Cele mai misogine partide politice. 19 liste de candidaturi ale partidelor, la nivel de circumscriptie, nu respecta legea electorala, fiind alcatuite exclusiv din candidati de sex masculin, insa, cu toate acestea, au fost validate de birourile electorale de circumscriptie. Listele partidelor alcatuite exclusiv din candidati de sex masculin, admise de birourile electorale de circumscriptie, sunt: ALDE Alba, Buzau si Diaspora, USR Dambovita, PMP Ialomita, PRU Mehedinti, PER Bucuresti pentru Camera Deputatilor si PNL Covasna, PRU Alba si Mehedinti, PRM Alba, Dolj si Harghita, PER Buzau, Dambovita si Bucuresti, PMP Harghita, Ialomita si Sibiu pentru Senat, noteazaAdevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Presedintele pro-rus al Moldovei spune ca relatiile cu UE vor ramane.Intr-un editorial alEurActiv.comse vorbeste despre declaratiile pe care le-a oferit astazi Igor Dodon. Acesta a declarat ca tara nu va taia legaturile cu Uniunea Europeana. Acesta a facut referire si la comentariile din timpul campaniei, potrivit carora ar trebui sa se mute mai aproape de Moscova.

Marturia ultimului spectator al Cinematografului Patria! Moartea planuita a unui simbol. Legea promulgata de Iohannis, privind riscul seismic, a scos in afara legii unele dintre cele mai cunoscute institutii de cultura din Capitala, dar si zeci de cluburi, banci si magazine. Cinematograful Patria, candva unul dintre cele mai apreciate locuri din Bucuresti, a devenit istorie pana la o posibila reconsolidare a cladirii. Pana sa se inchida, Patria era doar o umbra a succesului de acum cativa zeci de ani. Cu toate ca aducea si filme noi, publicul ezita sa mai intre in sala prafuita si goala din cinema, informeazaEVZ.

Toate minciunile din clipul nationalist cu oameni care spun ca-s persecutati pentru ca-s romani. Campania electorala a pornit in plin cancer anul asta cu niste clipuri motivationale cretine, d-alea cu muzica inspirationala pe fundal care ar trebui sa-ti smulga o lacrima, dar nu reusesc decat sa-ti provoace indigestie. A inceput PSD cu un clip cu tinere gospodine si Gabriela Firea cu obsesia ei cu copiii, apoi a urmat ambasada Suediei cu o doza sanatoasa de cult al personalitatii pentru Laura Codruta Kovesi. Acum a aparut si unul cu nationalisti care se simt marginalizati de minoritati din Romania, raspandit pe siteurile conspirationiste rusesti, relateazaVice.

Alegerea presedintelui federal - o sansa ratata. Adunarea Federala care alege presedintele a fost lipsita de orice suspans dupa ce Frank-Walter Steinmeier a fost numit candidat comun al CDU, CSU si SPD. Pentru democratie, ar fi fost mai bine altfel. Fara indoiala, actualul ministru de Externe, Frank Walter Steinmeier, va fi un bun presedinte federal, daca va fi ales in aceasta functie, ceea ce este aproape sigur. El va face o "bella figura", va reprezenta Germania cu stil in lume iar in plan intern va fi prudent si diplomatic. Discursurile sale nu vor avea spiritul predecesorului sau Joachim Gauck, nici umorul si inteligenta retorica caracteristice unui Johannes Rau, dar vor fi serioase si la obiect, potrivitDeutsche Welle.

Candidatii austrieci cauta efectul "Trump". In urma victoriei socante a lui Donald Trump in Statele Unite, toti ochii sunt acum pe Austria, urmatorul camp de lupta electorala. Intr-un editorial,euobserver.comvorbeste despre Alexander Van der Bellen, candidatul Partidului Verde, care pretinde misiunea de a pastra pozitia internationala din Austria si sa apere drepturile democratice.