Cum poti sa vindeci herpesul doar cu tratamente naturale. Aproximativ 70% din populatia in varsta se confrunta cu boala herpetica. Virusul se raspandeste cu rapiditate prin contact, de la un bolnav la altul. Indiferent unde este localizat, la nivelul buzelor sau al organelor genitale, ca sa combati virusul trebuie sa-ti intaresti imunitatea. Asta pentru ca, odata activat, el slabeste rezistenta organismului si, chiar daca simptomele specifice dispar, afectiunea nu se vindeca definitiv, iar manifestarile se pot repeta chiar lunar. Uleiul de masline - consuma cat mai multe salate preparate cu ulei de masline. Creste imunitatea organismului si combate aproape toate tipurile de infectii, printre care si cea cu virusul herpetic, scrie Cancan.

UtileFoto: Colaj foto

Trei sfaturi ca sa-ti protejezi pielea de frig. Chiar daca frigul va poate da batai de cap, exista cateva ponturi care va ajuta sa mentineti o piele sanatoasa. Hidratati-va iarna la fel de bine ca si in timpul verii, folositi creme hidratante si imbracati-va bine, cu haine calduroase, din materiale naturale. In lipsa unei hidratari corecte, fie vara, fie iarna, pielea se usuca. De aceea este indicat sa bem cele 8 pahare de apa pe zi chiar si in sezonul rece. De asemenea, apa joaca un rol important in eliminarea toxinelor, regleaza temperatura corpului si ajuta la mentinerea tonusului muscular, scrie Click.

Vaccinul impotriva hepatitei C ar putea fi disponibil in curand. Cercetatorii de la Universitatea Oxford sustin ca vaccinul impotriva hepatitei C ar putea fi disponibil in curand. Testele efectuate in laborator de savantii britanici pentru a gasit un vaccin pentru acest tip de hepatita au avut rezultate promitatoare, releva un studiu publicat de BBC. Oamenii de stiinta, coordonati de prof. Paul Klenerman, sustin ca un asemenea vaccin a fost greu de inventat pana acum, deoarece virusul isi schimba infatisarea, ceea ce ingreuneaza gasirea unui antidot, scrie Gandul.

Ceaiul de galbenele te scapa de cistita. Daca te-ai ales cu o cistita, cel mai adesea vinovat poate fi chiar frigul, care poate favoriza aparitia acestei afectiuni. Cele mai predispuse la cistita sunt femeile tinere, cele insarcinate sau care au intrat la menopauza. Afectiunea se manifesta prin dureri la urinare, usturimi, urina tulbure, cresterea numarului de urinari zilnice, pierdere involuntara de urina, dureri suprapubiene, dureri lombare joase. Pentru a scapa de dureri, incearca cateva remedii naturiste, scrie Libertatea.

Cum sa bei fara sa te imbeti. Un studiu efectuat pe soareci a demonstrat ca, prin administrarea unei chimicale dintr-o veche planta, acestia devin aproape imuni la efectele alcoolului, informeaza Daily Mail. Este vorba despre o chimicala extrasa din planta Hovenia Dulcis, folosita ca remediu de asiatici, in anul 659, pentru a trata mahmureala. Acest tratament se pare ca previne lesinul cauzat de alcool, sterge semnele de mahmureala si nevoia de a mai consuma alcool, scrie Gandul.