pret preferential de la sotia lui Dan Voiculescu si ii datoreaza fondatorului PC aproape 300.000 de euro. Noul ministru al agriculturii, Daniel Constantin, trebuie sa recupereze 60 de milioane de euro din afacerea Grivco- Institutul de Cercetari Alimentare, in care fondatorul PC, Dan Voiculescu este acuzat de mai multe infractiuni. Un alt inculpat in dosarul Grivco-ICA este un fost vicepresedinte al AVAS, Jean Catalin Sandu, fost membru in Adunarea Generala a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). EVZ a descoperit ca pe o strada din Corbeanca se intalnesc interesele actualului ministru al agriculturii cu cele ale inculpatilor din dosarul fostului institut de stat. Putin mai la sud de Paradisul Verde din Corbeanca, construit de excentricul om de afaceri Cristian Tantareanu, strada Laguna Albastra investitiile imobiliare sunt in plina dezvoltare in ciuda crizei. Strada a fost asfaltata recent iar muncitorii roiesc de la o vila la alta. Pentru cei interesati mai sunt chiar terenuri de vanzare, dar si cateva vile la rosu, scrie EVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

OTV a dat primul gol in meciul cu CNA. Postul OTV a obtinut suspendarea deciziei Consiliului National al Audiovizualului, prin care licenta televiziunii lui Diaconescu a fost injumatatita. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au fost de acord vineri cu cererea inaintata de OTV care viza suspendarea sanctiunii primite de la CNA, ce injumatatea licenta postului lui Dan Diaconescu. Aceasta masura nu-i aduce lui Diaconescu licenta inapoi, ci doar suspenda masura Consiliului pana la judecarea procesului de fond, ce va avea loc la 21 mai 2012. "Vom castiga, pentru ca este un abuz fara margini sa inchizi o televiziune intr-o lume civilizata", a declarat, vineri, Catalin Fenechiu, avocatul postului OTV, potrivit Mediafax. Avocatul a mai spus ca OTV va contesta si celelalte decizii ale CNA, dar si o eventuala noua taiere de licenta, anunta Adevarul.

Casa baronului von Brukenthal. Resedinta de vara a baronului von Brukenthal este situata in centrul oraselului transilvanean Avrig, din judetul Sibiu, la poalele Carpatilor Meridionali. Resedinta de vara este o bijuterie culturala, cunoscuta si ca Paradisul Transilvaniei. Notorietatea guvernatorului Transilvaniei si unicitatea resedintei sale din Avrig confera acesteia din urma o importanta deosebita din punct de vedere cultural, turistic si istoric. Proprietatea prezinta o importanta nationala, chiar internationala, dar ea necesita urgent o investitie masiva pentru restaurarea si crearea unui nou concept de exploatare. Domeniul este un parc in stilul Barocului Tarziu, avand ca model Palatul Gloriette de la Schonbrunn, Austria. Datorita pozitiei sale unice la poalele Carpatilor Meridionali, pe malul abrupt al Oltului, si pe baza bogatei sale culturi a gradinaritului, el a fost cunoscut si dincolo de granitele tarii inca din secolul XVIII, ca "fantana sanatatii" si "Edenul transilvanean", informeaza Romania Libera.

Concernul energetic RWE se distanteaza de proiectul Nabucco. Concernul energetic RWE analizeaza momentan viabilitatea participarii la proiectul care vizeaza crearea gazoductului Nabucco. "Verificam momentan in ce masura conditiile noastre comerciale si strategice solicitate pentru participarea la proiect mai sunt respectate", a declarat un reprezentant al RWE pentru publicatia germana Spiegel. Momentan, a mai precizat purtatorul de cuvant al concernului, RWE nu a luat o decizie in sensul retragerii din proiect, insa transmite ca "Nabucco in forma sa initiala este cea mai buna solutie pentru toti actorii implicati in proiect, fie ei furnizori, clienti sau companii energetice". Planurile pentru construirea conductei de gaz Nabucco au fost pentru prima oara puse serios sub semnul intrebarii dupa ce concernul MOL din Ungaria a anuntat ca s-ar putea retrage din proiect din cauza costurilor mult prea mari. Conform publicatiei Spiegel, ingrijorarile maghiarilor sunt impartasite inclusiv de gigantul german RWE, ai carui reprezentanti incep sa se indoaisca de viabilitatea proiectului Nabucco, scrie Deutsche Welle.

Gafa lui Marga produce stupefactie la Chisinau. Reactii la Chisinau: "Sa te lauzi cu prietenia unui posibil colonel GRU este o gafa impardonabila". Evenimentul zilei a publicat, in editia de sambata, un articol in care era demonstrat faptul ca Vladimir Mihailovici Filippov - prietenul rus al ministrului de Externe Andrei Marga - cel cu care se lauda ca are relatii apropiate cu presedintele Vladimir Putin, este ofiter superior GRU! Astfel, biografia si ultimele declaratii ale lui Andrei Marga capata noi valente. Traseul dansului de la marxism-leninism, dupa terminarea facultatii pana la numeroase burse peste hotare, atitudinea de disident, pe care a luat-o dupa anul 1989 si suspiciunile de a fi colaborat cu fosta Securitate contureaza o personalitate contradictorie. Traiectoria prin mai multe formatiuni politice nu fac decat sa completeze acest portret mai deosebit in peisajul nostru politic. Peste toate acestea, legatura lui de prietenie cu un ofiter GRU a starnit stupoare, mai ales ca el a infatisat aceasta stransa prietenie ca pe o realizare deosebita, anunta EVZ.

Taxiurile spatiale, gata de zbor. Compania SpaceX va lansa prima naveta privata spre Statia Spatiala Internationala. Alte trei firme particulare construiesc taxiuri cosmice. Pe 19 mai, compania SpaceX planuieste primul zbor al unei navete private catre Statia Spatiala Internationala. Va fi al doilea zbor in spatiu al capsulei Dragon, un proiect finantat de un miliardar american si de NASA, dupa ce in decembrie 2010 SpaceX a devenit prima firma privata care a trimis o racheta spatiala pe orbita. Lansarea zborului demonstrativ a fost amanata de trei ori, de pe 7 februarie, data prevazuta initial in program. Acest lucru a fost cauzat de nevoia de a fi verificate cu atentie programele de bord. In plus, o noua incercare de a lansa modulul Dragon a fost amanata saptamana trecuta, din cauza programului foarte incarcat al Statiei Spatiale Internationale (SSI). NASA evita sa trimita doua echipaje deodata, pentru a evita supraaglomerarea. Astfel, naveta Soiuz va ajunge pe SSI pe 15 mai, urmand ca SpaceX sa plece de la Centrul Spatial Kennedy (SUA) pe 19 mai, informeaza Adevarul.

Haos politic la Atena. Desi vicepremierul grec Theodoros Pangalos a avertizat ca resursele financiare ale tarii sale vor fi epuizate peste sase saptamani, crearea unei coalitii de guvernamant este in continuare incerta. Dupa ce nici unul din liderii celor trei partide situate pe primele locuri la alegerile de saptamana trecuta nu a reusit sa formeze o coalitie de guvernamant, presedintele elen Karolos Papoulos a initiat, duminica, discutii intre toate fractiunile parlamentare (inclusiv cele ale partidelor mici), in speranta ca in cele din urma se va reusi, sub medierea sa, sa se ajunga la un compromis. Insa, cel putin pana la incheierea editiei, acesta continua sa fie putin probabil. Initial, dupa numai 90 de minute de tratative intre liderii principalelor partide, Noua Democratie (de orientare de dreapta), gruparea de extrema stanga Syriza si Pasok (partidul socialist), orice speranta parea inutila. Discutiile au fost oprite de catre Alexis Tsipras, liderul Syriza, care a parasit sala si a anuntat ca nu este dispus sa renunte la cererea sa de a relaxa masurile de austeritate - pe care insa Noua Democratie si Pasok nu erau dispuse sa o accepte, scrie Romania Libera.