Cazul celor 6 romani morti in accidentul de microbuz din Calabria pe care s-au batut reprezentantii serviciilor de pompe funebre i-a revoltat la maximum atit pe italieni, cit si pe romani. Inclusiv presedintele Italiei, Giorgio Napoletano, s-a sesizat. Insa nimeni nu a spus pina acum ca mortii romani din Italia aduc milioane de euro in conturile unor avocati din peninsula, dupa cum arata o ancheta a Kanal D.

Isi plâng mortii si sunt inselati de cei care, aparent, vor sa le intinda o mana de ajutor! Familiile victimelor accidentelor rutiere in care au fost implicati soferi italieni sau masini inmatriculate in Italia sunt vanate de escroci. Banii pe care ar trebui sa ii obtina de la firmele de asigurari sunt incasati si lor li se da numai o mica parte din suma care li s-ar fi cuvenit.

Familia Chelaru din Botosani a fost victima sigura. Baiatul de 11 ani care se juca pe marginea strazii a fost accidentat mortal de un sofer in varsta de 20 de ani. Romanul conducea o masina inmatriculata in italia, iar in acest caz, conform legii, firma de asigurari din peninsula trebuia sa despagubeasca familia. Parintii copilului n-au stiut insa nimic, pana cand n-au fost contactati de cineva din Italia.