Miza negocierilor cu FMI. Ce se ascunde in spatele declaratiilor oficiale ale Guvernului. Negocierile maraton din ultimele zile, prelungite pana dupa miezul noptii, dintre expertii FMI si partea romana nu au dus la nici un rezultat. Cele doua tabere nu au cazut de acord cu privire la deficitul bugetar pe anul viitor. Reprezentantii FMI ar fi introdus in discutie "un element nou" - potrivit ministrului Bugetului Darius Valcov - solicitand autoritatilor un deficit mult mai mic, de doar 0,9% din PIB, fata de 1,4%, negociat initial. In bani, aproape 3,5 miliarde de lei pe care Executivul ar trebui sa ii taie din cheltuieli anul viitor. Asta in conditiile in care, inaintea vizitei reprezentantilor finantatorilor internationali, Guvernul de la Bucuresti planuia sa scoata, in timpul negocierilor, un acord pentru un deficit inspre 2%, scrie Gandul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Guvernul Ponta atarna de un fir de par. Nici macar liderii PSD nu mai cred in el. Restructurarea Guvernului, in formula gandita de Victor Ponta, e o solutie pusa sub semnul intrebarii atat de adversarii premierului, cat si de lideri din PSD. Ponta insusi recunoaste ca exista posibilitatea sa paraseasca Palatul Victoria, ceea ce ar duce la desemnarea unui alt prim-ministru, fie din PSD, fie din PNL. Infrant in alegerile prezidenᅡtiale, Victor Ponta a incercat sa se relanseze politic propunand o noua formula guvernamentala. Aceasta vizeaza schimbari de fatada precum cooptarea PLR si desfiintarea unor posturi de ministri delegati, potrivit Romania Libera.

Sentinta care a bagat spaima in halatele albe! Medicii, pe picior de egalitate cu portarii cand iau mita. Dupa decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doctorii nu mai pot apela la niciun tertip pentru a cere atentii de la pacienti. Reprezentantii bolnavilor de cancer, a caror viata e zilnic in pericol, se tem ca medicii nu vor mai fi interesati sa-i trateze bine in urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), prin care orice atentie oferita doctorilor poate fi baza unui dosar penal de mita, noteaza EVZ.

Ancheta DNA ar putea duce la suspendarea primului-ministru. Anul acesta, plin de cele mai spectaculoase si surprinzatoare evolutii, inca nu s-a incheiat. DNA a preluat ancheta privind votul din afara tarii. Asta ar putea insemna ca investigatia va fi mai incisiva si ca ar putea avea si consecinte politice. Deocamdata e vorba de o ancheta in rem, adica privitoare la fapte si nu la persoane. Initial, dosarul a fost deschis de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar, cu o zi in urma, a fost atribuit DNA, care incepuse la randul sau o investigatie similara. Integral pe Deutsche Welle.

Numarul virozelor creste, vaccinarea antigripala se face pe genunchi. Vaccinare antigripala gratuita fara vaccin. Asa descriu medicii de familie campania de imunizare a populatiei din acest an. Asta in conditiile in care numarul virozelor respiratorii a crescut considerabil, iar expertii straini atrag atentia ca oricum in acest an eficacitatea vaccinului antigripal ar putea fi scazuta din cauza variatiilor genetice ale virusului care provoaca gripa, potrivit Adevarul.

Familia Voiculescu si Antenele i-au pus gand rau lui Daniel Constantin. Daniel Constantin risca sa fie schimbat din functia de presedinte al Partidului Conservator. Este luata in considerare varianta unei fuziuni PC-PLR, in care conducerea sa fi e asigurata de doi co-presedinti: Calin Popescu Tariceanu si Cristian Popescu Piedone. Presedintele PC, Daniel Constantin, a cazut in dizgratia membrilor familiei Voiculescu. Acestia ar vrea sa il schimbe din functia de sef al partidului, mai ales in conditiile in care ministrul Agriculturii a jucat totul pe cartea Victor Ponta presedinte, dar pana acum, nu i-au gasit un inlocuitor. Continuarea in EVZ.

"Ionel", documentarul facut de rusi despre studentia lui Ion Iliescu. Povesti despre fete, betii si cum a invatat rusa. Ion Iliescu este subiectul unui film difuzat la un post de televiziune din Rusia. Un tip glumet, care stia bancuri si imprumuta haine cand baietii ieseau la intalniri, asa il descriu colegii de studentie pe fostul sef de stat. "Primele trei luni au fost groaznice. Mi se parea ca e imposibil sa invat rusa", spune presedintele de onoare al PSD, care apare in acest documentar, aflam de la Stirile Pro Tv.

Satul puturosilor. Intr-o localitate din Botosani oamenii prefera sa moara de foame decat sa munceasca. Primarul comunei Dangeni din Botosani se roaga de oameni sa munceasca, ba chiar le cauta si locuri de munca, dar multi localnici aleg sa-si petreaca zilele in carciumi, din ajutorul social. Comuna Dangeni, situata la 30 de kilometri de municipiul Botosani si aproape de granita nordica a Uniunii Europene, este o localitate unde saracia si lenea sunt la ele acasa. Din cei 3.000 de locuitori care populeaza cele patru sate ale comunei, aproximativ 800 de persoane traiesc din ajutorul social sau cu ajutorul pensiilor batranilor. Integral in Adevarul.