India va trimite primii oameni in spatiu in 2016. Cercetatorii indieni au anuntat ca vor lansa prima misiune in spatiu cu echipaj uman in 2016. Costul misiunii se ridica la 4,8 miliarde de dolari, a declarat S. Satish, purtatorul de cuvant al Organizatiei de Cercetare Spatiala Indiana (ISRO). Oamenii de stiinta au inceput deja sa lucreze la designul capsulei in care vor sta cei doi membrii ai echipajului care vor ajunge la o altitudine de 300 de kilometri si vor sta timp de sapte zile. Bugetul proiectului a fost deja trimis spre aprobare, a mai adaugat Satish. Fondurile vor fi folosite pentru construirea modulului spatial, a unei baze de antrenament pentru astronauti si a unei rampe de lansare, noteaza CNN.

Piratii somalezi vor sa trimita ajutoare catre Haiti. Purtatorii de cuvant ai asa-zisilor "pirati somalezi" si-au exprimat dorinta de a transfera o parte din bunurile confiscate de pe navele pe care le jefuiesc catre Haiti. Liderii acestui grup au declarat ca au cunostinte si legaturi in diverse locuri ale lumii care vor avea grija ca ajutorul sa ajunga in Haiti fara a fi interceptat de fortele armate ale guvernelor inamice lor. Piratii de cele mai multe ori redistribuie o parte semnificativa din profiturile lor printre cunostinte si populatia locala. In operatiunile pe care le desfasoara piratii forteaza marile companii sa plateasca cu bani lichizi rascumpararea vaselor, deoarece in Somalia bancile nu sunt functionale. "Ajutoarele umanitare pentru Haiti nu pot fi controlate de Statele Unite ale Americii sau tarile europene; nu au autoritatea morala sa faca asa ceva. Ei sunt de fapt cei care pirateaza omenirea de multi ani", a declarat purtatorul de cuvant al piratilor, citat de The Huffington Post.

Cainele ca tratament psihiatric. O organizatie din Canada antreneaza caini destinati sa ajute pacientii autisti si veteranii de razboi care sufera de stres post-traumatic. Elizabeth Baker, proprietara companiei Thames Centre Service Dogs, preia caini abandonati sau "donati" de catre stapanii lor si ii antreneaza pe cei mai inteligenti si mai afectuosi pentru meseria de asistent al persoanelor cu anumite probleme psihice. Cainii sunt invatati sa recunoasca aparitia unui atac de panica si sa reactioneze corespunzator: sa se apropie de stapanul lor, lipindu-se de el si linistindu-l prin prezenta lor, scrie Descopera.

Bill Gates doneaza 10 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de vaccinuri si distribuirea lor in tarile sarace. Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a declarat vineri la Forumului Economic de la Davos ca Fundatia Bill si Melinda Gates va dona 10 miliarde de dolari pe parcursul urmatorilor 10 ani pentru activitati de cercetare si dezvoltare de vaccinuri si distribuirea acestora in tarile sarace. Miliardarul american a mai declarat ca tinta acestor donatii este o rata de imunizare de 90% in randul copiilor din tarile sarace impotriva bolilor periculoase precum diareea sau pneumonia. "Trebuie sa facem din acest deceniu deceniul vaccinurilor. Acestea salveaza si amelioreaza deja milioane de vieti in randul locuitorilor din tarile in curs de dezvoltare. Inovatia va face posibila salvarea mai multor copii decat oricand anterior", a adaugat Gates, citat de Washington Post.

SUA: Barbat condamnat pentru uciderea unui medic. Un barbat din Statele Unite ale Americii care a ucis un medic ce facea intreruperi de sarcina ar putea fi condamnat la inchisoare pe viata dupa ce a fost gasit vinovat, in urma unei deliberari de 37 de minute din partea juriului, de crima de gradul intai. Scott Roeder, in varsta de 51 de ani, a declarat ca a vrut sa ii protejeze pe copiii nenascuti. Acesta a fost un militant impotriva avorturilor, noteaza LA Times.