Comisarul milionar, condamnat cu executare pentru fals: "Am fost si voi ramane politist". Alexandru Muresan, fostul adjunct al sefului IPJ Cluj, a iesit la pensie, imediat ce a primit doi ani si zece luni de inchisoare pentru fals. El a vrut sa-si induioseze colegii printr-o scrisoare lacrimogena. In urma cu trei ani, comisarul sef Alexandru Muresan era mare si tare. Construia impreuna cu sotia lui, Melinda Muresan, blocuri de locuinte sau cumpara terenuri a caror valoare de piata era de peste un milion de euro. In doar trei ani, comisarul a trecut de la extaz la agonie. Averea s-a risipit in vant, procesele cu care sotia lui a facut afaceri sunt multe, iar sumele discutate sunt si ele considerabile. In 2013, comisarul Muresan era adjunct al sefului IPJ Cluj si a fost trimis in judecata de catre procurorii clujeni pentru fals, fiind acuzat ca si-a falsificat adeverintele de venit de la Politia Romana pentru a insela BRD, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Cutremurul din '77 si Securitatea: planul diabolic al lui Ceausescu de spionare a romanilor pentru a acoperi urmele dezastrului soldat cu 1.570 de morti. In urma cutremurului din martie 1977 s-au descoperit blocuri fara fundatie, iar in blocurile Dunarea si Continental au fost gasite aparate de emisie, arme si acte in alb. Oamenii erau nemultumiti de faptul ca lunar li se opreau bani din salariu pentru contul Omenia. In seara zilei de 4 martie 1977, Romania a fost zguduita de un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la ora 21.22.22 si a durat 56 de secunde. Atunci au murit 1.570 de oameni, din care 1.391 numai in Bucuresti. Peste 11.300 de oameni au fost raniti. Imediat dupa cutremur, Nicolae Ceausescu a hotarat sa deschida "Contul refacerii, solidaritatii si omeniei", cunoscut sub numele de "Omenia", unde toti oamenii muncii trebuiau sa doneze bani pentru reconstructia tarii. In ajutorul Romaniei au sarit atunci si tarile straine, care au trimis sume mari de bani pentru reconstructia Bucurestiului, orasul cel mai afectat de cutremur, anuntaAdevarul.

Dezvaluirile unui fondator al-Qaeda care a devenit spion pentru britanici. Terorismul islamic s-a nascut la 2 pasi de Romania. BBC a reusit sa obtina un interviu de la un personaj cheie in cea mai temuta organizatie terorista din lume, trecut intre timp de partea celor care au declarat razboi terorismului. Aimen Dean a crescut in Arabia Saudita si a facut parte dintre voluntari jihadisti care au luptat in Bosnia impotriva sarbilor. A fost printre fondatorii al-Qaeda si s-a ocupat de indoctrinarea recrutilor organizatiei teroriste, dar in 1998 a schimbat taberele si a trecut de partea spionajului britanic, furnizand informatii despre activitatile islamistilor. Ulterior, dupa ce identitatea sa a fost deconspirata, Dean a devenit consultant pe probleme legate de terorismul islamic. Iar acum a acceptat sa dezvaluie, pentru jurnalistii BBC, ce inseamna sa fii membru al-Qaeda, informeazaStirileProtv.ro.

DW: Elitele si regimul penitenciar. Subiectul regimului penitenciar a revenit in dezbaterea politica abia din momentul in care figuri proeminente ale societatii au ajuns in atingere directa cu duritatile acestuia. De cand exponentii elitei politico-economice au ajuns in inchisoare, opinia publica a aflat tot mai multe lucruri despre asprimea vietii in detentie. Dinu Patriciu, arestat preventiv la inceputurile admnistratiei Basescu, iesise profund tulburat, Gheorghe Becali s-a plans neincetat si a cerut insistent o imbunatatire a regimului, Elena Udrea a fost oripilata de celula sa si a dorit sa o infrumuseteze pe cheltuiala proprie, avocatul Monicai Iacob Ridzi lanseaza astazi mesaje patetice pentru imbunatatirea conditiilor de detentie, scrieDeutsche Welle.

Moartea lui Boris Nemtov, semne de intrebare si puncte de suspensie. Asasinarea opozantului rus Boris Nemtov in seara de vineri a fost un soc nu doar pentru mine ci si pentru lumea intreaga. Inca din primele secunde situatia mi s-a parut suspecta si mi-am spus ca fara servicii secrete lucrurile nu au avut cum sa se petreaca. Versiunile au inceput sa apara inca din primele ore ale tragediei. Opozitia si puterea au reunoscut ca este o crima ce are la baza un motiv politic. Deja a doua zi propaganda de la Moscova a inceput sa demonstreze la inceput trei, apoi cinci versiuni ale acestui asasinat. In cele ce urmeaza voi incerca sa analizez fiecare versiune speculata de catre autoritatile si presa rusa, anuntablogul Costika.

DNA: Primarul din Ploiesti a luat spaga 300.000 de euro. Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu (PSD), a fost retinut aseara de procurorii DNA Ploiesti pentru luare de mita si abuz in serviciu. Dupa emiterea mandatului, edilului i s-a facut rau \u001Dsi a fost dus la Spitalul Jude\u001Btean de Urgen\u001Bta din oras. La inchiderea edi\u001Ftiei, primarul se afla la Unitatea de Primiri Urgente pentru evaluarea starii de sanatate, iar in urma investigatiilor urma sa se decida daca va fi internat sau dus in celula. Badescu va fi adus astazi in fat\u001Fa unui judecator cu propunere de arestare pentru 30 de zile. Edilul este acuzat ca a acordat nelegal un contract in valoare de 8 milioane lei catre Asocia \u001Btia Comunitara "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti, banii fiind destinati sustinerii echipei FC Petrolul Ploiesti, informeazaEVZ.

Zece secrete ale Casei Poporului. Ce se ascunde sub cea mai mare cladire din Europa si de ce nu a fost terminata nici pana astazi. Casa Poporului, fascinanta constructie mamut din inima Bucurestiului, a starnit de-a lungul timpului o multime de controverse. "Adevarul" va prezinta astazi zece lucruri mai putin cunoscute despre cea mai mare cladire din Europa. Ridicarea unui monument strategic, asa cum este Casa Poporului, nu a fost o idee care a inflorit doar in mintea lui Nicoale Ceausescu. Chiar din timpul lui Carol al II-lea, oameni importanti si influenti incepusera sa discute despre realizarea unei asemenea constructii, desigur, fara a fi botezata Casa Poporului. Nicolae Ceausescu nu era un om usor de multumit si in momentul in care a decis ca vrea sa aiba o fortareata uriasa in Bucuresti a organizat un concurs la care au participat nu mai putin de 17 colective de arhitecti, scrieAdevarul.