Intalnire istorica intre presedintii Turciei si Armeniei cu ocazia unui meci de fotbal. Intr-o incercare de a face primul pas in repararea relatiilor, presedintele turc a anuntat ca va fi prezent in capitala Armeniei, Erevan, la invitatia omologului sau, Serge Sarkisian, pentru a asista la meciul de fotbal Armenia-Turcia pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2010, anunta The Guardian. „Diplomatia fotbalului”, asa cum a titrat presa turca vizita lui Gul in Armenia, intr-un moment in care intre Ankara si Erevan persista un profund diferend in legatura cu genocidul armean, este considerata capabila sa creeze un nou climat de prietenie in regiune.

Nicaragua a recunoscut independenta Osetiei de Sud si a Abhaziei. Nicaragua a devenit prima tara, dupa Rusia, care a recunoscut independenta regiunilor separatiste georgiene Osetia de Sud si Abhazia, informeaza publicatia turca Hurriyet. Presedintele Daniel Ortega a declarat ca sustine eforturile guvernului rus pentru a rezolva conflictul in mod pasnic, pe calea dialogului. De asemenea, domnul Ortega a acuzat NATO ca incearca sa construiasca un cordon militar in jurul Rusiei.

Presedintele kosovar are unul din cele mai mari salarii din regiune. Presedintele Kosovo, Fatmir Sejdiu, cu salariul de 3.400 de euro, face parte din presedintii din Balcani cu cele mai mari venituri, in pofida faptului ca aceasta tara are cel mai redus buget anual din zona, sustine reteaua regionala de investigatii "Balkan Inside". Purtatorul de cuvant al presedintelui kosovar, Dzavit Beciri, a confirmat pentru "Balkan Inside" ca salariul lui Sejdiu a fost marit, dar ca acesta este de 3.100 de euro, scrie Tanjug, citat de Rador.

Un hot rus a dat fiori politiei din Riccione, de pe coasta adriatica a Italiei, cand carabinierii care l-au arestat au descoperit in actul sau de identitate ca se numea Vladimir Putin, relateaza agentia italiana ANSA. Confruntati cu un val de furturi de haine din magazine, comerciantii din statiunea balneara italiana au chemat carabinierii, care au vizionat inregistrarile camerelor de supraveghere si au identificat un tanar de circa 30 de ani, care actiona cu ajutorul unui complice. Politistii care l-au gasit si arestat pe hot au constatat, insa, ca el avea in documente numele premierului rus, Vladimir Putin.

"Fortele americane din Irak au fost trimise acolo de Dumnezeu", a afirmat Sarah Palin, candidatul republican la functia de vicepresedinte, intr-un discurs rostit in fata seminaristilor adunati in biserica Wasilla Assembly of God din Alaska, informeaza AP. Guvernatoarea, al carei fiu Track va fi detasat in Irak la sfarsitul acestui an, a cerut participantilor la reuniunea religioasa sa se roage pentru trupele americane din Irak. Ea le-a recomandat studentilor la teologie sa se roage, de asemenea, pentru construirea in Alaska a unui gazoduct in valoare de 30 miliarde de dolari. "Pentru aceasta trebuie sa ne rugam, ca exista un plan si ca acest plan este al lui Dumnezeu", a declarat Palin.