Testamentele-fantoma ale mafiei imobiliare din timpul lui Videanu. De ce nu s-a putut opune fostul primar "Am cheltuit deja o avere cu avocatii si nu inteleg cum de nu vrea nici o institutie a statului sa vada un fals atat de grosolan", isi incepe povestea Gheorghe Adrian Dinescu. Este vorba despre un imobil din Bucuresti retrocedat unor teleormaneni de catre fostul primar Adriean Videanu, in baza unui testament care nu exista. Cazul scoate la iveala o increngatura de relatii subterane din Primaria Capitalei fata de care fostul edil afirma, surprinzator, ca nu a avut cum sa refuze sa semneze documentele controversate, integral pe Romania Libera.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Pedepsirea Coreei de Nord, o batalie pierduta dinainte? Cel de-al patrulea test nuclear al Coreei de Nord reprezinta o sfidare considerabila a comunitatii internationale care, dupa ce a primit anuntul Phenianului cu un val de condamnari, va intampina dificultati, considera unii analisti, sa reactioneze eficient si unit, scrie AFP in pagina electronica. Consiliul de Securitate al ONU preconizeaza sa inaspreasca panoplia de sanctiuni impuse Phenianului dupa testele anterioare - in 2006, 2009 si 2013 - prin "masuri suplimentare semnificative". Insa continutul lor exact nu pare deloc sa faca obiectul unui consens, scrie Adevarul.

Statele Unite, contract militar urias. Cat plateste Irak pentru 5.000 de rachete Departamentul de Stat din Statele Unite a aprobat vanzarea a 5.000 de rachete de tip Hellfire in Irak, in cadrul unui contract de 800 de milioane de dolari, anunta Pentagonul, citat de site-ul agentiei Reuters. Membrii Congresului vor avea la dispozitie 30 de zile pentru blocarea contractului, care va fi onorat in principal de grupul Lockheed Martin. "Rachetele vor contribui la sporirea securitatii si vor imbunatati capacitatile fortelor irakiene de a efectua operatiuni ofensive", a argumentat Agentia americana pentru Cooperare in domeniul Apararii, anunta Gandul.

Cupru Min, un posibil caz de spionaj economic O descoperire intamplatoare facuta in ajun de An Nou la una dintre companiile strategice ale statului roman, Cupru Min Abrud, ridica mari semne de intrebare legate de un posibil caz de spionaj economic. Microfoane cu fir descoperite in sediul companiei in doua incaperi importante, la un an dupa finalizarea unei anchete, care a vizat combinatul, ridica mari semne de intrebare, informeaza EVZ.

Cand nu vor mai fi primarii superstaruri Va propun un exercitiu de imaginatie: ganditi-va la unii dintre primarii acestei tari, fosti sau actuali, cum ar fi Oprescu, Mazare, Piedone, Nichita, Vanghelie, etc. Ei nu sunt sau nu au fost numai primari, ci adevarate vedete media, superstaruri vanate de televiziuni si de reviste cu coperti lucioase. Nu mai erau primari, ci conducatorii unui mic imperiu, in care taiau si spanzurau dupa propria vointa, nepasatori la dezastrele pe care le lasau in urma. Au invatat bine lectiile democratiei si si-au dezvoltat adevarate abilitati de a ramane la putere. Piedone adulmeca halcile de carne din piete si poza intr-un Ninja al Protectiei Consumatorilor, Mazare inventa celebrele pachete cu pui, ulei si zahar. Unul oferea circ, celalalt paine, integral pe Romania Libera.

Dialogul dintre pilotul avionului care a ratat aterizarea si turnul de control: "Turnule, tocmai am iesit din pista". Turnul de control: "Bine ati venit!" Adevarul va prezinta discutia halucinanta dintre pilotul avionului care a ratat aterizarea la Cluj joi dimineata si turnul de control al Aeroportului International Cluj-Napoca. "Pilot: Turnule, 9301 - tocmai am iesit din pista. Turnul de control: Confirm. Bine ati venit! Continuati spre Delta, catre pozitia de imbarcare numarul 6. Pilot: Nu m-ati inteles! Am iesit din pista. Turnul de control: Sunt turnul, confirm, multumesc! Pilot: Suntem iesiti din pista, nu s-a intamplat nimic. Suntem pe sol. Motoarele inca functioneaza. Ne uitam la situatie si pe urma vom proceda o evacuare.

Numar record de refugiati, confirmat oficial Numarul cererilor de azil a atins un nivel record in Germania anului 2015: 477.000 de persoane au cerut oficial azil, in timp ce alte sute de mii sunt pe cale de a depune cererile. De fapt, ministrul federal de interne, Thomas de Maiziere (CDU), a venit in fata presei pentru a prezenta raportul privind migratia pe anul 2014. In contextul anului de exceptie tocmai incheiat, in care Germania a primit un numar record de refugiati, cifrele din 2014 nu au mai interesat pe nimeni. Astfel incat ministrul s-a referit la cele aproape 477.000 de cereri de azil inregistrate in anul 2015. "Ceea ce reprezinta 135 de procente mai mult decat in anul precedent", a explicat de Maiziere, precizand in acelasi timp ca numarul total al celor care doresc sa primeasca protectie din partea autoritatilor germane este mult prea mare. "Ne straduim ca in 2016 cifrele sa nu se repete.", scrie Deutsche Welle.