"Avatar" a depasit recordul stabilit de "Titanic" la incasari. Regizorul James Cameron a reusit sa-si depaseasca propriul record. Filmul "Avatar" a doborat, luni, recordul stabilit de "Titanic", inregistrand incasari din bilete de 1,85 miliarde de dolari si devenind cel mai bine vandut film al tuturor timpurilor, scrie CNN. In 1997, "Titanic" a obtinut incasari de 1,843 miliarde de dolari, fiind prima pelicula care a avut venituri din bilete mai mari de 1 miliard de dolari. Incasarile filmului "Avatar" sunt in crestere, avand in vedere ca in aceasta perioada au loc festivalurile de film, unde primeste foarte multa atentie. Cifrele reprezinta incasarile la nivel international. In cazul filmului "Avatar", acesta a obtinut 70% din venituri din afara SUA. In Statele Unite, productia se situeaza pe locul 26, potrivit site-ului boxofficemojo.com, citat de CNN.

SUA sunt nepregatite pentru un atentat cu arme biologice. Un raport efectuat de o comisie desemnata de Congresul american arata ca, la mai mult de opt ani de la atentatele cu antrax din 2001, Statele Unite nu sunt pregatite sa faca fata unui atentat terorist cu arme biologice, scrie The Washington Post. Potrivit raportului, guvernul american nu a facut eforturi suficiente pentru a-si proteja cetatenii de armele de distrugere in masa. Comisia pentru Prevenirea Proliferarii Armelor de Distrugere in Masa si a Terorismului a evaluat masurile luate de guvern in 17 arii si a dat note pentru fiecare dintre acestea. Nota "A" insemanad ca s-au luat masuri semnificative pentru atingerea unor obiective pe termen lung, iar "F" ca nu s-a luat nicio masura. Comisia sustine ca guvernul american nu are un sistem pentru a face fata fata rapid unor amenintari cu arme biologice si a dat nota "F" pentru acest domeniu. In plus, comisia acuza SUA ca nu este pregatita pentru o situatie de criza majora, luand in considerare reactia la epidemia de gripa porcina.

Twitter nu reuseste sa mai atraga utilizatori. Site-ul de micro-blogging a fost una dintre vedetele anului 2009 pe Internet, inregistrand o crestere semnificativa a numarului de utilizatori in prima jumatate a anului. Insa, potrivit firmei de analiza web Compete, numarul de vizitatori nu a mai crescut in ultimele sase luni. Dimpotriva, in decembrie anul trecut, Twitter avea 22 de milioane de vizitatori, cu 770,000 mai putini decat in august, cand a intregistrat apogeul, potrivit Compete. In acest context, foarte multi analisti au inceput sa se intrebe daca nu cumva Twitter a atins o cota care nu va mai fi depasita prea curand, scrie CNN. "Poate ca Twitter este victima propriului succes. A crescut atat de repede incat nu poate face fata propriilor asteptari" a declarat Andrew Lipsman, analist la comScore, o companie care monitorizeaza traficul pe internet. Acesta insa considera ca stagnarea nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare si ca cifrele par dezamagitoare din cauza cresterii astronomice din prima jumatate a lui 2009.

In Marea Britanie activistii ecologisti sunt pusi in aceasi categorie cu Al-Qaeda si IRA. Oficiali guvernamentali au etichetat activistii de mediu ca extremisti, asociindu-i pe acestia cu grupuri republicane irlandeze disidente si teroristi inspirati de al-Qaeda in documentele interne, potrivit The Guardian. Astfel, activistii de mediu fac parte din grupuri „catalogate ca extremiste, care i-ar putea include pe cei care au comis infractiuni grave in urmarirea unei ideologii sau cauze", potrivit unui ghid despre extremism realizat de Ministerul britanic de Justitie. David Howarth, secretar de stat la Ministerul Justitiei, a declarat ca aceste documente arata "asociere surprinzatoare a protestelor legitime cu terorismul".

Primul film facut de cimpanzei va fi transmis la televizor. Cea dintai pelicula filmata in intregime de cimpanzei va face parte dintr-un documentar produs de BBC. Cimpanzeii au realizat filmul cu ajutorul unei camere de filmat special proiectate pentru a rezista curiozitatii sau neglijentei maimutelor. Ideea ii apartine cercetatoarei Betsy Herrelko, de la Universitatea Stirling, din Marea Britanie si este parte a unui studiu stiintific care investigheaza modul in care cimpanzeii percep lumea inconjuratoare si pe indivizii din propria specie. "Echipa" care a realizat filmul este alcatuita din cei 11 cimpanzei care traiesc la Gradina Zoologica din Edinburgh, Marea Britanie, scrie Descopera.