Ziua in care Victor Ponta a trimis PNL la grupa mica, alaturi de PC, tocmai cand Crin Antonescu era pregatit sa intre la guvernare. Culisele negocierilor din USL. Nominalizarea lui Klaus Iohannis pentru functia de vicepremier si ministru de Interne a declansat o criza grava in interiorul coalitiei de guvernare, care are ca posibil efect direct ruperea USL, scrie Gandul. PSD impinge PNL in afara USL. Premierul Victor Ponta a conditionat numirea lui Klaus Iohannis ca vicepremier de venirea in Guvern a inca unui vicepremier din partea PC si de transformarea a patru ministri delegati, dintre care trei de la USD, in ministri plini, scrie Romania libera. Negocierile din USL: Un ciolan prea mic la o haita prea mare. A doua zi de negocieri dintre PSD si PNL s-a soldat cu un nou esec. Ponta il accepta pe Iohannis ca vicepremier, daca si Daniel Constantin va fi ridicat in aceeasi functie. PNL refuza categoric, scrie si Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Afacerea "viza de flotant" pentru un loc intr-o scoala mai buna. Cat platesc parintii pentru inscrierea in clasa I. Parintii au intrat in lupta pentru un loc intr-o scoala buna. In Bucuresti, de exemplu, cei care vor sa-si inscrie copilul in clasa I la o unitate apreciata, aflata insa departe de casa, apeleaza la viza de flotant. Adica isi schimba domiciliul in acte, cu ajutorul unui "binevoitor" care locuieste in apropierea scolii dorite. Iar nota de plata se apropie de 150 de euro. E afacerea sezonului. O demonstreaza toate anunturile postate pe internet prin care parintii, dornici sa gaseasca un loc intr-o scoala buna pentru copilul lor cauta doritori sa-i ia in spatiu. Iar sumele oferite variaza intre 100 si 150 de euro, scrie StirileProTv.

Andrei Postelnicu, zborul frant al unui jurnalist roman. Renumit analist economic in presa internationala, Andrei Postelnicu (36 de ani) este cautat de vineri de autoritatile americane. Avionul de mici dimensiuni pe care il pilota s-a prabusit in apele Atlanticului. Jurnalistul roman Andrei Postelnicu a disparut in apele Oceanului Atlantic la finele saptamanii trecute. Andrei, in varsta de 36 ani, se afla la mansa unui avion de dimensiuni mici, care s-a prabusit in largul coastelor Floridei. Ziaristul era in vacanta, in Statele Unite ale Americii, unde mersese special pentru a face ore de zbor care sa-i permita avansarea in pilotaj, scrie Adevarul.

Lista tortionarilor care traiesc. Florian Cormos, acuzat de moartea a 115 oameni: "Da' ce poate sa imi mai faca mie? Puteti acum sa trageti in mine, ca nu imi pasa. Daca ai venit, hai, fa-mi si o poza". Acum pensionar, Florian Cormos a condus in urma cu mai bine de jumatate de secol lagarul Columbia de la Cernavoda, instituind un regim de teroare care i-a speriat pana si pe comunisti care, in urma unei anchete, l-au condamnat la moarte. Pedeapsa sa a fost transformata in munca silnica pe viata, Cormos fiind insa amnistiat dupa patru ani. La Columbia, au murit in doar patru luni 115 detinuti politici, insa Cormos nu are nicio remuscare nici macar acum, scrie Gandul.

Adio bratari electronice! Monitorizarea prin GPS a arestatilor la domiciliu e prea scumpa. Noul Cod Penal a intrat in vigoare cu o prevedere la care sase tari din UE au renuntat pentru ca este prea costisitoare. La finalul bilantului Politiei Romane care a avut loc, ieri, la Palatul Parlamentului, seful Politiei Romane, chestorul Petre Toba a declarat ca urmeaza sa fie analizata oportunitatea implementarii mult-laudatului program de monitorizare a detinutilor prin GPS. El a spus ca mai multe state din UE au renuntat la bratarile electronice din cauza costurilor prea mari, scrie EVZ.

Oamenii de afaceri de la malul marii vor sa-l taxeze dur pe primarul Radu Mazare pentru rateurile cu Portul Constanta. Edilul ar putea fi exclus din PSD. Mai multi lideri ai mediului de afaceri din Constanta, intre care se numara seful Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura (CCINA), Mihai Daraban, sau Gheorghe Bosanceanu, pregatesc o actiune surprinzatoare in urma careia, potrivit presei locale, primarul Radu Mazare ar putea iesi din PSD. Conducerea organizatiei de la malul marii ar urma sa fie preluata de Mihai Daraban, care este sustinut de unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri de pe litoral, Gheorghe Bosanceanu, patronul Santierului Naval Constanta, scrie Adevarul.

Cursa contra cronometru pentru micsorarea profiturilor la companiile de stat. Dupa ce a epatat bursa cu un profit-record in anul listarii, Nuclearlectrica si-a bugetat pentru 2014 unul de 16 ori mai mic. Scenariul se poate repeta cu Hidroelectrica - ce se pregateste de listare in acest an dupa un exercitiu financiar de exceptie in 2013 - avand in vedere taxa pe stalp si ultimele decizii ANRE. La bursa, pretul unei actiuni se ajusteaza in functie de profitul raportat de companie, iar profitul, coincidenta!, arata deosebit de bine in anii cand se deruleaza o oferta publica de vanzare de actiuni (uneori atat de bine incat se dovedeste irepetabil), scrie Romania libera.

DW: UE ezita in cazul Ucrainei. Eforturile europene de mediere n-au adus nimic nou in Ucraina, iar amenintarile au ramas si ele ineficiente. In context, reuniunea ministrilor de Externe europeni a fost marcata de un sentiment de neajutorare. UE bate pasul pe loc in ce priveste criza din Ucraina. Pana in prezent, nu a putut sa decida nici sanctiuni impotriva regimului de la Kiev si nu a pus in vedere nici ajutoare concrete in schimbul unor reforme proeuropene, de felul celor vag propuse de reprezentanta pentru politica Externa a UE, Catherine Ashton, scrie Deutsche Welle.