Imagini inedite cu banda hotilor de aur. Camerele de supraveghere i-au surprins in timp ce alegeau tinta urmatorului jaf. Apar noi detalii in cazul hotilor de aur urmariti cu focuri de arma de politistii din Constanta la inceputul acestei saptamani. Cu bijuteriile asupra lor, suspectii au dat tarcoale mai multor case de amanet din Medgidia - cel mai probabil, in incercarea de a scapa de bunurile furate din locuinte. Agentii i-au identificat pe fugari si sunt pe urmele lor. O singura persoana, o tanara de 27 de ani, a fost prinsa. Camerele de supraveghere i-au surprins cu doar 3 ore inainte ca suspectii, trei barbati si o femeie, sa inceapa o cursa nebuna prin Constanta, cu politistii de la operatiuni speciale pe urmele lor. Se pare ca suspectii au dat tarcoale caselor de amanet din oras mai bine de ora, fara sa stationeze macar o clipa, noteaza stirileprotv.ro.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cu cat iesi mai ieftin cand cumperi de la hipermarket si nu de la magazinul din colt. Reporterii EVZ au comparat preturile pentru acelasi cos de produse la trei retele comerciale diferite, Kaufland, Carrefour si Mega Image si au constatat ca diferentele nu sunt chiar atat de mari. In cazul anumitor produse, puteti face insa economii considerabile, daca alegeti un anumit magazin. De obicei, pentru cumparaturile obisnuite din timpul saptamanii clientii prefera magazinele aflate cat mai aproape de casa, fie ca acestea fac parte dintr-o retea mai mare, fie ca sunt mici buticuri de cartier. Insa, pentru un cos de cumparaturi mai consistent, majoritatea clientilor aleg sa se deplaseze la un hipermarket, unde stiu ca preturile sunt mai mici si oferta mai generoasa. Dupa insumarea preturilor a 27 de produse care cuprind atat alimente, cat si produse de curatenie si igiena, concluzia noastra este ca cel mai bun loc unde sa-ti faci cumparaturile, dintre cele trei analizate, este Carrefour.

Cele trei argumente care demonstreaza ca romanii sunt, in general, saraci. Aproape noua milioane de ani. Atat i-ar lua unui roman obisnuit daca si-ar propune sa acumuleze toata averea celor mai bogati 500 de compatrioti. Lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, i-au fost suficiente trei decenii pentru a ajunge la acest nivel de bunastare. Vechiul Testament ne spune ca, la inceputurile lumii, oamenii traiau enorm. Cu siguranta, Matusalem (de aici varsta matuslamenica) este cel mai cunsocut dintre ei, pentru ca a avut o viata lunga de 969 de ani. Tatal sau, Enoh, a trait 365 de ani, iar primul sau fiu, Lameh, a murit la varsta rotunda de 777 de ani. Care este explicatia acestei longevitati de neimaginat in zilele noastre? Din cauza trecutului scurt al lumii de atunci, oamenii aveau nevoie de o viata foarte lunga pentru a putea face acumulari suficiente de cunostinte si intelepciune pe care sa le transmita mai departe. Integral in Adevarul.

DW: O dezbatere imposibil de evitat. Un aspect neremarcat este ca pretinsele dezvaluiri ale presedintelui Basescu lovesc difuz nu doar in candidati, ci, surprinzator, si in serviciile secrete insele. Traian Basescu a reusit probabil ceea ce si-a propus: sa creeze confuzie si sa semene o suspiciune si o anxietate generalizate. Disputele continua intr-o incoerenta fara egal si subiectul nu se limpezeste, ci dimpotriva se scufunda si mai mult in confuzie. Ar putea totusi un ofiter acoperit sa fie membru al parlamentului, magistrat, ministru sau presedinte? Practic, dupa cum vedem, ar putea. Dar nu s-ar cuveni, din motive pe care putini se straduiesc sa le explice. In primul rand, nu are sens sa punem apriori la indoiala buna credinta a ofiterilor de informatii. La fel ca oricare altii, ei pot actiona corect, cu inteligenta si devotament, sau, dimpotriva ar putea fi corupti, asa cum au fost destule cazuri. Nu mai spunem ca, in ciuda bunei credinte, ei pot nutri idei gresite care le-ar putea afecta capacitatea de actiune, scrie Deutsche Welle.

Radu Mazare: Daca nu iese Ponta presedinte, sanatate, eu nu mai stau. Presedintele organizatiei judetene a PSD Constantei, primarul Radu Mazare, i-a indemnat pe delegatii constantenii la conferinta judeteana a filialei locale sa-l voteze pe Victor Ponta la alegerile prezidentiale, dand de inteles ca a ajuns sa-i fie frica de procurorii DNA care l-ar ameninta atat pe el cat si pe alesii partidului. Radu Mazare a acuzat "sistemul opesiv" impus in ultimii 10 de catre Traian Basescu, cerandu-le membrilor de partid sa il voteze pe Victor Ponta. "Daca nu iese Ponta si nu se schimba modul de a vedea lucrurile, sanatate, nu mai stau. Nu mai stau pentru ca nu mai am satisfactii. Pentru ca nu mai vreau sa stau patru zile pe saptamana cu avocatii. E anadmisibil sa ma ia procurorul si sa ma intrebe pe mine, cum a vandut Consiliul Local un teren acum 10 ani? Sa-mi deschida dosar penal. Nu poti sa te lupti la nesfarsit cu un sistem care lupta impotriva ta pe banii statului", s-a enervat primarul Constantei, informeaza EVZ.

Explozia misterioasa care ar putea schimba razboiul din Siria: gruparea anti-ISIS si-a pierdut liderii. Saptamana aceasta a avut loc un singur eveniment care ar putea schimba cursul razboiului civil din Siria. Cel putin 12 comandanti ai gruparii Ahrar al-Sham, inclusiv liderul ei Hassan Aboud, au fost aruncati in aer de, se pare, un atac sinucigas cu bomba din timpul unei intalniri la nivel inalt de Ramadam, tinuta in provincia siriana Idlib. Ahrar al-Sham este considerat un inamic-cheie al Statului Islamic din Siria si Irak (ISIS). La mai putin de 24 de ore de la explozia de marti, grupul Ahrar al-Sham si-a anuntat noii conducatori, insa se stie foarte putin despre ei. Intr-un video al organizatiei, noua conducere a anuntat ca grupul va continua in aceeasi nota ca si pana acum, noteaza Adevarul.

Numarul pensionarilor este cel mai mic din ultimii 18 ani, dar sistemul de pensii o duce tot mai rau. La jumatate anului acesta erau 5,35 milioane de pensionari, cu aproape un milion de persoane mai putin decat acum 10-11 ani cand am avut varful. Si cu toata aceasta scadere, care teoretic ar insemna o usurare a sarcinii, sistemul public de pensii o duce cel mai rau. Strict contabil este in cea mai grea situatie. La jumatate anului, numarul de pensionari era mai redus cu 1% fata de inceputul lui 2014. 56.000 au disparut din statistici, un ritm extrem de abrupt. Nici in cifrele pe un an intreg nu se regasesc asemenea reduceri. Pensia medie a fost de 190 de euro pe luna. Si la acest capitol se poate consemna un record, este cea mai mare pensie ca valoare consolidata in valuta, informeaza digi24.ro.