Libia: Coalitia internationala a atacat obiective militare in orasele El-Khoms si El-Rojban. Coalitia internationala a atacat vineri noapte obiective militare ale fortelor pro-Gaddafi in orasele El-Khoms, la est de Tripoli si El-Rojban, in sud-vest, potrivit televiziunii libiene. "Obiective militare si civile din El-Rojban si El-Khoms au fost tintele cruciatilor colonialisti", a raportat televiziunea de stat. Un rezident al orasului El-Khoms, situat la 120 de kilometri est de capitala Tripoli, a declarat pentru AFP ca s-au auzit explozii la o baza navala. El-Rojban este situat in regiunea Al-Jabal-Gharbi, la sud-vest de Tripoli, informeaza AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Yemen: Zeci de mii de opozanti si sustinatori ai presedintelui au manifestat la Sanaa. Zeci de mii de sustinatori si opozanti ai presedintelui yemenit Ali Abdallah Saleh s-au adunat vineri, in locuri separate, la Sanaa. Au fost luate masuri stricte de securitate pentru a preveni confruntari intre gruparile rivale. Fortele de securitate si armata au sporit punctele de control pe diferitele cai rutiere care duc spre locurile manifestatiilor. In jurul pietei Schimbarii, in apropierea Universitatii din Sanaa - unde tinerii protestatari care cer plecarea presedintelui Saleh si-au instalat tabara acum mai bine de o luna - armata a infiintat baraje de control la punctele de acces. Unitati ale fortelor de securitate au incercat sa directioneze sustinatorii regimului, intre care numerosi membri ai triburilor mobilizati la apelul presedintelui, spre piata Tahrir, din centrul capitalei, si spre piata Sabiine, in apropierea palatului prezidential.

Rusia: La Moscova s-au depistat urme de radioactivitate de la Fukushima. Urme de radioactivitate provenind de la centrala nucleara de la Fukushima au fost depistate la Moscova, insa nu prezinta niciun risc pentru sanatate, potrivit specialistilor. Radon - companie specializata in decontaminarea nucleara - a depistat particule radioactive la Moscova, inca de saptamana trecuta, a anuntat directorul-adjunct, Oleg Polski. "Incepand din 23 martie, am inregistrat un nivel de radioactivitate care prezinta caracteristicile unei situatii de urgenta nucleara", a precizat Polski. S-au identificat substante precum iod 131, cesiu 134, cesiu 137 si teluriu 132. "Izotopii demonstreaza legaturile cu accidentul de la Fukushima, dar particulele nu sunt periculoase pentru oameni", a asigurat Polski, citat de Herald Sun.

Proteste in trei orase in Siria, dupa rugaciunile de vineri: cel putin trei demonstranti au fost ucisi. Manifestatii de protest au avut loc vineri in trei orase din Siria, dupa rugaciunile de vineri, au afirmat activisti locali, citati de Reuters. Manifestatiile, in timpul carora demonstrantii au strigat sloganuri impotriva Partidului Baath, de guvernamant, s-au produs la doua zile dupa ce presedintele Bashar al-Assad a declarat ca Siria se confrunta cu o "conspiratie". Sute de oameni au demonstrat pe strazile din Damasc, unde fortele de securitate au folosit gaze lacrimogene impotriva manifestantilor aflati in suburbia Douma. Potrivit martorilor, cel putin trei persoane au fost ucise, dupa ce politia a deschis focul impotriva celor circa 2000 de protestatari care scandau "Libertate, libertate". Proteste similare s-au produs la Latakia si Banias.

The Telegraph publica imagini cu primele bombardamente ale Belgiei asupra Libiei. The Telegraph publica in editia sa online imagini cu primele bombardamente ale Belgiei asupra Libiei. Potrivit Ministerului Apararii belgian, bombardarea a fost realizata pe 27 martie si a vizat un hangar de la un aerodrom, precum si un avion de vanatoare al armatei liderului libian Muammar Gaddafi. In imagini se vede cum avionul Suhoi 2 este distrus la sol si explodeaza puternic, fapt ce arata ca era alimentat si pregatit pentru misune, spun reprezentantii ministerulului Apararii din Belgia. Belgia este una dintre tarile NATO care s-au implicat in bombardamentele conduse asupra Libiei pentru a apara civilii care se opun fortelor lui Muammar Gaddafi, relateaza EurActiv.ro.